Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Tynki skończone, wyszły ok. teraz wietrzenie -plastiki szczelne i woda się leje

Zdjęcie0865.jpg

prąd podłączony do skrzynki i ostatnie układanie kabli

Zdjęcie0873.jpg

szambo zamontowane w dołku ale jeszcze nie podłączone brak czasu, dołek wykopany popołudniu a na drugi dzień wody 60cm -:bash:załamka a jak to u mnie pompy brak - trzeba zaryzykować i nauczyć szambo pływać była jazda:yes:

Zdjęcie0876.jpg

było na środku ale spłynęło do boku - pilnie zakopać bo wkopane między prądem a gazem i od gazu zawala się i może podmyć gaz i będzie klops - nie mylić z mięsnym;)

Zdjęcie0859.jpg

Zdjęcie0874.jpg

Edytowane przez pawel i klodi

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tynki schną, trzeba otwierać okna i wietrzyć dobrze że jest ciepło bo było by ciężko jesienią, zacząłem przesuwać dopływ powietrza do kominka - pukałem i stukałem takimi narzędziami i co -wielkie nic

Zdjęcie0872.jpg trzeba zainwestować w narzędzia :yes: zakup młoto wiertarki skromne 800vat a robota poszła pięknie i jestem zadowolony, rurę obciąłem i przykleiłem klejem a co i zalałem betonem, folia, szalunek plus 3cm twardego styro, drut fi12 i beton

Zdjęcie0889.jpgZdjęcie0892.jpg

przy okazji wykułem zbędny fundament pod schody i nadlałem małe stopy pod schody - będą drewniane na konstrukcji metalowej

Zdjęcie0890.jpgZdjęcie0893.jpg

• 2 weeks później...

patrząc na balkon nad wykuszem sprawiał wrażenie że jest za wąski, więc wbiłem druty w strop kiedy był zalewany, zrobiłem szalunek, położyłem twardy styropian 3, wystarczy bo nad wykuszem dałem 10cm styropianu przed wylaniem stropu ale do rzeczy potem folia - i tu moja głowa mnie zawiodła:bash:- ponadziewałem ładnie styropian i folie i zalałem

Zdjęcie0896.jpgZdjęcie0900.jpg

przecież taki balkon będzie mi przeciekał bo poprzebijałem folię:( - powinienem odciąć te druty i zrobić normalne zbrojenie - ogarnęło mnie jakieś kosmiczne zaćmienie, trzeba zainwestować w dobrą izolację na wierzch a teraz moi mali pomocnicy

Zdjęcie0898.jpgZdjęcie0899.jpg żonka też brała w tym udział i musiała sobie kupić nowe koszulki bo przybrała w bicepsach i barkach :lol2:

znowu wykopki pod rure do szamba

Zdjęcie0902.jpgZdjęcie0903.jpg

wykopane, teraz dziura w szambie i rury co na sucho i bez uszczelek się ciężko składają a samemu z uszczelką to będzie jazda

jak się zmęcze to układanie styropianu na górze pierwsza 3 później 4 i folia i siatka a na dole folia 3 x 4 i folia i siatka

Przyłącz do szamba zrobiony i zasypany, przy końcówce spadek trochę większy niż 2%, wyszło około 8% na dwóch metrach

Zdjęcie0907.jpgZdjęcie0908.jpgZdjęcie0909.jpgZdjęcie0913.jpgZdjęcie0915.jpg wejście do domu rury doszczelniłem pianką i zasypałem, jak to wykończyć nie miałem pojęcia jak to to się odkopie trzeba było szybko zasypać - dostawa kominka z z oprzyrządowaniem całość 320kg a ja sam na polu walki :confused: jak to wtoczyć do środka

kominek jest w środku, z palet zrobiłem lądowisko i wylądował:lol2:

Zdjęcie0927.jpgZdjęcie0928.jpg ZUZIA 15 kw z Kratki

między czasie była pierwsza dostawa styropianu pod wylewki, cena za wylewki uzgodniona z układaniem ale pierwszą warstwę układam sam przed rozkładaniem instalacji

Zdjęcie0917.jpgZdjęcie0918.jpgZdjęcie0920.jpg

góra skończona pierwsza poszła 3 potem 4 i folia

i następne układam sam, niby proste ale jak się człek spieszy to styropian się cieszy i wychodzi kiepsko, teraz się nie dziwię że zasypują piaskiem szczeliny, góra zrobiona a dół to :p szczeliny zatykam pianką - pierwsza warstwa ubytki pianka i druga warstwa i klocek by nie dźwignęło, bardzo czasochłonne rozwiązanie a czy dobre to goście od wylewki powiedzą czy nie poszło w górę

Zdjęcie0940.jpgZdjęcie0949.jpg

oto łazienka dolna i korytarz

Zdjęcie0947.jpgZdjęcie0948.jpg Zdjęcie0946.jpg

• 3 weeks później...
  • 1 month później...

trochę mnie nie było widać ale postaram się uzupełnić braki, z brak czasu i moich dyspozycji zdrowotnych poddasze zostało ocieplone i położone płyty przez kolegę który pracował z moim chrześnikiem, zajęło mu to nie cały miesiąc więc ja to bym robił dwa miesiące a w grudniu przeprowadzka:yes: na mus

Zdjęcie0990.jpgZdjęcie0991.jpgZdjęcie0992.jpg

mało zdjęć wkleję później,wentylacja z kuchni podłączyłem szarymi rurami, dokupiłem parę kolanek góra zakończona rurą spiro i do kominka na dachu

Zdjęcie1006.jpg elewacja się kończy, ostatnie trzy ściany - zaciąganie klejem zrobił mi gość od poddasza a ja układałem kostkę na tarasie

Zdjęcie1009.jpgstopnie i poręcze na schody pomalowane dwa razy i czekają na montaż

schody zamontowane plus ścianka z deski dębowej - stopnie i poręcze malowane na bezbarwny a podstopnice i ścianka tym samym lakierem ale bielonym, różnica jest ale niewielka:( poręcze później

Zdjęcie1021.jpgZdjęcie1027.jpg

stelaż podtynkowe zamontowane góra i dół, miałem to zrobić wężykiem ale uświadomili mi w hurtowni że trzeba to na sztywno więc tel.do hydraulika i rurki zgrzewarka poszły w ruch, położyłem płytki w wc i stoi podgrzewacz wody

Zdjęcie1019.jpgZdjęcie1020.jpg

jeszcze nie w nowym domu ale :rolleyes: już nie długo - zacząłem układać panele od pokoi dzieciaków, w łazience kibelek stoi, moje amatorskie przykręcenie stelaża bez kręcenia w suchą zabudowę ściany, wanna i umywalka będzie ze starego miejsca zam. żeby mieć gdzie tyłek wymoczyć na razie a dolna będzie się powoli stroić w płytki i resztę

Zdjęcie1029.jpg Zdjęcie1035.jpg

ścianę kolankową w pokojach dzieciaków będę wykańczał deską a pod nią styropian 3cm

Zdjęcie1037.jpgwc na górze zamontowane, na razie bez płytek - brak kasy, zabieram się za dolną łazienkę:rolleyes:

• 3 weeks później...

już w nowym domu :lol2: nie muszę dojeżdżać i palić na dwie chałupy:no:

Zdjęcie1042.jpgmały pomocnik sprawdza jak ułożyłem płytki w dolnej łazieńce

Zdjęcie1044.jpgmeble w kuchni są i cały sprzęt płyta, piekarnik, zmywarka

Zdjęcie1049.jpgobudowa kominka w trakcie - to tak w skrócie bo doba u mnie ma 48h:cool: a i tak się nie wyrabiam a żonka pokazuje i mówi że jeszcze tylko to i to i to itd i końca nie widać ale już bliżej niż dalej

• 2 weeks później...

Wesołych Świąt i udanego Sylwestra życzę :yes:. Skończyłem kłaść płytki w łazience i biały montaż. Na dole ułożone wszędzie panele, z deską parkietową nie zdążyłem zrobić ale bym nie przykleił go w salonie - jeszcze była za mokra wylewka i czas -dwa tygodnie czekać po przyklejeniu na cyklinowanie i położenie lakieru - przeprowadzka nie możliwa w 2014r:no: a tak panel i już .Kończę jeszcze obudowę kominka a jak go wykończę to czas pokaże

Zdjęcie1061.jpgZdjęcie1052.jpgZdjęcie1053.jpgZdjęcie1056.jpg

Zdjęcie1054.jpg

• 3 weeks później...

złapałem małego lenia i gapię się na tv albo gram z dzieciakami na ps3 ale płytki w korytarzu jeszcze mi się udało ułożyć z małymi dekorami, żonka wybrała, miał być inny wzór ułożenia dekoru ale tak wyszło i już ;) a zdjęcia jak to bywa mi nie chcą się wkleić :p teraz czeka mnie kominek i płytki w łazience i panele u nas w sypialni ale kasy brak:(

Zdjęcie1064.jpgZdjęcie1065.jpg