Vld 26.08.2014 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Jak możesz, to pstryknij z góry rozdzielacz - rurki miedziane podłączone do chłodnicy. Jak nie to trudno. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.08.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Jak możesz, to pstryknij z góry rozdzielacz - rurki miedziane podłączone do chłodnicy. Jak nie to trudno. Pozdr nie widać ich bo wszystko jest ukryte za obudową metalową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 26.08.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 26.08.2014 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2014 Tak troche dziwnie grzac piwnice, zeby w domu b ylo cieplej. Nie lepiej energie ktora przeznaczasz na piwnice, przekazac bezposrednio do domu? Powinno wyjsc jej znacznie mniej, a efekt dogrzania "domu" (jak rozumiem tak okreslasz czesc mieszkalna) bedzie bardziej widoczny. Chyba, ze masz jakies jeszcze inne powody, zeby wlasnie w piwnicy bylo cieplej? Nom mam, mam tam pralnie i coś w rodzaju suszarni, szafki z budami, skromną saunę, to taka trochu użytkowa piwnica, a myślę o takim rozwiązaniu bo trochu mi szkoda rozbudowywać instalację, nagrzewnica to jak jeden grzejnik i tyle, tam normalnie nie mieszkam to może sobie dmuchać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 27.08.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2014 Nom mam, mam tam pralnie i coś w rodzaju suszarni, szafki z budami, skromną saunę, to taka trochu użytkowa piwnica, a myślę o takim rozwiązaniu bo trochu mi szkoda rozbudowywać instalację, nagrzewnica to jak jeden grzejnik i tyle, tam normalnie nie mieszkam to może sobie dmuchać montuj tą nagrzewnicę i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.08.2014 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 montuj tą nagrzewnicę i tyle ... montuję, montuję...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.08.2014 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Jezusiczku, na 4 petle podlogowki wywaliles naczynie wzbiorcze jak na blok. I do tego jeszcze z grupa bezpieczenstwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.08.2014 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Jezusiczku, na 4 petle podlogowki wywaliles naczynie wzbiorcze jak na blok. I do tego jeszcze z grupa bezpieczenstwa? mniejszych nie było , a grupa bezpieczeństwa dla bezpieczeństwa najzwyczajniej w świecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 30.08.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 No jak nie bylo, to los. Tam by wystarczylo takie litrowe malenstwo. Jak instalacja popracuje przez miesiac, to z tego filterka siateczke wyciag i na poleczke w kotlowni. Zalozysz, jak bedziesz cos gmeral przy GZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.08.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 instalacja popracuje przez miesiac, to z tego filterka siateczke wyciag i na poleczke w kotlowni. Zalozysz, jak bedziesz cos gmeral przy GZ. nie jestem pewien ale intuicja podpowiada mi, że dobrze mówisz. dzięki za pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 31.08.2014 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 No jak nie bylo, to los. Tam by wystarczylo takie litrowe malenstwo. Jak instalacja popracuje przez miesiac, to z tego filterka siateczke wyciag i na poleczke w kotlowni. Zalozysz, jak bedziesz cos gmeral przy GZ. A dlaczego tę siateczkę na półeczkę po miesiącu ? aż tak bardzo to ogranicza przepływ czy cuś,, miałem ochotę to zrobić ale powstrzymuje mnie że pc na gwarancji no pewnie tam zaglądać nie będą ale jak się coś skitra to może Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.08.2014 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Niby opor niewielki, ale u mnie delta (akurat na DZ) zmalala bez niej o prawie 1K. To duzo. Qubic ma stosunkowo male GZ, wiec musi/powinien "walczyc" o przeplyw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 31.08.2014 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Wystarczy założyć filtr skośny o jeden rozmiar większy niż rury w instalacji i nie trzeba żadnego sitka wyjmować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.08.2014 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Mam na instalacji miedzianej 1" filtr 5/4".W kazdym przypadku wyciagniecie siateczki mniejszy opory. Ona tam po wylapaniu zanieczyszczen staje sie zbedna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 31.08.2014 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 wystarczy nie wystarczy większy ale trzeba o tym pomyśleć wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 01.09.2014 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Wyciągnięcie filtra daje odczuwalny efekt tylko w przypadku nie najlepiej wykonanego DZ.Najlepiej założyć większy filtr od razu ,ale jak zajdzie potrzeba na wymianę na większy później , to też jakaś trudna sprawa nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 01.09.2014 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2014 Qubic ma akurat nie najlepiej wykonane GZ (stosunkowo male i tylko 4 obwody), wiec efekt na pewno odczuje. Dlatego to zaproponowalem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2014 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 trwają prace na zewnątrz pomimo niesprzyjającej, deszczowej pogody jak i wewnątrz, coraz bliżej końca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 02.09.2014 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 trwają prace na zewnątrz pomimo niesprzyjającej, deszczowej pogody Nie lepiej było ją powiesić na jakimś dyskretnym stelażu niż takie betonowe "nogi" budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.09.2014 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2014 Nie lepiej było ją powiesić na jakimś dyskretnym stelażu niż takie betonowe "nogi" budować nie chciałem dziurawić izolacji przykręcając do ściany, podobno też ściana przenosi wibracje i inne odgłosy. stelaże oglądałem ale to wszystko lipa do zardzewienia po sezonie.zastanawiałem się nad różnymi rozwiązaniami ale zwyciężyły bloczki. po prostu są wielofunkcyjne , tanie i trwałe. estetykę poprawię później ale bardziej mi chodziło o możliwość przymocowania ewentualnych osłon. zabezpieczam się w ten sposób, gdyby coś przeszkadzało sąsiadom(akustycznie), ew. może jakiś daszek w póżniejszym użytkowaniu. montaż postępuje z godziny na godzinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts