irenakreft 04.03.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Dzień dobry Na wiosnę planuję rozpoczęcie budowy wymarzonego domu , jest to decyzja bardzo poważna , przemyślana ale jednocześnie mocno stresująca wiem że źle podjęte decyzje dzisiaj , mogą skutkować w przyszłości dużymi problemami a tego chciała bym uniknąć.Chciała bym uniknąć przede wszystkim błędnego wyboru firmy wykonawczej , wiele czytałam o pseudo fachowcach ich fuszerkach , pijaństwie złodziejstwie i wielu problemach jakie z tego tytułu mieli inwestorzy , mam swoje lata i nie chcę sie użerać z robotnikami na budowie nie mam też takiej wiedzy aby wszystkiego sama dopilnować a męża nie ma . Bardzo proszę o pomoc tych którzy już się wybudowali i są zadowoleni z firm wykonawczych , wszystko było uczciwie na fakturę bez lewizn i niepotrzebnych nerwów bo na tym mi zależy najbardziej , na spokoju i dobrym wykonawstwie i gwarancji , proszę o wypowiedzi tylko inwestorów a nie samochwalacych się wykonawców i tak osobiście wszystkich sprawdzę na budowach , szukam dobrej firmy z polecenia . Jaką technologię byście polecili aby dom miał parametry domu energooszczędnego ? Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosiakmala 04.03.2013 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 z jakiego regionu pochodzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Brygida Gajewska 04.03.2013 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witaj Sama szukałam ponad 10 miesięcy dobrej firmy wykonawczej i dopiero rok temu z polecenia trafiła mi się solidna i nie nażekam naprawdę bardzo dobrze trafiłam , na świeta Wilekiej Nocy zamierzam sie wprowadzić :D mogę Ci pomóc ale nie wiem gdzie planujesz się budować i z czego , napisz na priva cos więcej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakreft 05.03.2013 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (edytowane) Dzień dobry Dziekuje za wpisy . Więc tak budowa w miejscowości Zławieś Wielka link do mapki : http://www.mapsofall.com/foto-z%C5%82awies-wielka-37741257.htm Jak wczesniej sie deklarowliści podajcie proszę Firmę godną zaufania ale tylko taką , która wam budowała bo chciała bym osobiście jeśli będzie to oczywiście mozliwe zobaczyć efekty ich prac zanim się zdecyduję . Pozdrawiam Edytowane 5 Marca 2013 przez irenakreft Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam Kocaj 06.03.2013 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 CZEŚĆ Polecam firmę z Trójmiasta Uslugi Remontowo Budowlane Seb-bud Budowali mi dom w zaszłym roku są solidni i rzetelni mogę ich polecić , nie są najtańsi ale warto zainwestować w przyszłość . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DJMazi 06.03.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Adam dobra reklama ;p heheA jeśli ktoś ma dobrą firmę z Opolskiego proszę o priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
turalyon 07.03.2013 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 No niestety żadna pożądna firma budowlana nie ma w tym momencie wolnych teminów na wiosne. Jak ma to znaczy że coś nie tak. Pożądne firmy trzeba rezerwować nawet z rocznym wyprzedzeniem jak chce sie zacząć wiosną. Znaleźć pożądną z szybkim terminie to jedynie na jesień można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakreft 08.03.2013 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 CZEŚĆ Polecam firmę z Trójmiasta Uslugi Remontowo Budowlane Seb-bud Budowali mi dom w zaszłym roku są solidni i rzetelni mogę ich polecić , nie są najtańsi ale warto zainwestować w przyszłość . Witaj Adam Pisałam Ci na priva abyś mi podał do siebie telefon , chciała bym się umówić na wizytację jeśli to oczywiście możliwe i jeśli to co napisałeś to prawda a nie krypto reklama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakreft 08.03.2013 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam serdecznie Sam wiem jak było trudno,szukałem a to na forum,dałem zlecenie ,że szukam firmy miałem 12 aż były różne ceny od do nie kierowałem się ceną bo wiedziałem że to na całe życie tylko doświadczeniem ,profesjonalizmem, uczciwością .Nie było łatwo gdyż zleciłem stan surowy otwarty na początku z materiałem ,ponieważ nie miałem czasu biegać i kupować bo pracowałem mało było czasu wolnego.Musiałem podjąć decyzję w końcu i zaufać,choć było trudno powierzyłem swój dorobek życia,ekipa wyśrodkowana cenowo ,nie pijąca choć to się zdarza mało kiedy,terminowa i profesjonalna przede wszystkim.Prace przebiegły pod wrażeniem oczywiście pozytywnym ,. Na dalsze race umówiliśmy się pózniejszym terminie ,ponieważ mieli dużo zleceń ,a mi zależało żeby to oni skończyli stan pod klucz było zaufanie.Poleciłem swoim znajomym i jak dotąd wiem , pozytywne zaskoczenie.Więc ta firmę mogę polecić,.Pozdrawiam Cześć Patryk czy możesz zdradzić co to za sprawdzona firma wykonawcza i gdzie było wykonywana inwestycja Pozdrawiam i czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 08.03.2013 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Nadchodzi wiosna i zapewne zrobi się ruch na budowach. A jak ruch to i można sobie pochodzić pooglądać, jaka firma buduje, jak z czego i w jaki sposób. Warto budowlańcom, których budowy "na pierwszy rzut oka" Ci się podobają dać kopie projektu do wyceny. Potem mając już faworyta (kilku faworytów) trzeba porozmawiać z inwestorami, którzy korzystali z usług wybranej firmy (z tym akurat naprawdę nie ma problemów - wiem z własnego doświadczenia, że inwestorzy którzy już "są po" bardzo chętnie dzielą się swoim doświadczeniem, nawet podając szczegółowe koszty). Ja tak zrobiłem i wybrałem niedużą firmę z lokalnego rynku, która zrealizowała tu dużo inwestycji (dlatego bez problemu mogłem zweryfikować wiedzę na jej temat u 3 inwestorów, którzy budowali się w 2008, 2010 i 2012 roku. Weryfikacja doświadczeń u innych inwestorów - bezcenna i z dużo większym prawdopodobieństwem obiektywna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc321_1 08.03.2013 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2013 Witam serdecznie Sam wiem jak było trudno,szukałem a to na forum,dałem zlecenie ,że szukam firmy miałem 12 aż były różne ceny od do nie kierowałem się ceną bo wiedziałem że to na całe życie tylko doświadczeniem ,profesjonalizmem, uczciwością .Nie było łatwo gdyż zleciłem stan surowy otwarty na początku z materiałem ,ponieważ nie miałem czasu biegać i kupować bo pracowałem mało było czasu wolnego.Musiałem podjąć decyzję w końcu i zaufać,choć było trudno powierzyłem swój dorobek życia,ekipa wyśrodkowana cenowo ,nie pijąca choć to się zdarza mało kiedy,terminowa i profesjonalna przede wszystkim.Prace przebiegły pod wrażeniem oczywiście pozytywnym ,. Na dalsze race umówiliśmy się pózniejszym terminie ,ponieważ mieli dużo zleceń ,a mi zależało żeby to oni skończyli stan pod klucz było zaufanie.Poleciłem swoim znajomym i jak dotąd wiem , pozytywne zaskoczenie.Więc ta firmę mogę polecić,.Pozdrawiam Dokładnie. Pamiętaj, że czasem cena jest wyższa, lecz np masz wliczone w koszt robocizny wszystkie prace ziemne (koparka), szalunki i stemple. Niby niewiele ale jak zsumujesz zawsze się uzbiera. Druga sprawa - za doświadczenie się płaci. Tak to już jest. Doświadczona firma, oficjalnie działająca na rynku jest droższa. Poza tym ja polecam szukanie firm na lokalnym rynku. Sprowadzenie taniej firmy z daleka to kompletny brak logistyki. Tzn wszystkie dostawy i szukanie tanich materiałów na Twojej głowie. Mój wykonawca dał mi np. namiar na hurtownie budowlaną w której jak się na niego powołałem z miejsca dostałem dodatkowy rabat i faktycznie jak na razie ceny poszczególnych materiałów budowlanych są dużo niższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakreft 09.03.2013 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2013 CZEŚĆ Polecam firmę z Trójmiasta Uslugi Remontowo Budowlane Seb-bud Budowali mi dom w zaszłym roku są solidni i rzetelni mogę ich polecić , nie są najtańsi ale warto zainwestować w przyszłość . Adam czekam na namiary , no chyba że jak przypuszczam to tylko krypto reklama była , FE FE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Sęk 12.03.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Witaj Brygida Ja planuję na wiosnę - lato budowę w woj . Mazowieckim - okolice Różan , czy mozesz mi podac namiary na Twoją firmę i czy faktycznie mozesz ich polecić z czystym sumieniem , ja buduję sama nie chcę się sparzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Sęk 12.03.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Irenka czy kogoś juz znalazłaś albo coś ktoś Ci polecił godnego zaufania ?Daj znać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakreft 13.03.2013 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Irenka czy kogoś juz znalazłaś albo coś ktoś Ci polecił godnego zaufania ? Daj znać . Mam informację od Brygidy Gajewskiej , poleca swojego obecnego wykonawcę kończy jej dom , bardzo ich zachwala , zgodziła się na moja wizytę na jej budowie i obejrzenie wszystkiego na miejscu , chce tam jechać z bratem on się zna lepiej na budownictwie , napisz do Brygidy na Priva niech ci sama opowie a może zaprosi nas razem . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz0028 14.03.2013 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 witmjeżeli ktoś potrzebuje dobrej firmy budowlanej z WLKP a dokładnie z powiatu konińskiego to moge polecić.rok temu ta firma murowała mojego PRZEMYŚLANEGO. Chłopaki robią tylko stan surowy ale robota perfekcyjna no i cena była też dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej198 17.03.2013 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2013 witam moge polecic firme pana Przemka z czystym sumieniem .Ekipa okazała się kompetentna solidna i uczciwa, na budowie nie było Alkoholu!. Zakres prac, koszty i termin realizacji zostały ustalone na samym począntku budowy. W czasie budowy Pan Przemek zajmował się również zapewnieniem wszelkich ,materiałów w korzystnych dla nas cenach.Firma godna polecenia,pozdrawiam tel kontaktowy do pana przemka 783280721 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yeti 09.04.2013 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2013 Andrzej, prawdę mówiąc myślę, że na tym forum robisz niedźwiedzią przysługę ekipie p. Przemka Stasiaka. Sam post brzmi jak autoreklama, a dodatkowo piszesz, że jesteś już na etapie stanu surowego otwartego, a pierwsze 4 Twoje wpisy na FM, to reklama tej samej ekipy:- pierwsze trzy posty są o tej samej treści i pojawiły się 17-03-2013 w temacie fachowcy, Grupa Sieradzka i SprawdzeniSolidni Wykonawcy - Bocianki 2013- czwarty wpis o treści: został zamieszczony 22-03-2013 na Grupie Łódzkiej - polecane usługi i produkty Wszyscy starzy użytkownicy FM wiedzą, że z tego typu poleceń nie korzysta się, natomiast wszystkich zaczynających swoją przygodę z budową domu przestrzegam przed wiązaniem się z jakąkolwiek ekipą tylko na podstawie tego i podobnych mu wpisów.O konsekwencjach pochopnego zawierania umowy możecie poczytać choćby w ostatnio zamieszczonym poście atsyruta (z dnia 09-04-2013) o tynkach wewnętrznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irenakreft 15.04.2013 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 Mam informację od Brygidy Gajewskiej , poleca swojego obecnego wykonawcę kończy jej dom , bardzo ich zachwala , zgodziła się na moja wizytę na jej budowie i obejrzenie wszystkiego na miejscu , chce tam jechać z bratem on się zna lepiej na budownictwie , napisz do Brygidy na Priva niech ci sama opowie a może zaprosi nas razem . Pozdrawiam Witajcie Trochę mnie tu nie było ale musiałam poobjeżdżać kilka budów aby naocznie przekonać się o fachowości i rzetelności polecanych firm wykonawczych . tych słabych nie będę wymieniała bo szkoda czasu na nie marnować . Na wstępie bardzo pragnę podziękować za pomoc Brygidzie Gajewskiej która zaprosiła mnie na swoją budowę i pokazała swoje gniazdko (bardzo ładne i przytulne gratki ) faktycznie budowa wygląda na porządnie prowadzoną , czysto a elementy techniczne budynku wykonane prawidłowo (to opinia mojego brata on się na tym zna ) kierownik brygady bardzo rzeczowy i kulturalny zero chamstwa i pijaństwa jedyny problem to że nie mają wolnych terminów więc musze poczekać jeśli chcę z nimi a chcę bardzo , bo w porównaniu do tego co widziałam na innych budowach to warto czekać aby potem spokojnie spać . Mam też już pewność co do fundamentów i będzie to tak jak u Brygidy płyta Fundamentowa z systemem grzewczym megatherm który bardzo zachwalała . Nie podam nazwy firmy na ogólnym forum aby mnie nie posądzano o krypto reklamę jak ktoś jest zainteresowany niech pisze na priva . Pa Pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katti 27.05.2013 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Mogę polecić sprawdzoną ekipę Śląsk lub Małopolska. Piszcie na prv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts