rwxw 12.09.2014 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 a np. programator czasowy na gniazdko? Lepiej jakiś Auraton. Nie wiem jakie Jula ma czujniki, ale zawsze można zafałszować ich wskazania zgodnie z naszymi potrzebami. Dla szukających Julek, Widziałem dziś w Bielsku model 6kW za 7kzł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Sprawdź czy tej pompki się czasem nie da przestawić, w mojej PC obiegówka chodziła cały czas czyli 2,4 kw na dobę, ale szczęśliwie dało się to zmienić i teraz startuję chwilkę przed sprężarką jeszcze poobserwuję. tutaj też obiegówka startuje chwilę przed sprężarką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Lepiej jakiś Auraton. Nie wiem jakie Jula ma czujniki, ale zawsze można zafałszować ich wskazania zgodnie z naszymi potrzebami. Dla szukających Julek, Widziałem dziś w Bielsku model 6kW za 7kzł. uuu to podrożała, chyba już czują sezon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 12.09.2014 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 uuu to podrożała, chyba już czują sezon. Jak zrobiłeś dobrą reklamę, to podrożała a za ile kupiłeś, bo nie pamiętam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Jak zrobiłeś dobrą reklamę, to podrożała a za ile kupiłeś, bo nie pamiętam ? kupiłem za niespełna 6k z tą reklamą to nie wiem do końca jak będzie, zobaczymy w zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 12.09.2014 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) kupiłem za niespełna 6k Kurcze, a może była za 6kzł, tak jak w necie, głowy nie dam. Jak to się ten Niemiec nazywał, co mi wszystko chowa ? Nie czasem Altzheimer ? 6kzł wygląda całkiem przyzwoicie, choć jak bym miał kupować p-w, to bym się długo zastanawiał nad przeróbką klimy na pc p-w. W sierpniu widziałem w Casto klimę Beko 6kw z przeceny za 1300zł. Już jej niestety nie ma... Ale to trochę zabawy w chłodniko-elektronika... Edytowane 12 Września 2014 przez rwxw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Kurcze, a może była za 6kzł, tak jak w necie, głowy nie dam. Jak to się ten Niemiec nazywał, co mi wszystko chowa ? Nie czasem Altzheimer ? 6kzł wygląda całkiem przyzwoicie, choć jak bym miał kupować p-w, to bym się długo zastanawiał nad przeróbką klimy na pc p-w. W sierpniu widziałem w Casto klimę Beko 6kw z przeceny za 1300zł. Już jej niestety nie ma... Ale to trochę zabawy w chłodniko-elektronika... ktoś tak przerabiał chyba na tym wątku hydrauli ale nie wiem jak to potem chodzi w zimie.jak by był efekt to warto takie machinacje zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 12.09.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 ktoś tak przerabiał . http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2532726.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 12.09.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 W tej kwestii to wydaje mi się, że włączanie w nocnej taryfie jest problematyczne ze względu na nocny spadek temperatury co odbije się na sprawności. Zastanawiam się czy w niskich temperaturach nie uruchamiać w dzień nie patrząc na taryfy ale licząc na COP. na copie pompy zyskasz 30 procent, na copie taryf stracisz... 200 -szacunkowo- roznice temp dzien / noc mozna wyliczyc dla dowolnego miejsca w swiecie z freemeteo.org - w zalaczniku jakies pogladowe srednie nocne i dzienne (najwazniejsza temp dla pomp pw jest 7 oC - ponizej ktorej sprawnosc spada drastycznie przez defrosty )- w ogole sens grzania pompa przy G11 , a zwlaszcza pompa pw jest bez(sensowny)- a w drogiej to juz glupota lub nierozumnosc, lub nonszalancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 na copie pompy zyskasz 30 procent, na copie taryf stracisz... 200 -szacunkowo- roznice temp dzien / noc mozna wyliczyc dla dowolnego miejsca w swiecie z freemeteo.org - w zalaczniku jakies pogladowe srednie nocne i dzienne (najwazniejsza temp dla pomp pw jest 7 oC - ponizej ktorej sprawnosc spada drastycznie przez defrosty )- w ogole sens grzania pompa przy G11 , a zwlaszcza pompa pw jest bez(sensowny)- a w drogiej to juz glupota lub nierozumnosc, lub nonszalancja dzięki za wyjaśnienie. wynika z twojej wypowiedzi, że powinienem trzymać się 2 taryfy, u mnie w dzień od 14;30 do 16;30 i w nocy od 22 do 6. nie wiem tylko czy można do Juli podłączyć zewnętrzny sterownik i jak ? tylko zewnętrzny umożliwi trzymanie sie G12, ten co jest to tylko temperaturę w pokoju można ustawić lub na PC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 Z karta Jula mieli 1000:- taniej chyba... Moze masz;) Alzheimer czy Parkinson... Albo zapomnisz gdzie postawiles drinka.... Albo wylejesz kartę to sobie na miejscu można wyrobić a poza tym Jula nie podrożała , jest w tej samej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2532726.html zarąbisty wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 12.09.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 dzięki za wyjaśnienie. wynika z twojej wypowiedzi, że powinienem trzymać się 2 taryfy, u mnie w dzień od 14;30 do 16;30 i w nocy od 22 do 6. nie wiem tylko czy można do Juli podłączyć zewnętrzny sterownik i jak ? tylko zewnętrzny umożliwi trzymanie sie G12, ten co jest to tylko temperaturę w pokoju można ustawić lub na PC. Sa chyba sterowniki, ktore realizuja podbicie temperatury w zadanych przedzialach czasowych. Sekta kablarska takich uzywa, bo inaczej z torbami szybko by poszli. Podpytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 12.09.2014 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 W instrukcji do Juli co piszą o sterowaniu godzinowym i trybie nocnym, więc może się to da jakoś poustawiać. Można też dołączać przez sterownik pokojowy jakiś rezystor równolegle lub szeregowo do czujnika temperatury, ale to już ingerencja w środku. Na schemacie w instrukcji jest też wyprowadzenie do jakiegoś sterownika zewnętrznego, cokolwiek to znaczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 W instrukcji do Juli co piszą o sterowaniu godzinowym i trybie nocnym, więc może się to da jakoś poustawiać. Można też dołączać przez sterownik pokojowy jakiś rezystor równolegle lub szeregowo do czujnika temperatury, ale to już ingerencja w środku. Na schemacie w instrukcji jest też wyprowadzenie do jakiegoś sterownika zewnętrznego, cokolwiek to znaczy. można tylko zaprogramować za ile godzin ma się włączyć i za ile wyłączyć a nie w jakich godzinach tryb nocny do obniżania temperatury a potem się wyłącza chyba po 8 godzinach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 12.09.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 dzięki za wyjaśnienie. wynika z twojej wypowiedzi, że powinienem trzymać się 2 taryfy, u mnie w dzień od 14;30 do 16;30 i w nocy od 22 do 6. nie wiem tylko czy można do Juli podłączyć zewnętrzny sterownik i jak ? tylko zewnętrzny umożliwi trzymanie sie G12, ten co jest to tylko temperaturę w pokoju można ustawić lub na PC. lepsza, miazdzaco lepsza byłaby G12W- cale weekendy + swieta przypadajace na dni inne niz soboty i niedziele- srednio 9- tania taryfa, do tego w zielonej gorze enea ma stawki dystrybucji nizsze od G12... co wraz z oplatami u niezaleznego sprzedawcy pradu da brutto ceny- droga: 0,678 , tania 0,2142 zl (to juz ponizej cen gazu ziemnego- nie ma bata , ceny za gaz ziemny spadna), przy tym wariancie wyzsze sa o 19 zl stale oplaty miesiecznie -z tytulu g12w i oplaty handlowej dla niezaleznego sprzedawcy- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 . Na schemacie w instrukcji jest też wyprowadzenie do jakiegoś sterownika zewnętrznego, cokolwiek to znaczy. no chyba, że można podłączyć zamiast fabrycznego każdy inny ale to by było zbyt proste.....chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 lepsza, miazdzaco lepsza byłaby G12W- cale weekendy + swieta przypadajace na dni inne niz soboty i niedziele- srednio 9- tania taryfa, do tego w zielonej gorze enea ma stawki dystrybucji nizsze od G12... co wraz ze oplatami u niezaleznego sprzedawcy pradu da brutto ceny- droga: 0,678 , tania 0,2142 zl (to juz ponizej cen gazu ziemnego), przy tym wariancie wyzsze sa o 19 zl stale oplaty miesiecznie -przy g12w- z tytulu g12w i oplaty handlowej dla niezaleznego sprzedawcy- jesteś niesamowicie zorientowany. w G12 w nie mam w tygodniu 2 godzin w dzień a one przy moim systemie grzania kablami są nieocenione. jak się okaże, że można opędzić PC całą zimę z COP to rzeczywiście bardziej opłacałoby się G12 w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 12.09.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 (edytowane) da brutto ceny- droga: 0,678 , tania 0,2142 zl (to juz ponizej cen gazu ziemnego- nie ma bata , ceny za gaz ziemny spadna), przy tym wariancie wyzsze sa o 19 zl stale oplaty miesiecznie -z tytulu g12w i oplaty handlowej dla niezaleznego sprzedawcy- no 21 gr to jest masakra zwłaszcza, że u mnie gaz jest z EWE i kosztuje m3 chyba 2,8zł no i plus abonament miesięczny 35 zł Edytowane 12 Września 2014 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 12.09.2014 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 jesteś niesamowicie zorientowany. w G12 w nie mam w tygodniu 2 godzin w dzień a one przy moim systemie grzania kablami są nieocenione. jak się okaże, że można opędzić PC całą zimę z COP to rzeczywiście bardziej opłacałoby się G12 w to paskudy w enei, ze nie dali tego przedzialu. w tym przypadku sprawy sie rzeczywiscie komplikuja. pozostaje poki co g12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts