Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

totalna porażka z aurą, brak słów, przestawiam się na porządki wokół domu w którym mieszkam, lifting w środku i na zewnątrz, czas nie korzystny dla nas budujących własnymi siłami lub rękami. Środek kwietnia początek lata ponoć:lol2:

asti na pierwszym planie widzę słup i skrzynkę z prądem, naprawdę nie dzwonili:eek:

u nas też ale ja miałem gościa pod kontrolą

Zdjęcie0140.jpg

zrobili to jak było cztery dni pogody

Edytowane przez pawel i klodi

asti na pierwszym planie widzę słup i skrzynkę z prądem, naprawdę nie dzwonili:eek:

u nas też ale ja miałem gościa pod kontrolą

zrobili to jak było cztery dni pogody

Pawel - nic a nic. Codziennie kursujemy obok działki. I wymiany słupa nawet nie zauważyliśmy.

Mąż był na działce po południu, coś tworzył budowlanego. Po robotach różnych chciał wytrzepać dywanik samochodowy o ten słup i dopiero wtedy się zorientował, że jest inny ;)

Trochę zdziwiony był, że ziemia rozjeżdżona, poruszona 8)

A ze skrzynki już nam ktoś zwinął kłódkę...

Co do budowania - tak się cieszyliśmy jak z początkiem marca na działce było sucho i można było coś zacząć robić.

Teraz od nowa... Juz mamy dość. Wiem, że nietylko my... Wszyscy... Ale mamy wielkie chęci na zimę być u siebie..

A tu aura nie sprzyja :(

Słońca życzę... Duuuuuuuuuuuużo słońca :)

ale heca my też chcemy już na zimę być u siebie nawet jak to będzie surowy zamknięty, właduję dużą kozę, pare desek i już będziemy się gościć:lol2:

zła pogoda ukradła mi miesiąc budowy, marzec to miał być zakopany kabel z prądem i wylane ławy a tu klops!!

jestem po rozmowach z gościem od prądu - pogoda to wykopki i podłączenie prądu do domku

• 3 weeks później...

wszystko się wlecze, ponoć nieszczęściach chodzą parami a u mnie czwórkami, najpierw awarie dwóch aut, wywaliło mi prąd na słupie w starym domu i spalił się silnik w hydroforze, walka dwa dni po robocie i w trzeci dzień finał i woda płynie jaka ulga:yes:, przyjechało drewno na dach i nie mam kiedy je poukładać

Zdjęcie0181.jpgZdjęcie0184.jpgZdjęcie0185.jpg

Zdjęcie0182.jpg

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

pustaki zalewowe są, czekam na pogodę, mam nadzieje że bardzo mi tych ław nie zamuli.

ławy zalane w ostatnim momencie, teraz musiałbym kopać od nowa:yes:

Zdjęcie0249.jpg Zdjęcie0247.jpg

nabieram sił na układanie pustaków, dopiero po kilku dniach wyszło że mnie zawiało w dniu lania ławy, początek dnia paskudny deszczowy, zmokłem jak dorabiałem zbrojenie.

• 2 weeks później...

i zalane

Zdjęcie0268.jpgZdjęcie0271.jpg

tylko trzy pustaki wyskoczyły trochę z toru ale nie było tak źle jak wielu wołało że będę zbierał pustaki po polu bo układałem je na sucho a przecież miała być budowa z klocków:lol2: teraz malowanie na czarno, podłączenie rurki do wody, zasypać, kanalizacja i ubić i zalać i będzie stan zero

a myślałem że taki stan będzie w maju, w końcu ekipa budowlana jedno osobowa:yes:

• 2 weeks później...

prośba jak mam ustawić rurę spustową 110 (K1) w ścianie działowej która ma 12cm, żeby mi pasowała na górze w łazience, wklejam żeby można było skumać o co mi chodzi,

Scan.jpgScan2.jpg

siły powracają po L4 i trzeba się trochę poruszać bo czas leci :wiggle:

Edytowane przez pawel i klodi

może nikt nie rozumie o co mi chodzi z tą rurą spustową :confused: poczekam, ale fakty są takie że po mojej przerwie na budowie zdrowotnych i po deszczach miałem sporo roboty przy odkopywaniu fundamentów, udało się od środka i jest pomalowane

Zdjęcie0278.jpg Zdjęcie0279.jpgZdjęcie0280.jpg

pozostało rozsypać piasek w środku i dokupić resztę i rozkładać kanalizację