fighter1983 14.03.2016 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 w jednej. bylo opisywane kilka razy. nie mam czasu na pisanie jeszcze raz lub na szukanie. Ale odpowiedz z uzasadnieniem byla. Na podloge nie ma znaczenia, moga byc 2 lub 3 warstwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 14.03.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 "Na podloge nie ma znaczenia,.." MA znaczenie.Warstwa, RURY, warstwa. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 27.05.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Mam kilka wątpliwości przed wykonaniem elewacji na ścianie z cegły ceramicznej : - ściana ma wysokość max. 4 metrów - co do kołkowania zdania są podzielone ale jeśli wykonawca daje kołki to warto chyba brać ?- ocieplenie to grafit 20 cm, czy wyższe temperatury i nasłonecznienie to problem jeśli wykonawca zapewni osłonę przed słońcem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 27.05.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Kołki z termodyblami nie zaszkodzą- mostków nie będzie.Dobrze zamocowana osłona przed słońcem załatwi sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 27.05.2016 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Większość systemów przewiduje max temp, powietrza, ściany itp 25*C.Zacienione musi być - siatką a najlepiej plandeką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 29.05.2016 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Mam pytanie do lepiej znających się na rzeczy, czy takie zabezpieczenie styropianu grafitowego na jakieś 2 miesiące wystarczy ?http://images78.fotosik.pl/634/3e0f8e89ed724d8amed.jpg I pytanie numer 2, wczoraj miałem na budowie wizytę potencjalnego wykonawcy, który polecał mi produkty firmy http://majsterpol.pl/ ,kiedyś już na nich robił ale były problemy, zmienił na Webera a teraz ponownie Majsterpol bo się poprawili, ktoś może coś na temat tej firmy powiedzieć ?Druga opcja to Caparol, ale podobno ostatnio się firma " pogorszyła ". Człowiek ceramiki nie gruntuje, jego zdaniem tych ścian nie ma sensu dyblować ( wysokość budynku 4 metry ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.05.2016 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 A nie lepiej byłoby przenieść styro do garażu lub do środka budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaRa 29.05.2016 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 A nie lepiej byłoby przenieść styro do garażu lub do środka budynku? On już tam był, ale wydaje mi się,że może trochę przeszkadzać podczas robienia podłogówki i wylewek a w garażu pełnym styropianu cieżko zamontować bramę garażową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 29.05.2016 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Jeśli styro stoi po stronie wschodniej to nie powinno być żle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KolorowySłoń 30.05.2016 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Druga opcja to Caparol, ale podobno ostatnio się firma " pogorszyła ". Człowiek ceramiki nie gruntuje, jego zdaniem tych ścian nie ma sensu dyblować ( wysokość budynku 4 metry ) skąd te wnioski? Ja się nie dziwie że uznaje się ją za pogorszoną jak wykonawcy często przecierają tynk albo dolewają wody. Mało tego, złych praktyk jest cała masa dlatego najlepiej samemu kupować materiał. Przy zastosowaniu zgodnie z wytycznymi Caparol nadal pozostaje jedną z najlepszych firm w branży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasnorzewski 18.09.2016 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 WitamTakie pytania mi się nasunęły. Czy jeżeli już przykleimy styropian grafitowy do ściany, zaciągniemy go siatką i klejem, to czy nadal ściana powinna być zasłonięta przez jakiś czas? Czy styropian taki ma szansę odkształcić się na nasłonecznionej ścianie już po zaciągnięciu siatki i kleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 18.09.2016 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Nic złego się nie stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasnorzewski 18.09.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2016 Pytam bo szukam styropianu na elewację. Znalazłem styropian grafitowy, który ma cienką warstwę jakiejś białej powłoki antyrefleksyjnej, która ma zapobiegać odkształceniom. Czy może ktoś z Was miał z takim styropianem do czynienia i mógłby wyrazić opinię. Cena jest lekko wyższa, ale jeśli dzięki temu uniknie się kłopotów.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2016 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Dostrzeżono, widać, problem.Taki styro broni przed "wypadkiem przy pracy". Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek Kardyś 19.09.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Nie ma kłopotów nawet przy zwykłym grafitowym. Dawałem 30cm, grzało niemiłosiernie, a jedyne mankamenty to wypalone kilka dziur od odbić z szyb. Wystarczy zasłonić węgarki czymkolwiek (folią, papierem) i po sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coachu13 19.09.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 Czy 20cm styro można kleić tylko na klej czy lepiej dawać kołki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 19.09.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 U mnie 20cm jest bez kołkowania (3,8m). Niektórzy lepiej śpią jak jest zakołkowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 19.09.2016 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 "Czy 20cm styro można kleić tylko na klej czy lepiej dawać kołki ? " Wszystko zależy od marketingowca, na jakiego trafisz.Jak dobry to... kołki, klej, klamry, przypory i jeszcze łódka do połowu ryb ze środka jeziora... Rozum masz?CO Ci podpowiada?SWÓJ dom przecież znasz... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 19.09.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2016 właśnie robię elewację. 20 cm grafit, bez kołkowania. Dom piętrowy, ściana szczytowa prawie 8m . Ale zdecydowałem się na dobry klej - Knauf z włóknem..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasnorzewski 21.09.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2016 Pytanko do praktyków. Czy styropian, dajmy na to grafitowy, może być klejony do ścian od razu po przyjeździe z fabryki? Czy powinien odleżeć jakiś czas? Jeśli tak to jaki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts