pawel i klodi 05.05.2014 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 (edytowane) I po majówce, okna dachowe wstawione, dopiero przy trzecim oknie nie docinałem dachówki z jednej strony -sukces tylko brak zdjęcia. ścianki działowe prawie na ukończeniu pozostało wymurować nadproża z cegły i ostatnia warstwa pustaka na pianie jak jej wystarczy:( zostałem przyłapany na robocie fotką Edytowane 5 Maja 2014 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 13.05.2014 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Ściany działowe skończone, na tapecie daszek nad wejściem, wybicie sufitu na poddaszu deskami które mi zostały z szalowania stropu, będą wyszczotkowane i pomalowane fobosem i narazie tyle podłączyłem sobie prąd do domu - zrobiłem sobie jedno gniazdko, zostało jeszcze zrobić światło jakby trzeba było zarwać nockę i mam wreszcie muzę - reanimacja " radiomagnetofonu":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 20.05.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2014 zacząłem składać daszek nad wejściem, śruby na wylot i podkładki od góry będę przykręcał deskę boazeryjną, folie, łaty i dachówkę, zastanawiam się czy dojechać deską do pustaka a folię wywinąć i przykleić do ściany i dopiero przyklejać styropian czy najpierw ocieplić i do tego dojechać deskami folią i zrobić obróbki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 22.05.2014 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 i gotowe, reszta po ociepleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 22.05.2014 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Mogłeś całość na klockach odsunąć od sciany aby ocieplenie w spód weszło. Właściwie jeszcze możesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 22.05.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 aiki myślałem żeby tak zrobić a że nie znalazłem takich klocków w swoich zbiorach (zawsze mi coś brakuje )to przykręciłem kantówke która mi została i stwierdziłem że drewno też jest dobrym izolatorem - ale jeszcze to przemyślę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 23.05.2014 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Kantówke mogłeś przeciąć i tylko pod śruby dać. Ale tak też jest dobrze. Myślałem, że chcesz zakryć ociepleniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 29.05.2014 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 (edytowane) konstrukcja będzie widoczna około 6-7cm od płaszczyzny ściany, myślę że będzie ok. tera jazda z deskami z szalunków, wyczyszczone i pomalowane fobosem ale trzeba je wyciągnąć na poddasze:yes: mocy przybywaj:lol2: Edytowane 29 Maja 2014 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 02.06.2014 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 (edytowane) że mamy mieć ogrzewanie kominkowe powstało coś takiego z palet i desek które nie nadawały się do wybicia w domu a to dąb przygotowany do wycinania deski podłogowej do salonu który po pracy będę wycinał Edytowane 2 Czerwca 2014 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 05.06.2014 06:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2014 zaczynam łatać górę deskami, sama na górę decha 32 dość szeroka 5m nie wyjdzie ja do niej a ona nic a nic trza było na górę jak pannę młodą krótkie zostały na dole, większa połowa wyłożona długimi i jeszcze zostało kilka na górze, już nie będę je znosił tylko dotnę na górze, piła na góre koniec cięcia ręczną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 09.06.2014 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2014 (edytowane) na układanie desek za gorąco to przeniosłem się do salonu, postawiałem słupki a między nim cegła cegły muruję na 1,6m wysokości, będzie stała szafka a tv na ścianie. skończyć górę, posprzątać gruz i prąd - jak to zrobić żeby nie spartolić - prosto jeden kontakt i żarówka:yes: Edytowane 9 Czerwca 2014 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 10.06.2014 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 i gotowe,jeszcze fuga z z drugiej strony ale zdjęcia brak - nie wygląda za dobrze:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 23.06.2014 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 (edytowane) połowa drewna do kominka zakupiona, zima już w nowym domu:yes: do pewnych prac trzeba mieć odpowiedni sprzęt, pierwszy był młot - nie dał rady on i ja, kierunek wypożyczalnia i młot do kucia poradził sobie w dwie godziny nastepnie poszła przeróbka odpływów - skrócenie Edytowane 23 Czerwca 2014 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 23.06.2014 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 mam limit zdjęć całe 5szt a tyle został z małego dęba co rósł przed domem, trzeba było go ciachnąć, pod nim woda i gaz i byłby problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 10.07.2014 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2014 (edytowane) Zaczęty prąd, robimy we dwóch jak i kumpel elektryk wszystkie gniazda jedziemy od dołu i po wylewce a światła po górnej wylewce, zostawiłem peszle w stropie. Mam ustawione tynki na koniec lipca, udało mi się załatwić krótki termin, tynki "tradycyjne" wapionno cementowe dlatego ruszam z kuciem pod wodę i kanalizację - prace nabierają tempa trudno to wszystko powiązać ale czas nagli. Edytowane 10 Lipca 2014 przez pawel i klodi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 17.07.2014 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2014 kanalizacja gotowa, prąd tylko skrzynka rozdzielcza i główne kable 4x10 i od domku 5x4 w jednym peszlu 40 się nie pomieszczą i zong trzeba kopać - przyszedł czas na wodę bo do tynków - kopię sobie rowek bo taniej a tu co taka mała rurka - kurde za mała na wodę i za cienka, liczyłem się z taśmami ostrzegawczymi nad rurami a tu nic - gaz i do gazowni co oni na to??? bo moja rurka będzie szła pod gazem zdjęcia kanalizacji jak zrobię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 22.07.2014 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2014 teraz kanalizacja, kuchnia łazienka góra nie robiłem drugiego pionu i prysznic i umywalka idę po posadzce przez łazienkę, fachowiec od wody powiedział że powinno działać, przekonamy się później jak będę robił szambo to zrobię próbę może wcześniej - przed wylewkami woda ale jeszcze nie przewiercone i bez licznika, fachowiec na urlopie albo uderzyć do wodociągów osobiście po zastępstwo, mam nadzieję że nie będzie hecy bo wykop z rurą zasypany tylko wkrętka i przy domu nie zasypane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 08.08.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 woda jest i licznik zacząłem montować parapety ale to zadanie mnie przerosło bo zrywałem je tyle razy że nie pamiętam ile:bash: zamontowane ale nie jestem z nich dumny:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 08.08.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2014 przygotowania do tynkowania druga firma na budowie, wczesniej musiałem obciąć podest 12cm żeby się schody zmieściły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i klodi 18.08.2014 08:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 tynki ładnie się robią a reszta stoi - kasy brak kredyt jeszcze czekamy a czas znika . na razie przygotowuję roboty na zewn. szalowanie balkonu nad wykuszem bo będzie powiększony o 23cm, przygotowanie tarasu - piasek, folia, siatka, beton i schodki wejściowe nie ruszone to muszę zrobić przed ociepleniem zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts