_olo_ 11.09.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Gdyby Jula okazała się dawać radę w mrozy wówczas nawet zakup dwóch takich PC - do nieco większych domów lub jako zabezpieczenie na największe mrozy/awarie było by korzystne, za 12kzł nic sensowniejszego się nie kupi. Co do samodzielnej instalacji, bo parę osób o tym wspominało - w instrukcji o ile dobrze pamiętam jest zapis o braku gwarancji w przypadku samodzielnej instalacji, ale może jestem w błędzie bo kilka instrukcji z różnych PC ostatnio przeglądałem wiec mogłem coś pomieszać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 ciekawe czy by pyxis zdecydował sie na małe porównanie np. jak wczoraj 10h grzania 30*C ? Ale co Ty chcesz porownywac? Moje klimatyzatory mozemy porownac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 jestem jak najbardziej chętny. możesz w moim imieniu zaprosić dziadka mroza albo jak wolisz królową lodu ? Przyjdzie czas, przyjdzie i jedzenie. No to w zimie jak ustawisz grzanie w taniej taryfie, to zobaczysz dlaczego on/off jest wystarczajacy i bezproblematyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Gdyby Jula okazała się dawać radę w mrozy wówczas nawet zakup dwóch takich PC - do nieco większych domów lub jako zabezpieczenie na największe mrozy/awarie było by korzystne, za 12kzł nic sensowniejszego się nie kupi. Co do samodzielnej instalacji, bo parę osób o tym wspominało - w instrukcji o ile dobrze pamiętam jest zapis o braku gwarancji w przypadku samodzielnej instalacji, ale może jestem w błędzie bo kilka instrukcji z różnych PC ostatnio przeglądałem wiec mogłem coś pomieszać. wcześniej wklejałem protokół instalacji. nie wiem czy on jest potrzebny do gwarancji ale jako ciekawostka gdybym wziął na fakturę to gwarancja jest krótsza.nie znam szczegółów, trzeba by się wczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Co nie zmienia faktu ze zapotrzebowanie w ciagu roku jest rozne.... A on / off to przewaznie pelen gwizdek... To sie reguluje czasem pracy pompy. I to nader skutecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Ale co Ty chcesz porownywac? Moje klimatyzatory mozemy porownac. hehe też mam ale on/off do twoich nie ma startu, ty masz na inwerterze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Przyjdzie czas, przyjdzie i jedzenie. No to w zimie jak ustawisz grzanie w taniej taryfie, to zobaczysz dlaczego on/off jest wystarczajacy i bezproblematyczny. ja to rozumiem ale to już trzeba by było porównać z inwerterem w płaskiej taryfie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 hehe też mam ale on/off do twoich nie ma startu, ty masz na inwerterze Ano, bo nie chlodze akumulacyjnie i nie trzymam sie taryf w ich wypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Ano, bo nie chlodze akumulacyjnie i nie trzymam sie taryf w ich wypadku. no to z tego wynika, że nie jesteś aż takim Scroogem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 no to z tego wynika, że nie jesteś aż takim Scroogem W tym sezonie na chlodzenie klimy zuzyly niecale 60 kWh, a pompa 5676 kWh. Z tego chyba jasno wynika, ktore urzadzenie powinno zaprzatac moja uwage ze wgledu na ew oszczednosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 ja to rozumiem ale to już trzeba by było porównać z inwerterem w płaskiej taryfie A ty bedziesz grzal w G11? Myslalem, ze masz dwutaryfowy prad w domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 A ty bedziesz grzal w G11? Myslalem, ze masz dwutaryfowy prad w domu. mam G12 napisałem to w kontekście ew. oszczędności on/off- akumulacja, 2 taryfy i ewentualnie inwerter z płynną modulacją w płaskiej.może się okazać, że rozbieżności są niewielkie bo akumulacja to tak naprawdę trochę za dużo ciepła niekoniecznie wtedy kiedy potrzebujemy.jest to w pewnym sensie kompromis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Nie okaze sie, chyba ze masz przewymiarowana pompe o 100%. Tak jak napisalem wczesniej, "wnioski" poki co sobie daruj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Nie okaze sie, chyba ze masz przewymiarowana pompe o 100%. Tak jak napisalem wczesniej, "wnioski" poki co sobie daruj. nie napisałem tego pod swoim kątem ani tym bardziej twoim. to luźna dywagacja nt. oszczędności. z tego co sie orientuję to w Polsce większość PC jest przewymiarowana. może to wynikać po części z "dobrych" rad instalatorów a po części z naszej narodowej zapobiegliwości. tym razem ci daruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Albo loda ja mam Julę a pyxis ma pompę . pewnie chce bo coś o klimie pisał...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 nie napisałem tego pod swoim kątem ani tym bardziej twoim. to luźna dywagacja nt. oszczędności. O jakich oszczednosciach moze byc mowa, gdy zaczniesz niepotrzebnie wchodzic w prad z drogiej taryfy, bo nie wykorzystasz w 100% tego w taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 ja mam Julę a pyxis ma pompę . pewnie chce bo coś o klimie pisał...... Hipkiem Ci sie chyba odbija.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 O jakich oszczednosciach moze byc mowa, gdy zaczniesz niepotrzebnie wchodzic w prad z drogiej taryfy, bo nie wykorzystasz w 100% tego w taniej? dobra spokojnie, nie damy rady dzisiaj zestroić naszych fal mózgowych. ja za dużo moduluję a ty jesteś on/off Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 11.09.2014 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 dobra spokojnie, nie damy rady dzisiaj zestroić naszych fal mózgowych. ja za dużo moduluję a ty jesteś on/off Nie zestroimy, bo poki co nie wysylasz zadnych fal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.09.2014 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Nie zestroimy, bo poki co nie wysylasz zadnych fal. daj znać jak będziesz w trybie ON to odbierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts