Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła JULA

Stiv32

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

qubic, podajesz chyba cene za m3 przy taryfie dla gotowania :)

Poza tym - Ty masz gaz ?

nie mam gazu ale na początku budowy oczywiście chciałem mieć. dobrze, że dowiedziałem się jakie są stawki no i sobie policzyłem, sam abonament rocznie to kilka stówek

http://www.ewe.pl/search/product/935/66-001

Moze nie tylko sobie zepsul klimatyzator. :)

Jest ryzyko, jest zabawa. Ja osobiście bym się zdecydował przerobić klimę za 1.5kzł na pc p-w, ale niestety nie mam takiej potrzeby :-( Przy przeróbce trzeba zwrócić uwagę na wymiennik, żeby był do wysokich ciśnień (45bar) przystosowany do czynnika R410a, taki zwykły wymiennik do pracy przy 30bar ponoć szybko się może rozszczelnić.

Znam 2 osoby ktore z utesknieniem wypatruja zimy. Ty (bo masz pompe) i moja 5cio letnia corcia (bo wczoraj na strychu znalazla lyzwy z zeszlego roku). ;)

a co ostatniej zimy na łyżwach jeźdźiła? gdzie? chyba w kałuży.

chciałbym żeby była taka zima jak ostatnio. dla PC p-w idealne warunki eksploatacji

Ja nasza ciepla strefe poznalem... -15 do -25* to ostatnie zimy to nie zadkosc... Tyle ze bylej trwalo to krotko.

Ale srednia z roku ( mierzona co 1h )

2/10 2013 - 2/10 2014 to 9,34*

Max zarejstrowany 36* :)

ale średnioroczną pokazywałeś powyżej 9*C (sorka nie doczytałem)

u mnie najniższa tej zimy to było jak dobrze pamiętam -14*C

W mojej miescinie postawili agregat (taka pompe ciepla) i Orlika woda zalali i ta wode zamrozili. Ludzie nazywaja to lodowiskiem, bo taka zamarznieta woda to lod. :)

Ale jak to, toż to nie uchodzi, zbezcześcili kiełbasę wyborczą Donalda obracając ją w lód za pomocą jakiejś złowieszczej maszynerii ? Toż to czary jakie ?