Stynia 06.03.2013 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam wybacz ale nie pomogę skoro Sama nie wiesz co Ci jest potrzebne, dla mnie wszystkie okna pcv są podobne pozdrawiam a dla mnie mają mnóstwo różnic, nawt w jednej dla mnie grupie poprzez inne okucia, szyby, uszczelki i ich kolory w standardzie, sposób mocowania uszczelek w profilach, głębokość profilu skrzydła i ościeżnicy, różnice w uszczelkach międzyszybowych w standardzie, różnice w klamkach itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 06.03.2013 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Którego producenta relamujesz koleżanko (?)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stynia 06.03.2013 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Którego producenta relamujesz koleżanko (?)? Problemem jest, że NIEKTÓRYCH NIE REKLAMUJĘ. !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KupPanCegłę 23.05.2013 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2013 Stynia wybrałaś już jakieś okna czy dalej szukasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piłka 15.12.2014 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Kochani ja też pierwszy raz tutaj, na razie nawet nie wiem czy się dobrze "poruszam" na tej stronie , dylemat mam co do wyboru dwóch profili okien, cenowo podobnie ale nie wiem, który technicznie lepszy - Veka Softline 82 , szyba 0,5czy - Brugmann AD 73 , szyba 0,6okucia te same Winkhaus Wizualnie bardziej podobają mi się Brugmanny ale słyszałam, że taki profil przy 3 szybach będzie się źle użytkował, jakie macie doświadczenia czy faktycznie może być za słaby do 3 szyb? wiadomo sprzedawca twierdzi, że nie ale... natomiast Veka ma lepsze "U" - czekam na sugestie Do tego jeszcze pytanie o drzwi tarasowe przesuwne - warto? szerokość wnęki to około 280 cm lub do wyboru 3 skrzydła + ruchomy słupek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
okt 15.12.2014 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Do tego jeszcze pytanie o drzwi tarasowe przesuwne - warto? szerokość wnęki to około 280 cm lub do wyboru 3 skrzydła + ruchomy słupek Bierz HS-a najlepsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piłka 15.12.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Dziękuję za odzew : ) a jakaś podpowiedź co do tych "pierońskich profili", bo sama na siebie mam nerwy za brak zdecydowania ; nie wiem też np: dlaczego Brugmann wstawia szklenie 0,6 a wszyscy "inni" 0,5 -wynika z tego, że będzie to jeszcze cięższe okno i pytanie czy aby nie za cieżkie, szukałam troche o tym informacji ale nic konkretnego nie wyczytałam , chyba, że nie umiem szukać lub źle szukam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 15.12.2014 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 dlaczego ma być cięższe ? Co Ci naopowiadali ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piłka 15.12.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 dlaczego ma być cięższe ? Co Ci naopowiadali ? No właśnie dobre pytanie, bo ostatnio trochę pozwiedzałam salonów okiennych i większość zachwala co im akurat lepiej sprzedać ale i większość z krytyką o " Brugmanie", że się okna wyginają, profil stary itd.- i ja zamiast być mądrzejsza to wychodzę bardzie skołowana, a do tego na przekór wszystkim i tak najbardziej podobają mi się okna na tym profilu ale ...zostają zawsze jakieś ale... i dlatego szukam opinii innych osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 15.12.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Już opinie otrzymałaś subiektywnie obiektywną czy jak wolisz obiektywnie-subiektywną A swoją drogą gadają głupoty jakich mało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 15.12.2014 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 Szyba 0,6 waży tyle samo co 0,5.Szyba 0,5 ma większe odstępy między taflami szkła dlatego też nie w każdym profilu się zmieści. Niektórzy producenci dają 0,6 pomimo, ze mieści się 0,5 z bliżej niezidentyfikowanych powodów (może chodzić o parametr przepuszczania światła w co wątpię lub tez ramki dystansowe do takich szkleń są nieco tańsze ?? ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 15.12.2014 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2014 A odnośnie wyginania.... ja widziałem krzywe schuco, veki ale za to nie trafiłem na krzywego aluplasta, wiec ma to być lepszy profil ? Wszystko zależy od producenta i jakości zastosowanych "dodatków" do danego profila oraz staranności wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piłka 16.12.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2014 Szyba 0,6 waży tyle samo co 0,5. Szyba 0,5 ma większe odstępy między taflami szkła dlatego też nie w każdym profilu się zmieści. Niektórzy producenci dają 0,6 pomimo, ze mieści się 0,5 z bliżej niezidentyfikowanych powodów (może chodzić o parametr przepuszczania światła w co wątpię lub tez ramki dystansowe do takich szkleń są nieco tańsze ?? ). Dziękuję, teraz wszystko się rozjaśnia : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts