M.Krk 18.08.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 dzięki Varme za więcej info. zakupiłem i będę instalował przed sezonem grzewczym. gdyby ktoś miał na oku jakiś tani ale dobry ciepłomierz to proszę o namiary. jaki najlepiej kupić podlicznik na gniazdko są jakieś z możliwością programowania 2 taryf? http://www.itron.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 18.08.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Ktora z nich? mniejsza...i tańsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 18.08.2014 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Pod jaką temperaturę zasilania masz zrobioną podlogowke ? Jeśli masz rurki rozłożone rzadko to efekt będzie taki jakbyś grzal kablami. .. rurki mam rozłożone co 12-15 cm , w łazience gęściej.rozkładałem na "oko" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 18.08.2014 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 http://www.itron.pl/ dzięki. na alle znalazłem takie kwiatki: http://allegro.pl/cieplomierz-supercal-539-okazja-fabrycznie-nowy-i4515848432.html http://allegro.pl/cieplomierz-apator-elf-okazja-fabrycznie-nowy-i4515978852.html co myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 18.08.2014 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 rurki mam rozłożone co 12-15 cm , w łazience gęściej.rozkładałem na "oko" A to spoko,pompka może się wykazać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 18.08.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 A to spoko,pompka może się wykazać mam taką niepewną nadzieję. jak nie to będzie do sprzedania w okazyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 18.08.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 teraz na szybko muszę skompletować ciepłomierz na 3/4" i watomierz na gniazdko x 2 ponieważ są 2 wtyczki jedna jest od pompy druga od grzałki. taki zestaw pozwoli dość dokładnie opomiarować pracę Juli . zobaczymy po sezonie co ten chińczyk jest wart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.08.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 tajemnice Juli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.08.2014 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 watomierze zakupione w ilości 2 sztuk. http://sklep.orno-polska.pl/133-thickbox_default/or-wat-408-orno-polska-dwutaryfowy-watomierz-kalkulator-energii.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.08.2014 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 ciepłomierz zakupiony http://www.administrator24.info/images/photos/24/6030/__b_odczyt-cieplomierza1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.08.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Pokazałbys jeszcze wnętrzności j. zewn. Mocowo i przepływowo sprzęty pomiarowe są dopasowane do zadań? Już jestem ciekaw wyników, porównam nieskromnie ze swoją samoróbką.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.08.2014 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Pokazałbys jeszcze wnętrzności j. zewn. Mocowo i przepływowo sprzęty pomiarowe są dopasowane do zadań? Już jestem ciekaw wyników, porównam nieskromnie ze swoją samoróbką. Pzdr jak rozpakuję to zrobię fotki i wrzucę . sprzęty raczej dopasowane ale może ktoś bardziej kumaty się wypowie. też jestem ciekaw wyników a porównania do innych PC mile widziane zwłaszcza samoróbek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.08.2014 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Jak ciepłomierz ma 0,6m3, to będzie trochę za "ciasny". Trzeba było brać min 2,5. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 20.08.2014 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ja trzymam kciuki, i niech się okaże że ta pompka za parę tysięcy będzie śmigać z powodzeniem, wielcy będą mieli zgryz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 20.08.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Pewnie juz sie boja PC Jula nie sa na rynku od wczoraj! Jakos "nie wymiataja" innych z rynku Ja to tak troszkę żartem bo nic za darmo, ale Ty czujny jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 20.08.2014 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 pochwal się co z tą maszynką do kawy, ciekaw jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.08.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Jak ciepłomierz ma 0,6m3, to będzie trochę za "ciasny". Trzeba było brać min 2,5. myślisz? pytałem się i mówił, że na taką małą 60m2 podłogówkę starczy. tak czy siak musi działać bo nie chcę inwestować w ciepłomierz 1000zł a te większe niestety są droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.08.2014 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Ja trzymam kciuki, i niech się okaże że ta pompka za parę tysięcy będzie śmigać z powodzeniem, wielcy będą mieli zgryz mam nadzieję, że "chińczyk" mnie nie wyciJULA a tak na serio to mam podstawowy system grzewczy więc nie ma strachu, że będzie zimno. opomiaruję bo tak wszyscy psioczą na chińczyki i trzeba w końcu dowiedzieć się jaka jest prawda. nie mam wielkich nadzieji, że to jakiś cud techniki ale przy moim położeniu geograficznym i średniorocznej temperaturze na około +8*C może się sprawdzić. nie opłaca mi się instalacja PC za ..dziesiąt tys. zł więc zaryzykuję. na razie na polskim rynku nie ma żadnych informacji nt. PC Jula z pierwszej ręki . jak będzie zimno to może już za wrzesień będą pierwsze dane.mam nadzieję, że ktoś zorientowany w temacie je przeanalizuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.08.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Grzać będzie, ale na COP w pierwszej kolejności się odbije. Takie wąskie gardło podnosi zużycie prądu albo dla sprężarki, albo dla pompy obiegowej. Mogłeś kupić używany bez legalizacji za 30-60zł. Do nikogo i tak z reklamacja z tego powodu chodzić nie będziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 20.08.2014 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 myślisz? pytałem się i mówił, że na taką małą 60m2 podłogówkę starczy. tak czy siak musi działać bo nie chcę inwestować w ciepłomierz 1000zł a te większe niestety są droższe. U mnie taki ciepłomierz 0,6m nie sprawdza się ,za mocno dławi przepływ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts