malux20 08.09.2014 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 hipcio czemu ty masz podłączone oświetlenie całej swojej ulicy do własnego licznika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.09.2014 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 martwię się o wasze żony/kochanki - bo wy tylko forum i forum Twoja troska jest rozbrajająca, prawie sie popłakałem ze wzruszenia jak wielka jest bezinteresowowność i szlachetnosc takich jak Ty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.09.2014 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 hipcio czemu ty masz podłączone oświetlenie całej swojej ulicy do własnego licznika? bo lubię; dzięki temu widać nocą, który pompiarz dymi kominkiem z tajniaka Twoja troska jest rozbrajająca, prawie sie popłakałem ze wzruszenia jak wielka jest bezinteresowowność i szlachetnosc takich jak Ty. dziękuję za miłe słowo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.09.2014 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 - chyba, że nie masz zony, jak qubic nie rób ze mnie ułomka tylko dlatego, że nie mam żony. czy w tym kraju wszystko musi być po bożemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.09.2014 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 czy w tym kraju wszystko musi być po bożemu? Chciałes chyba zapytac: "czy wszyscy w tym kraju muszą miec kable?' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.09.2014 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) Chciałes chyba zapytac: "czy wszyscy w tym kraju muszą miec kable?' chciałas, kochanie, chciałaś oczywiście, ze nie - ale pompę już tak - w Twoim wieku wypada mieć - podciśnieniową nie rób ze mnie ułomka tylko dlatego, że nie mam żony. czy w tym kraju wszystko musi być po bożemu? nie, nawet wskazane, żeby nie było; zastanawiałam się, czy użyć słowa konkubina, ale nie przystoi w tym wątku, gdzie asolt raczy nas polszczyzną z najwyższej półki (to nic, ze skopiowanymi z google'a) Edytowane 8 Września 2014 przez Hippek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.09.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 ja tam lubię 3 na 1... tfu...tzn. 3w1 kable,rurki,PC,może PV ....różnorodność daje dużo radości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 08.09.2014 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) chciałas, kochanie, chciałaś Nie przejęzyczyłem się, to bylo skierowane do qubica, czyli rodzaj męski, jezeli byłoby to do Ciebie to faktycznie "chciałas" A pompka? to juz nadmiar troski, a całkiem niepotrzebnie. Co do wieku, to nikt wiecznie młody nie bedzie, takie jest zycie Edytowane 8 Września 2014 przez asolt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 08.09.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 ja tam lubię 3 na 1... tfu...tzn. 3w1 kable,rurki,PC,może PV ....różnorodność daje dużo radości tylko pamiętaj, że każda z nich (aparatur) ma swoje kaprysy i wymagania jak podołasz, czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 08.09.2014 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 nie rób ze mnie ułomka tylko dlatego, że nie mam żony. czy w tym kraju wszystko musi być po bożemu? Absolutnie nie, ja też jej nie mam, już i jeszcze, ale pamięć mam dobrą więc nie prędko się ubiorę znów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.09.2014 15:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 powoli się odpowietrza..... po wyjęciu sitka przepływ skoczył z 0,42 na 0,43 więc to chyba nie ma wpływu. natomiast po wykręceniu jednego rotametru podniósł się do 0,67. zastanawiam się czy nie wywalić rotametrów bo właściwie mam prawie równej długości pętle i czy jest sens ? teraz i tak mam je maksymalnie otwarte a jak dławiłem to przepływ spadał znacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.09.2014 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 automat zamontowany potrzeba przejściówki 1/8 " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 08.09.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 powoli się odpowietrza..... po wyjęciu sitka przepływ skoczył z 0,42 na 0,43 więc to chyba nie ma wpływu. natomiast po wykręceniu jednego rotametru podniósł się do 0,67. zastanawiam się czy nie wywalić rotametrów bo właściwie mam prawie równej długości pętle i czy jest sens ? teraz i tak mam je maksymalnie otwarte a jak dławiłem to przepływ spadał znacznie. Przy 0,67m3/h to już jakoś powinna julcia przyzwoite parametry mieć , ale musisz dążyć do większego przepływu, jak nie będzie innej możliwości podniesienia przepływu -wywal rotametry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.09.2014 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 wywal rotametry. jak powiedziałeś tak zrobiłem. wywaliłem i przepływ jest 0,75 na najwyższym biegu pompy.na zielonym polu czyli 2 biegu jest 0,6. nie wiem czy to nie jest wina ciepłomierza jednak ale lipna sytuacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 08.09.2014 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 nie wiem czy to nie jest wina ciepłomierza jednak ale lipna sytuacja. Nie chcę Cię martwić, ale z karty katalogowej http://www.growo.pl/fileadmin/user_upload/karty/1004.pdf wynika, że przy przepływie 1m3/h ten ciepłomierz (z tego co pisałeś, to masz ten najmniejszy 0.6) da opory rzędu 7 mWs, więc na pewno nie pomaga w uzyskaniu odpowiednich przepływów i po prostu nie nadaje się do instalacji z pc... Ale gdybyś go podłączył pod jedną pętlę i wynik mnożył przez 4, to jego opory by spadły do około 2mWs. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 08.09.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Teraz nie gdybaj włącz julkę pisz co ciepłomierz pokazuje , przepływ , temperatury , moc cieplną. U mnie na 7 pętlach przy ciepłomierzu 2,5m3/h mam przepływ 1,2 m3/h . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 08.09.2014 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 qubic0,42m3/h to nadal za mało:6kW (delta 12,3*C)4kW (delta 8,2*C) 0,75m3/h:6kW (delta 6,9*C)4kW (delta 4,6*C)Takie wartości można uznać za poprawne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 08.09.2014 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ale qubic ma ciepłomierz o nominalnym przepływie 2,5m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 08.09.2014 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Ale qubic ma ciepłomierz o nominalnym przepływie 2,5m3 Nie czytałem całego wątku, a na początku qubic pisał o najmniejszym. 2,5m3 zmienia, ale tylko trochę sytuację, bo z 7mWs oporów robią się 4mWs, więc nie jest to i tak mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 08.09.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 kurna ,cofnąłem się i faktycznie qubic ma ciepłomierz 1,5m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts