map78 14.09.2014 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 Ale jak to, toż to nie uchodzi, zbezcześcili kiełbasę wyborczą Donalda obracając ją w lód za pomocą jakiejś złowieszczej maszynerii ? Toż to czary jakie ? To chyba część planu Tuska;) bo w mojej wiosce też zimą z orlika robią lodowisko. Wstęp za 2zł na godzinę i frajda zajefajna:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 14.09.2014 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 To chyba część planu Tuska;) bo w mojej wiosce też zimą z orlika robią lodowisko. Wstęp za 2zł na godzinę i frajda zajefajna:D No tak, z narodowego też chcieli zrobić, ale mróz nie przyszedł na czas więc tylko basen wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 14.09.2014 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 (edytowane) Bo to przez Tuska olo PC nie ma...? I jak teraz żyć, jak żyć A, że przez Tuska i jego struktury we władzach lokalnych to może i fakt ? Wiesz, nie pomyślałem o tym. U mnie np dofinansowania do PC czy tam solarów są...pod warunkiem, że kupisz w pakiecie z wiatrakiem lub FV, zachęta to dal mnie jak ch.... Edytowane 14 Września 2014 przez _olo_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 14.09.2014 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 a niech będzie na Tuska, ponarzekajmy sobie bo czemu nie.Olo mówisz że dofinansowanie jest do dupy i ja się z Tobą zgodzę, ale co ma zrobić człowiek który zarabia z 1300zł. na miesiąc, bo on chyba ni za gotówkę ni za kredyt niema szans zrobić cokolwiek by płacić mniej bo ma mało kasy.Dodam tylko że byłem w takiej sytuacji i chciałem mieć taniej solary by mieć taniej ciepłą wodę bo gupi myślałem że to dla tych co mało kasy mają, o jak ja się pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 14.09.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2014 ale to temat o Julci PC taniej i oby dobrej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 15.09.2014 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 witam,czytalem opinie na niemieckich stronach o chińskich pompach, i chyba największy problem to brak części zamiennych. Jedyna możliwość to zamontowanie podzespołów o podobnych parametrach, w co oni sie niebawią bo więcej by to kosztowało niż nowa. Dlatego moje pytanie do autora wątku, mógłbyś sprawdzić na necie czy woogóle podzespoły z juli są woogóle gdzieś dostępne. Niby ileś tam lat powinno pracować ale to jednak masówka i niesądze żeby działało jak kiedyś np lodówki nie do zajechania. W przypadku np uszkodzenia np. sprężarki można podobną markową dokupić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 15.09.2014 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 witam, czytalem opinie na niemieckich stronach o chińskich pompach, i chyba największy problem to brak części zamiennych. Jedyna możliwość to zamontowanie podzespołów o podobnych parametrach, w co oni sie niebawią bo więcej by to kosztowało niż nowa. Dlatego moje pytanie do autora wątku, mógłbyś sprawdzić na necie czy woogóle podzespoły z juli są woogóle gdzieś dostępne. Niby ileś tam lat powinno pracować ale to jednak masówka i niesądze żeby działało jak kiedyś np lodówki nie do zajechania. W przypadku np uszkodzenia np. sprężarki można podobną markową dokupić? W instrukcji jest zdaje sie napisane, że kompresor panasonic. Większość komponentów w chinolach jest typowa - tak wynika po przestudiowaniu specyfikacji różnych pompek chrl z allegro, problem w chinolach może się zacząć po padace elektroniki lub rozszczelnieniu parownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 15.09.2014 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2014 Dlatego moje pytanie do autora wątku, mógłbyś sprawdzić na necie czy woogóle podzespoły z juli są woogóle gdzieś dostępne. Niby ileś tam lat powinno pracować ale to jednak masówka i niesądze żeby działało jak kiedyś np lodówki nie do zajechania. W przypadku np uszkodzenia np. sprężarki można podobną markową dokupić? nie wiem jak autor tego wątku się na to zapatruje i kiedy sprawdzi ale ja np. po zakupie mam gwarancję i jeśli się w tym czasie coś zepsuje to myślę, że nie będzie większych problemów. co do sprężarki to nie wiem jaka dokładnie tam siedzi bo też dość ciężko się tam dostać. pewnie można znaleźć zamiennik. i pomyśleć, że jeszcze niedawno jak ktoś kupił pompę za 40k i dostał takie pytanie to zbywał taką odpowiedzią :" a co tam ma się zepsuć? " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elrow23 16.09.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Nie wiem czy producent nie ma obowiazku gwarantowac czesci przez 10 lat od daty produkcji. Pozatym trzeba realnie spojrzec na koszt nsprawy/czesci w np. 7 letniej PC za 7000:- Zalezy co i ile bedzie kosztowac czy ma obowiązek to bym akurat polemizował, ale na rynku jak się rozejrzysz, to znajdziesz producentów, którzy dają 10 lat i na pompę i na odwierty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 18.09.2014 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 nie wiem jak autor tego wątku się na to zapatruje i kiedy sprawdzi ale ja np. po zakupie mam gwarancję i jeśli się w tym czasie coś zepsuje to myślę, że nie będzie większych problemów. co do sprężarki to nie wiem jaka dokładnie tam siedzi bo też dość ciężko się tam dostać. pewnie można znaleźć zamiennik. i pomyśleć, że jeszcze niedawno jak ktoś kupił pompę za 40k i dostał takie pytanie to zbywał taką odpowiedzią :" a co tam ma się zepsuć? " A jakie są warunki gwarancji poza tym, że masz ją 5 lat gdy instalację przeprowadza instalatora a pompa nie jest kupiona na fakturę ? Są wymagane jakieś roczne przeglądy techniczne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 18.09.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 A jakie są warunki gwarancji poza tym, że masz ją 5 lat gdy instalację przeprowadza instalatora a pompa nie jest kupiona na fakturę ? Są wymagane jakieś roczne przeglądy techniczne ? jest protokół odbioru i jak go zrobi instalator to wyślę do Jula i wtedy coś będę mógł więcej napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 19.09.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 warunki gwarancji Jula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 19.09.2014 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 warunki gwarancji Jula Pięknie kuwa, pięknie, jak się zepsuje to demontujesz i zawodzisz do Juli. Później ponownie bierzesz instalatora do nabicia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 19.09.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Pięknie kuwa, pięknie, jak się zepsuje to demontujesz i zawodzisz do Juli. Później ponownie bierzesz instalatora do nabicia. wynika z tego, że trzeba serwisować raczej co roku aby mieć gwarancję jeśli dojdzie do wymiany na nową to chyba nie ma wyjścia i trzeba zdemontować bo nie sądzę żeby to naprawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 20.09.2014 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Startujesz z ogrzewaniem czy jeszcze troszkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.09.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 jeszcze jest za ciepło.jak będzie bliżej 5*C to pewnie odpalę.cały dzień mam otwarte okna, nocą w sypialniach i temp. w salonie 22,5*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.09.2014 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 (edytowane) włączyłem PC na 30*C o godzinie 22, temp. zewnętrzna 8*C,licznik GJ 203,11, pochodzi do rana wyłączyłem PC w następnym dniu o godzinie 07, temp.zewnętrzna 8*C, licznik GJ 203,27 ustawiając temperaturę na sterowniku pomyliłem się i była co prawda ustawiona na 30*C ale nie na piecu tylko na temperaturę powietrza pokojowego.za to temperatura na piecu była przypadkowo ustawiona na 45*C. tak więc PC chodziła całą noc dosyć konkretnie,rano w łazience sauna. zżarło przez 9 godzin 12,38 kWh a wyprodukowała 0,16 GJ czyli 44,4 kWh Edytowane 23 Września 2014 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.09.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 23.09.2014 START godz. 22:07 Temp. zew. 1*C licznik 203,27 GJ ustawiona temperatura na piecu 30*C dzisiaj błyskawicznie obniżyła się temperatura zewnętrzna , w dzień było 8*C a teraz jest 1*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.09.2014 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 po około 25 minutach pracy wymiennik w jednostce zewnętrznej zaczął się zaszraniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.09.2014 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 (edytowane) po godzinie parametry pracy PC Jula : pobór 747 kWhtemp. grubej rury 62*CdT 3*Cprzepływ 0,5 m3/hmoc 1,7 kW temperatura zewnętrzna spadła do 0*C Edytowane 23 Września 2014 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts