Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

I po majówce, okna dachowe wstawione, dopiero przy trzecim oknie nie docinałem dachówki z jednej strony -sukces tylko brak zdjęcia.

Zdjęcie0635.jpgZdjęcie0636.jpgZdjęcie0639.jpg

ścianki działowe prawie na ukończeniu pozostało wymurować nadproża z cegły i ostatnia warstwa pustaka na pianie jak jej wystarczy:(

zostałem przyłapany na robocie fotką:lol2:Zdjęcie0634.jpg

Edytowane przez pawel i klodi

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 126
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ściany działowe skończone, na tapecie daszek nad wejściem, wybicie sufitu na poddaszu deskami które mi zostały z szalowania stropu, będą wyszczotkowane i pomalowane fobosem i narazie tyle

Zdjęcie0643.jpgZdjęcie0644.jpgZdjęcie0646.jpgZdjęcie0647.jpg

podłączyłem sobie prąd do domu - zrobiłem sobie jedno gniazdko, zostało jeszcze zrobić światło jakby trzeba było zarwać nockę:yes: i mam wreszcie muzę - reanimacja " radiomagnetofonu":lol2:

Zdjęcie0641.jpg

zacząłem składać daszek nad wejściem, śruby na wylot i podkładki

Zdjęcie0651.jpgZdjęcie0652.jpgZdjęcie0653.jpg

od góry będę przykręcał deskę boazeryjną, folie, łaty i dachówkę, zastanawiam się czy dojechać deską do pustaka a folię wywinąć i przykleić do ściany i dopiero przyklejać styropian czy najpierw ocieplić i do tego dojechać deskami folią i zrobić obróbki :confused:.

zaczynam łatać górę deskami, sama na górę decha 32 dość szeroka 5m nie wyjdzie :mad: ja do niej a ona nic a nic trza było na górę jak pannę młodą:p

Zdjęcie0677.jpgZdjęcie0678.jpgZdjęcie0679.jpg

krótkie zostały na dole, większa połowa wyłożona długimi i jeszcze zostało kilka na górze, już nie będę je znosił tylko dotnę na górze, piła na góre koniec cięcia ręczną

na układanie desek za gorąco to przeniosłem się do salonu, postawiałem słupki a między nim cegła ;)

Zdjęcie0680.jpgZdjęcie0681.jpgZdjęcie0683.jpg

cegły muruję na 1,6m wysokości, będzie stała szafka a tv na ścianie.

skończyć górę, posprzątać gruz i prąd - jak to zrobić żeby nie spartolić:confused: - prosto jeden kontakt i żarówka:yes:

• 2 weeks później...

połowa drewna do kominka zakupiona, zima już w nowym domu:yes:

Zdjęcie0689.jpg

do pewnych prac trzeba mieć odpowiedni sprzęt, pierwszy był młot - nie dał rady on i ja, kierunek wypożyczalnia i młot do kucia poradził sobie w dwie godziny

Zdjęcie0693.jpgZdjęcie0697.jpgZdjęcie0701.jpg

nastepnie poszła przeróbka odpływów - skrócenie

Zdjęcie0702.jpg

• 3 weeks później...

Zaczęty prąd, robimy we dwóch jak i kumpel elektryk

Zdjęcie0733.jpgZdjęcie0734.jpgZdjęcie0735.jpgZdjęcie0738.jpg

wszystkie gniazda jedziemy od dołu i po wylewce a światła po górnej wylewce, zostawiłem peszle w stropie.

Mam ustawione tynki na koniec lipca, udało mi się załatwić krótki termin, tynki "tradycyjne" wapionno cementowe dlatego ruszam z kuciem pod wodę i kanalizację - prace nabierają tempa :yes: trudno to wszystko powiązać ale czas nagli.

Zdjęcie0735.jpg

kanalizacja gotowa, prąd tylko skrzynka rozdzielcza i główne kable 4x10 i od domku 5x4 w jednym peszlu 40 się nie pomieszczą :no: i zong trzeba kopać

- przyszedł czas na wodę bo do tynków - kopię sobie rowek bo taniej a tu co taka mała rurka - kurde za mała na wodę i za cienka, liczyłem się z taśmami ostrzegawczymi nad rurami a tu nic :mad: - gaz i do gazowni co oni na to??? bo moja rurka będzie szła pod gazem

Zdjęcie0775.jpgZdjęcie0780.jpgZdjęcie0781.jpg

zdjęcia kanalizacji jak zrobię

teraz kanalizacja,

kuchnia łazienka góra

Zdjęcie0793.jpgZdjęcie0796.jpgZdjęcie0799.jpgZdjęcie0801.jpg nie robiłem drugiego pionu i prysznic i umywalka idę po posadzce przez łazienkę, fachowiec od wody powiedział że powinno działać, przekonamy się później jak będę robił szambo to zrobię próbę ;) może wcześniej - przed wylewkami

Zdjęcie0810.jpg woda ale jeszcze nie przewiercone i bez licznika, fachowiec na urlopie albo uderzyć do wodociągów osobiście po zastępstwo, mam nadzieję że nie będzie hecy bo wykop z rurą zasypany tylko wkrętka i przy domu nie zasypane.

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

tynki ładnie się robią a reszta stoi - kasy brak :( kredyt jeszcze czekamy :bash: a czas znika .

Zdjęcie0845.jpgZdjęcie0846.jpgZdjęcie0855.jpgZdjęcie0856.jpg

na razie przygotowuję roboty na zewn. szalowanie balkonu nad wykuszem bo będzie powiększony o 23cm, przygotowanie tarasu - piasek, folia, siatka, beton i schodki wejściowe nie ruszone to muszę zrobić przed ociepleniem zew.