pawel i klodi 09.07.2013 07:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2013 prawie wyrównane, dodałem sobie roboty, zrobiłem przejście pod ławą na wodę krótką rurką niebieską i chciałem kupić właściwą średnicę i sam ją zakopać ale wodociągi się nie zgodziły, muszę wkopać od nowa w nowym miejscu, tam gdzie zrobiłem przejście tej rury sam nie przygnę do fundamentu:mad: a tu mały basenik:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 19.07.2013 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2013 ociepliłem, położyłem folie i zasypałem i ubite, teraz kanalizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 25.07.2013 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2013 kanalizacja i zalane wylałem fundament pod taras i położyłem od razu jednego pustaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 31.07.2013 08:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2013 papa położona i czekam na wizytę technika z wienerberger, przyjechał w 29 lipca a było wtedy 45 stopni w cieniu o godzinie 13:cool: i zaczęło się murowanie, ustawiliśmy po pustaku w czterech rogach na jednej ścianie gdzie mam wykusz i pojechał, pocieszył nas że damy radę , spoko gościu, murujemy 3 dni po 5-6 godzin i mam nadzieje że skończymy pierwszą warstwę na zaprawia a dalej poleci jak z bicza:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 15.08.2013 04:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2013 totalny brak czasu na siedzenie przy kompie, budowa , praca i dom czasu wolnego brak i na moje szczęście upały a pianka na której kładę pustaki tylko do 35 stopni w plusie a ja rano praca powrót o 13-14 a wtedy 45 stopni:( jestem na etapie nadproży i myślałem że pójdzie gładko ale:no: na tym etapie kapuję że mogłem się wyrównać chodziaka na równo z górą fundamentów a nie robić niżej o 14cm jak mam w projekcie, teraz mam z tym problem, z murowania na piance jestem zadowolony:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 29.08.2013 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2013 (edytowane) mury do stropu wymurowane, nadproża, słupy zaszalowane i zalane, najlepszy myk był jak przyjechał beton z pompą to gościu powiedział że słupy to wiaderkami będziemy zalewać bo tak kiepsko zaszalowane i beton się wyleje na wylewkę, ale poszedł drut 6 w jednym miejscu i zalane i po strachu w aucie dodatkowe nadproże w wejściu do salonu tak dla ozdoby a co z tego wyjdzie zobaczymy i komin do pieca gazowego Edytowane 29 Sierpnia 2013 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 30.08.2013 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2013 belka już na swoim miejscu mam trochę zgryza bo zapomniałem o kominie i nie będzie widać całej belki ,no cóż zobaczymy jak to będzie wyglądać następny problem gdzie umieścić wlot spalin w kominie do kominka , czy na wprost czy z boku i wlot powietrza do przesunięcia, tak to się kończy jak się nie myśli i robi się pierwszy raz , myśleć i myśleć :bash:, następne nadproże nad belką i ścianki i strop , to będzie jazda . Już żonka mim mówi że robi się bunkier a co dopiero jak wyleje się strop. a było sobie zrobić strop drewniany i było by pięknie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 06.09.2013 05:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2013 dobra jest kominy stoją, strop się szaluje a tera trza brać się za zbrojonko:D nie mogę wkleić więcej zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 08.09.2013 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2013 (edytowane) wszystko zaszalowane, czas zacząć zbroić się balkon nad wykuszem ociepliłem 10cm styropianu a 3cm wokół płyty Edytowane 8 Września 2013 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 13.09.2013 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 strasznie dużo druta, ponoć można będzie jeździć czołgiem:lol2: mój główny wykonawca zbrojenia, oczywiście swój wkład też miałem:yes: jeszcze słupki, przejścia kabli, centralny odkurzacz reszte będziemy kuć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 17.09.2013 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2013 i zalane była ładna pogoda w sobotę, teraz się podlewa z góry , to dobrze bo wody jeszcze nie mam na działce i muszę wozić w butelkach:D za parę dni murowanie góry czas zacząć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 27.09.2013 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 trochę padało, zrobiłem schodki na strop żeby nie wspinać się po drabinie, dwa tygodnie mijają czas zacząć układać ścianki kolankowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 04.10.2013 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2013 ścianki kolankowe skończone, wieniec będę szalował razem z nadprożami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 15.10.2013 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2013 prace idą wolno ale zawsze jest co pokazać zostało wymurować ścianki szczytowe, pomalować więźbę która się troszkę powyginała, chciało się mieć z zimowego cięcia to się ma:( za słabo pozbijałem, belkę szczytową płotwę położę najpierw na nadprożach i w trakcie murowanie ścian będę ją dźwigał pomalutku do góry, nawet sam powinienem sobie z tym poradzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 08.11.2013 18:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 dorwałem komputer po długiej przerwie i wklejam zdjęcia obie ściany szczytowe postawione, pozostały jeszcze dokończyć skosy, początki więźby, z braku kasy a jest chętny wujek żony:wiggle:do postawienia drewienka na dachu a ja jeszcze wieczorem jak na górze ciemno bawię się w rozbiórkę, trzeba się zabrać za to sposobem bo jak rozbieraliśmy to we trzech odrywając po jednej bidze to umordowałem się jak nigdy a sam poradziłem sobie tak:confused: nie wkleje więcej zdięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 08.11.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2013 cd. rozbiórkii po jednej desce, trwało to parę dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 12.11.2013 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2013 dach i jeszcze raz dach, roboty sporo jeszcze pozostały skosy i kominy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 19.11.2013 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2013 docinanie i klejenie skosów ściany szczytowej jeszcze styropian i jeden gotowy, trochę schodzi, z pracy o 13 plus zakupy i obiadek jak jest, dzieciaki i na działkę na dwie lub trzy godzinki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 20.11.2013 12:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2013 kominy idą w górę i ocieplenie, czapki bedę wylewał z betonu bo jedna jest gotowa do kupienie a dymny z dwiema wentylacjami do zrobienia więc robie obie sam, w następnym roku zrobię wykończenie na kominie, pewnie błąd ale brak czasu, kasy i nie wiem jaki kolor elewacji będzie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana0606 21.11.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2013 Witam się i mam pytanko: czy budowaliście mury z porothermu w systemie dryfix? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts