turecki74 04.03.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 (edytowane) witam wszystkich.jestem na etapie wyboru dachowki.i tu jest maly problem.moj wykonawca proponuje zakup Brass Amber 12.ja ciagle nie wiem ktora lepsza Brass, Roben itp.prosze o pomoc.buduje dom w okolicach Czestochowy.wiem ze t emat jest walkowany ale naprawde sie trudno zdecydowac.prosze o opinie i jakies fotki Edytowane 6 Marca 2013 przez turecki74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kas007 07.03.2013 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Opowiem ci cos o dachowkach o których ja wiem. Nie polecam rubena,(bo jest bardzo krzywy i sa problemy zima) bras-euronit(czyli cement) jest bardzo szczelny ale sa problemy z mechem i pękaniem dachówki,polecam napewno dachówki bugena i rupp ceramike. Sa proste ,szczelne,wszystko zalezy od kwot które masz na ten cel przeznaczone, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 07.03.2013 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Opowiem ci cos o dachowkach o których ja wiem. Nie polecam rubena,(bo jest bardzo krzywy i sa problemy zima), Jakie problemy zimą są z robenem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata2005tychy 07.03.2013 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Mam dachówkę Robena monza plus. Jakoś nie zauważyliśmy żeby była jakaś krzywa. Na dachu wygląda super a i zimą nic się z nią nie dzieje... Bo właściwie co ma się dziać ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turecki74 08.03.2013 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 (edytowane) dziekuje bardzo za odpowiedz.napewno sie przyda. a co do finansow to myslimy o dachowce ceramicznej takze nie bedzie tania.chcemy zrobic mocny i solidny dach.i jeszcze mam pytanie odnosnie systemu orynnowania.jaki macie u siebie i jaki polecacie.pozdrawiam i zycze milego dnia:) Edytowane 8 Marca 2013 przez turecki74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 08.03.2013 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Nie jestem dekarzem ale też temat wałkowałem, bo tez wybieram dachówkę, opowiem o moich doświadczeniach ... Widze że kolega "Kas007" jest nie na czasie !!! Opowiem ci cos o dachowkach o których ja wiem. Nie polecam rubena,(bo jest bardzo krzywy i sa problemy zima) bras-euronit(czyli cement) jest bardzo szczelny ale sa problemy z mechem i pękaniem dachówki,polecam napewno dachówki bugena i rupp ceramike. Sa proste ,szczelne,wszystko zalezy od kwot które masz na ten cel przeznaczone, RuppCeramika to dziś Braas - Monier który też produkuje ceramike !!! Bogen - ja mam złe doświadczenie - oglądałem u kliku znajomych i na składzie na wystawce (kolor czerwony glazure) i u wszystkich cała ta powłoka zrobił się jeden wielki pajączek jak by się łuszczyła ! Roben - hmm cena zaskakująco niska w porównaniu do innych, miałem w rękach 2 Roben Piemont i Braas Rubin 13V, powiem że jakoś Braas wydaje się solidniejszym towarem !!! Do dziś nie mogę dojść czemu po puknięciu w Braasa jak bym puknoł w beton zero dźwięku, a Roben dzwoni jak bym puknoł w prawdziwą ceramikę, powłoka glazurki na Braasie wydaje się byc naprawdę mocna coprawda nie tak gładka jak jak na Robenie ale na robenie można na całej powłoce dojrzeć mini dziurki w tej powłoce.... Znajomy na Roben Monza Plus (czarną glazure) juz 3 lata na dachu i jest zadowolony nic sie nie dzieje, mój dekarz tez mówił że podobno są problemy bo krzywa ale jakos sobie radzą ... Ja wybieram Braas-a Rubin 13V czarny błyszczący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 10.03.2013 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Od 10 lat nigdy nie miałem problemów z Robenem. Ktoś podaje fałszywe dane o ich towarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kas007 11.03.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Ja wystawiłam opinie na temat robena bo bylam swiatkiem jak sprzedawca pokazywal dachówke mezowi i byla cholernie krzywa a pozatym znajomi maja domy zakupione od deweloperów i tez nie sa zbyt szczesliwi!!!!!z dachowka robena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awieuro 12.03.2013 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Ja wystawiłam opinie na temat robena bo bylam swiatkiem jak sprzedawca pokazywal dachówke mezowi i byla cholernie krzywa a pozatym znajomi maja domy zakupione od deweloperów i tez nie sa zbyt szczesliwi!!!!!z dachowka robena Dlaczego znajomi nie są zbyt szczęśliwi majac robena na dachu? Co się dzieje z tą dachówką? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turecki74 13.03.2013 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 dziekuje bardzo za opinie i pomoc.moj wykonawca caly czas byl za dachowka Brass.wiadomo ze lepiej robic dach z czegos co sie zna i zrobilo sie kilkanascie dachow niz z czegos nie do konca znanego.mam jeszcze prosbe jezeli chodzi o rynny.zastanawiam sie nad rynnami Wavin kanion.co o nich sadzicie?moze ma ktos u siebie takie rynny?pozdrawiam:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ganbu 13.03.2013 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Wavin to dobry wybór. Można jeszcze spojrzeć na Marleya (choć ostatnio trochę się zepsuł). Moim zdaniem lepiej wybrać orynnowanie stalowe, ale to moja osobista sugestia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 15.03.2013 00:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 ...chcemy zrobic mocny i solidny dach... Skoro tak to pełne deskowanie i papa a przy wyborze dachówki sugeruj się walorami estetycznymi i ceną. Nie ma złej dachówki są tylko źli dekarze, tak jak niema prostej ceramicznej dachówki bo to tylko wypalona glina. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsky2000 15.03.2013 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Ważne żebyś wybrał dekarza który faktycznie siedzi na dachu, nie decyduj się na "fachowca" który z dołu pokazuje ludziom palcem co mają zrobić i jak.... to są często teoretycy, a dobry dekarz to taki który siedzi na dachu a nie w domu. Widziałem wiele ekip gdzie szef zawoził rano ludzi odbierał po południu i tyle z jego fachowości.... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 15.03.2013 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Stalowe lepsze od plastiku . Aby były głębokie. A najlepsze z miedzi lub cynku. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turecki74 16.03.2013 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 wiadomo fachowcy sa rozni.moj wykonawca jest szefem i robotnikiem w jednej osobie.buduja nasz dom od podstaw i niema powodow narzekania.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsky2000 16.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2013 wiadomo fachowcy sa rozni.moj wykonawca jest szefem i robotnikiem w jednej osobie.buduja nasz dom od podstaw i niema powodow narzekania.pozdrawiam I to jest pewny wukonawca , a nie teoretyk.... pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turecki74 19.03.2013 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 mam pytanie odnosnie systemu rynnien.jaki Waszym zdaniem jest dobry? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms-6 19.03.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Witam. Jestem na etapie wyboru dachówki zastanawiam się nad Roben Piemont Brązowa angobowana macie jakieś opinie na jej temat?A może inne propozycje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsky2000 19.03.2013 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 mam pytanie odnosnie systemu rynnien.jaki Waszym zdaniem jest dobry? pytasz o PVC czy STAL ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 19.03.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2013 Najlepsze z cynku lub miedzi. Żeby było taniej kup płaską blachę a kumaty blacharz Ci zrobi. Nie płacisz za drogą galanterię typu denka , złączki , kolanka.Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts