Kaja12M2 02.02.2017 00:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Tomasz, nie przesadzaj. Większość na tym forum poleca WM, Silkę, rekuperację, natrysk piany i rolety. Nie mam nic z powyższego i mam piękny i ciepły dom. Nie dajmy się zwariować przez budowlane, okresowe trendy. Chce mieć z Porothermu, niech ma. Ja mam i wielu moich znajomych również. Polecam ceramikę do budowy domu. Swoją drogą Tomasz, spodziewałem się nieco bardziej obiektywnego doradztwa z Twojej strony. Dziękuję za wypowiedź. Już zaczynałam wątpić w wolność słowa na tym forum. A Pan Tomasz mi nie odpuszcza. Wybraliśmy taki materiał który spełni nasze indywidualne oczekiwania. Wiadomo każdy zachwala swoje ale to nie znaczy, że inne materiały są aż tak do d...każdy ma prawo wyboru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 02.02.2017 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Dziękuję za wypowiedź. Już zaczynałam wątpić w wolność słowa na tym forum. A Pan Tomasz mi nie odpuszcza. Wybraliśmy taki materiał który spełni nasze indywidualne oczekiwania. Wiadomo każdy zachwala swoje ale to nie znaczy, że inne materiały są aż tak do d...każdy ma prawo wyboru. Mam przypuszczenia graniczące z pewnością że ktoś tu próbuje na siłe wciskać kit o tym jaka to ceramika jest super. Otóż nie jest. Przed budową nie przemyślałem wyboru, teraz na pewno nie zdecydowałbym się na ceramikę. Jeśli komuś zależy na szczelności i akumulacyjności by tanio ogrzewać swój dom to od ceramiki powinien trzymać się z daleka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 02.02.2017 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Klei się najlepiej na grzebień.. a jak nie to tynk cementowy i jazda o właśnie i taka robota mnie czeka .. niestety.. bo kiedyś sobie bimbali.. a do tego jeszcze potrzeba zniwelować uskok na ścianie piwnicznej / parteru.. mur pozornie wydaje się "Szczelny" mam mur z max'ów .. 288 i pustka 1,5 cm max'y od zewnątrz.. to z otworu po mocowaniu grzejnika.. wiało.. nie jest to dobre.. teraz kiedy przyszły południowe wiatry.. cała izolacja na plackach - izoluje ? to tylko przypuszczenie, a gratuluje każdemu który sądzi że coś ma ciepłego itp... nawet blaszany garaż będzie ciepły- kwestia mocy źródła ciepła Nie będę miał pewnie okazji murować ale mój wybór .. to pustaki betonowe nawet home made mam takie fajniusie ale kurcze mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.02.2017 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Ceramika obecnie ma już tylko jedną zaletę.JEST...Tyle, ze taką samą zaletę mają i inne materiały. Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.02.2017 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 (edytowane) Ceramika obecnie ma już tylko jedną zaletę. JEST... Tyle, ze taką samą zaletę mają i inne materiały. Adam M. Skoro tak wielu i Ty z resztą, nie uważacie ceramiki to po jakiego w większości kładziecie ją na dach? Beton czy blacha nie lepsze? Bądźcie konsekwentni w swoim nie stosowaniu ceramiki w szeroko pojętej budowlance. Edytowane 2 Lutego 2017 przez Tomaszs131 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hektor80 02.02.2017 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Klei się najlepiej na grzebień.. a jak nie to tynk cementowy i jazda o właśnie i taka robota mnie czeka .. niestety.. bo kiedyś sobie bimbali.. a do tego jeszcze potrzeba zniwelować uskok na ścianie piwnicznej / parteru.. mur pozornie wydaje się "Szczelny" mam mur z max'ów .. 288 i pustka 1,5 cm max'y od zewnątrz.. to z otworu po mocowaniu grzejnika.. wiało.. nie jest to dobre.. teraz kiedy przyszły południowe wiatry.. cała izolacja na plackach - izoluje ? to tylko przypuszczenie, a gratuluje każdemu który sądzi że coś ma ciepłego itp... nawet blaszany garaż będzie ciepły- kwestia mocy źródła ciepła Nie będę miał pewnie okazji murować ale mój wybór .. to pustaki betonowe nawet home made mam takie fajniusie ale kurcze mało mi to chyba murował jakiś magik bo ni cholery nie chce wiać z gniazdek.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 02.02.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 mi to chyba murował jakiś magik bo ni cholery nie chce wiać z gniazdek.... Wyobraź sobie, że u mnie to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 02.02.2017 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2017 Nie mieszaj materiału na ściany z pokryciem dachowym.MAXY i porotermy rozmaite to przeżytek i zamierzchła technologia.Oczywiście, SĄ MIEJSCA, gdzie nadają się idealnie.Choćby do przecięcia mostka cieplnego pod ścianą (do fundamentu) jak się je perlitem zasypie. Ciepła i wilgoci nie widać.Zróbcie sobie uczciwe badanie termowizyjne. Zobaczycie co macie.Albo nie, bo humor Wam może się skwasić...Może, ale nie musi... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thxluk 06.02.2017 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Witam,Pod koniec tamtego roku zrobiłem elewacje.Styropian dużych,średnich mrozach w niektórych miejscach (w 99 % przy łączeniach styropianu ) wychodzą mokre plamy o róznych średnicach (5-20cm).Jest ich na całej elewacji około 20 szt.Rozumiem iż styropian w tych miejscach został położony nie prawidło i w tych miejscach są mostki.Jak najefektywniej naprawić usterkę.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.02.2017 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pianowałeś połączenia płyt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thxluk 06.02.2017 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pianowałem , z tym że nie we wszystkich miejscach .:/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 06.02.2017 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 A powinno sie pianowac wszystkie polaczenia plyt??Jaka pianka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.02.2017 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pianowałem , z tym że nie we wszystkich miejscach .:/ Pewnie o tych miejscach wspomniałeś w poście powyżej? Może wrzuć parę fotek, będzie lepiej ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wg39070 06.02.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 A powinno sie pianowac wszystkie polaczenia plyt?? Jaka pianka? Tak wszystkie. Ja używałem piany Tytan, niskoprężnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 06.02.2017 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 A powinno sie pianowac wszystkie polaczenia plyt?? Jaka pianka? Pianka niskorozprężna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thxluk 06.02.2017 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Pewnie o tych miejscach wspomniałeś w poście powyżej? Może wrzuć parę fotek, będzie lepiej ocenić. Dziś już przyszedł mróz, wiec jutro pewnie znikną mokre plamy . Jak tylko się pojawią , zrobie fotki.Pomijając zdjęcia , jak najlepiej naprawic ustrke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 06.02.2017 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2017 Dziekuję Panowie za odpowiedź. Takie również użyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomJons 12.02.2017 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2017 Przeczytalem wszystkie posty w tym wątku. Mam ścianę z bk 24 i zastosuje styropian grafitowy dom mam parterowy wysokość ściany około 3,6 m wiec bez kołków się obejdzie? Chciałbym to sam zrobić za pomocą piany prosiłbym po polecenie dobrej siatki i kleju dodam że elewacja bez tynku może postać 2-5 lat(czy wogole może tak długo czekać?).a styropian brać frezowanie? Jeżeli nie to pianowac wszystkie połączenia? Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pod 13.02.2017 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Przeczytaleś cały wątek a zadajesz pytania na które było już kilkadziesiąt odpowiedzi nie tylko w tym wątku. Spytaj o coś nowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 13.02.2017 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2017 Wyobraź sobie, że u mnie to samo. a wyobraźcie sobie że moim dwom znajomym wieje z gniazdek , 1 -mu 3 lata temu postawiony dom jeszcze nie docieplony wieje jak diabli drugiemu który podwyższał dom tak samo wieje gdzieś , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts