Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

prawie wyrównane, dodałem sobie roboty, zrobiłem przejście pod ławą na wodę krótką rurką niebieską i chciałem kupić właściwą średnicę i sam ją zakopać ale wodociągi się nie zgodziły, muszę wkopać od nowa w nowym miejscu, tam gdzie zrobiłem przejście tej rury sam nie przygnę do fundamentu:mad: a tu mały basenik:mad:

Zdjęcie0282.jpgZdjęcie0283.jpgZdjęcie0284.jpgZdjęcie0285.jpg

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

papa położona i czekam na wizytę technika z wienerberger, przyjechał w 29 lipca a było wtedy 45 stopni w cieniu o godzinie 13:cool: i zaczęło się murowanie,

ustawiliśmy po pustaku w czterech rogach na jednej ścianie gdzie mam wykusz i pojechał, pocieszył nas że damy radę , spoko gościu,

murujemy 3 dni po 5-6 godzin i mam nadzieje że skończymy pierwszą warstwę na zaprawia a dalej poleci jak z bicza:)

Zdjęcie0319.jpgZdjęcie0320.jpg

Zdjęcie0319.jpg

Zdjęcie0320.jpg

• 2 weeks później...

totalny brak czasu na siedzenie przy kompie, budowa , praca i dom czasu wolnego brak i na moje szczęście upały a pianka na której kładę pustaki tylko do 35 stopni w plusie a ja rano praca powrót o 13-14 a wtedy 45 stopni:( jestem na etapie nadproży i myślałem że pójdzie gładko ale:no:

na tym etapie kapuję że mogłem się wyrównać chodziaka na równo z górą fundamentów a nie robić niżej o 14cm jak mam w projekcie, teraz mam z tym problem,

Zdjęcie0323.jpgZdjęcie0324.jpgZdjęcie0326.jpgZdjęcie0330.jpg

z murowania na piance jestem zadowolony:yes:

• 2 weeks później...

mury do stropu wymurowane, nadproża, słupy zaszalowane i zalane, :yes: najlepszy myk był jak przyjechał beton z pompą to gościu powiedział że słupy to wiaderkami będziemy zalewać bo tak kiepsko zaszalowane i beton się wyleje na wylewkę, ale poszedł drut 6 w jednym miejscu i zalane i po strachu

Zdjęcie0337.jpgZdjęcie0338.jpgw aucie dodatkowe nadproże w wejściu do salonu tak dla ozdoby

a co z tego wyjdzie zobaczymy :D

Zdjęcie0343.jpgZdjęcie0344.jpgi komin do pieca gazowego

Zdjęcie0342.jpg

Edytowane przez pawel i klodi

belka już na swoim miejscu

Zdjęcie0348.jpgZdjęcie0349.jpg

mam trochę zgryza bo zapomniałem o kominie i nie będzie widać całej belki ,no cóż zobaczymy jak to będzie wyglądać:(

następny problem gdzie umieścić wlot spalin w kominie do kominka , czy na wprost czy z boku

Zdjęcie0347.jpgi wlot powietrza do przesunięcia, tak to się kończy jak się nie myśli i robi się pierwszy raz , myśleć i myśleć :bash::bash:, następne nadproże nad belką i ścianki i strop , to będzie jazda . Już żonka mim mówi że robi się bunkier a co dopiero jak wyleje się strop.

a było sobie zrobić strop drewniany i było by pięknie:D

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

prace idą wolno ale zawsze jest co pokazać:cool:

Zdjęcie0416.jpgZdjęcie0417.jpgZdjęcie0410.jpg

zostało wymurować ścianki szczytowe, pomalować więźbę która się troszkę powyginała, chciało się mieć z zimowego cięcia to się ma:(

za słabo pozbijałem, belkę szczytową płotwę położę najpierw na nadprożach i w trakcie murowanie ścian będę ją dźwigał pomalutku do góry, nawet sam powinienem sobie z tym poradzić

Zdjęcie0421.jpg

• 4 weeks później...

dorwałem komputer po długiej przerwie i wklejam zdjęcia

Zdjęcie0424.jpgZdjęcie0425.jpgZdjęcie0431.jpg

obie ściany szczytowe postawione, pozostały jeszcze dokończyć skosy, początki więźby, z braku kasy a jest chętny wujek żony:wiggle:do postawienia drewienka na dachu

Zdjęcie0432.jpg

a ja jeszcze wieczorem jak na górze ciemno bawię się w rozbiórkę, trzeba się zabrać za to sposobem bo jak rozbieraliśmy to we trzech odrywając po jednej bidze to umordowałem się jak nigdy a sam poradziłem sobie tak:confused: nie wkleje więcej zdięć

Zdjęcie0426.jpg

kominy idą w górę i ocieplenie, czapki bedę wylewał z betonu bo jedna jest gotowa do kupienie a dymny z dwiema wentylacjami do zrobienia więc robie obie sam, w następnym roku zrobię wykończenie na kominie, pewnie błąd ale brak czasu, kasy i nie wiem jaki kolor elewacji będzie itp.

Zdjęcie0447.jpgZdjęcie0448.jpgZdjęcie0449.jpg