Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam pare pytan jak po wizycie na budowie oceniacie ekipe bo nie rozumiem kwestji:

wiekszosci elemetow ktore sa wazne nie widzicie sa zasloniete badz zalane jedyne co mozecie ocenic to sciany zmierzyc poziomnica kontownik nie krótki tylko metrowy czego w wiekszosci chyba nikt oprucz kierowników nie robi wymiar budynku czy sie zgadza z tym na projekcie tez tego nie robicie wiekszosc wykonawców nawet nie udostepnia zdjec etapów tylko zdjecia ogolne po ktorych byscie zmienili zdanie .Zobaczcie jakim sprzetem dysponuja czy maja wibrator do betonu , zageszczarke, listwe wibracyjna itp czy maja busa wrazie czego aby dowiesc wszystko mozna oczywiscie wypozyczyc :) Na jakich materialach robia wazna kwestia bo co niektózy znaja tylko bloczki suporeksowe jak zbrojenia wygladaja otuliny zbrojen czy pomiedzy bloczkami nie ma wielkich spojin

Hej, szukam solidnej ekipy z okolic Warszawy, która doradzi mi przy ostatecznym odbiorze projektu, wyborze materiałów oraz oczywiście zajmie się realizacją zlecenia. Podpowiedzcie mi na co mam zwracać uwagę rozmawiając z "fachowcami" bo już kilku przerobiłem i jak to zwykle bywa każdy wie najlepiej, a mi może nie zależy żeby zrobić coś za darmo, a wolałbym aby było solidnie!

Panie Krzysztofie, my również zaczynamy się rozglądać za ekipą budowlaną, która w przyszłym roku postawi nam dom. Również ta sama okolica nas interesuje, ponieważ dom będzie stawiany w Nieporęcie (Zalew Zegrzyński, jeśli ktoś nie kojarzy). Jak coś zasłyszę to napiszę, Pan proszę o to samo, pozdrawiam :)

Ja mogę polecić firmę http://www.solution4home.pl/oferta.html Fajne maja projekty, a też nie zdzierają z człowieka nie wiadomo ile.

O tej firmie nie słyszałam, znajomym budowała firma mkk budownictwo i dom jest ładny nie powiem, wykonany też solidnie, nie wiem ile tylko by chcieli za budowę takiego domu, jak Pan chce, my również jeszcze ciągle zbieramy opinie :)

O tej firmie nie słyszałam, znajomym budowała firma mkk budownictwo i dom jest ładny nie powiem, wykonany też solidnie, nie wiem ile tylko by chcieli za budowę takiego domu, jak Pan chce, my również jeszcze ciągle zbieramy opinie :)

Mogę polecić ekipę od dachów, podkarpackie i lubelskie, oraz murarzy, wiadomość na priv. Pozdrawiam

A ja mam juz swoja top liste kiedy wreszcie nadejdzie moment budowy mojego domku...

Architekt - nie ujawnie... ale bardzo zdolna dziewczyna pracujaca w duzej francuskiej firmie, ewentualnie na priw, ale ona takich projektow nie robi... mosty, sciany szczelinowe, tylko czy mnie bedzie na nia stac..... jak ona sama swojego domu nie projektowala.... + Architekt wnetrz Magda Skorko + wizualny projekt elewacji.

Inspektor - tu jak wyzej

Kierownik budowy - dopoki "pod ziemia oraz wszystko co betonowe - Przemek Gzyra, pozostala czesc budowy - Jacek Sternowski (tu takze udzial w projektowaniu przede wszystkim domu pasywnego)

Hydroizolacje (fundamenty, dylatacje, przepusty) : Nomos Bud Adam Durka

Hydroizolacje lekkie (balkony, tarasy itd...) FRB Filip Ireneusz Filipczak

Stan Surowy: Zbigniew Holda

Instalacje: TG Instalacje Pawel Fafinski

Dach: Bogdan Mitus lub Demobud Bernard (nazwiska nie pamietam... za szybko na "Ty" przeszlismy)

Wylewki: Grzesiek Mitura

Zywice epoksydowe, poliuretanowe: Anton Badin

Elewacja lekka mokra - nasz forumowy ewbuxxxo

Tynki wewnetrzne... pewnie tez ewbuxxxo, ale jego prac nie widzialem jezeli chodzi o tynki wewnetrzne, jezeli robi jak elewacje - to on

Docieplenie poddasza - Holda Zbyszek

Plytki wewnatrz - Holda Zbyszek, o ile Bogdan jeszcze u niego bedzie, on i tylko on

Parkiety - tu chyba forumowi wykonawcy

Stolarka otworowa - pewnie ku zaskoczeniu wielu ludzi - jareko

Tylko jest maly minus.... generalnie to jeszcze potrwa, ale jezeli uda sie zrealizowac - na 100% taki sklad bym chcial... o ile sie uda

W kazdej z wymienionych dziedzin nie widzialem lepiej wykonanych prac, montazy itd... moze zanim nadejdzie ten piekny moment lista sie zaktualizuje... poki co - dokladnie tak bym to widzial. Tyle ze akurat wybralem sobie niezbyt tani sklad wykonawcow... czesc z nich wogole nie robi takich rzeczy, ale ...jezeli ktos np wykonuje hydroizolacje tuneli metra.... to sobie z moja piwniczka poradzi raczej....

Co do dostawcow materialow: sam sobie dostarcze :) juz bez przesady :p a listy producentow i materialow nie ujawniam... powiem tylko o elewacji... welna i mineralny malowany albo.... NQG lub CarbonSystem... ale to zalezy jak Caparol podejdzie do tematu :p

A tak zanim nastapi ten moj wyczekiwany moment... jest to lista firm ktore moge polecic, ktorych prace widzialem, znam. Poki co terminu mi nie odbierzecie ... bo przede mna jeszcze dluga droga do budowy, wiec poki co... polecam wlasnie ten zestaw.

Edytowane przez fighter1983

• 2 weeks później...
  • 1 year później...
Ja mam solidną i sprawdzoną firmę z warszawy, robili dach u sąsiada, więc zakręciłem się dookoła, podpytałem wyhaczyłem numer i zyskałem dobrych fachowców. Z tego co pamiętam to mają swoje biuro na Nadwiślańskiej 5/1, ale wystarczy zadzwonić i się umówić i zrobią pomiar i wycenę.

• 2 months później...