Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła JULA

Stiv32

Recommended Posts

Ale jak to, toż to nie uchodzi, zbezcześcili kiełbasę wyborczą Donalda obracając ją w lód za pomocą jakiejś złowieszczej maszynerii ? Toż to czary jakie ?

To chyba część planu Tuska;) bo w mojej wiosce też zimą z orlika robią lodowisko. Wstęp za 2zł na godzinę i frajda zajefajna:D

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Bo to przez Tuska olo PC nie ma...?

I jak teraz żyć, jak żyć :p

A, że przez Tuska i jego struktury we władzach lokalnych to może i fakt ? Wiesz, nie pomyślałem o tym.

U mnie np dofinansowania do PC czy tam solarów są...pod warunkiem, że kupisz w pakiecie z wiatrakiem lub FV, zachęta to dal mnie jak ch....

Edytowane przez _olo_

a niech będzie na Tuska, ponarzekajmy sobie bo czemu nie.

Olo mówisz że dofinansowanie jest do dupy i ja się z Tobą zgodzę, ale co ma zrobić człowiek który zarabia z 1300zł. na miesiąc, bo on chyba ni za gotówkę ni za kredyt niema szans zrobić cokolwiek by płacić mniej bo ma mało kasy.

Dodam tylko że byłem w takiej sytuacji i chciałem mieć taniej solary by mieć taniej ciepłą wodę bo gupi myślałem że to dla tych co mało kasy mają, o jak ja się pomyliłem

witam,

czytalem opinie na niemieckich stronach o chińskich pompach, i chyba największy problem to brak części zamiennych. Jedyna możliwość to zamontowanie podzespołów o podobnych parametrach, w co oni sie niebawią bo więcej by to kosztowało niż nowa.

Dlatego moje pytanie do autora wątku, mógłbyś sprawdzić na necie czy woogóle podzespoły z juli są woogóle gdzieś dostępne. Niby ileś tam lat powinno pracować ale to jednak masówka i niesądze żeby działało jak kiedyś np lodówki nie do zajechania.

W przypadku np uszkodzenia np. sprężarki można podobną markową dokupić?

witam,

czytalem opinie na niemieckich stronach o chińskich pompach, i chyba największy problem to brak części zamiennych. Jedyna możliwość to zamontowanie podzespołów o podobnych parametrach, w co oni sie niebawią bo więcej by to kosztowało niż nowa.

Dlatego moje pytanie do autora wątku, mógłbyś sprawdzić na necie czy woogóle podzespoły z juli są woogóle gdzieś dostępne. Niby ileś tam lat powinno pracować ale to jednak masówka i niesądze żeby działało jak kiedyś np lodówki nie do zajechania.

W instrukcji jest zdaje sie napisane, że kompresor panasonic. Większość komponentów w chinolach jest typowa - tak wynika po przestudiowaniu specyfikacji różnych pompek chrl z allegro, problem w chinolach może się zacząć po padace elektroniki lub rozszczelnieniu parownika.

nie wiem jak autor tego wątku się na to zapatruje i kiedy sprawdzi ale ja np. po zakupie mam gwarancję i jeśli się w tym czasie coś zepsuje to myślę, że nie będzie większych problemów.

co do sprężarki to nie wiem jaka dokładnie tam siedzi bo też dość ciężko się tam dostać. pewnie można znaleźć zamiennik.

i pomyśleć, że jeszcze niedawno jak ktoś kupił pompę za 40k i dostał takie pytanie to zbywał taką odpowiedzią :" a co tam ma się zepsuć? " ;)

Nie wiem czy producent nie ma obowiazku gwarantowac czesci przez 10 lat od daty produkcji.

Pozatym trzeba realnie spojrzec na koszt nsprawy/czesci w np. 7 letniej PC za 7000:-

Zalezy co i ile bedzie kosztowac

czy ma obowiązek to bym akurat polemizował, ale na rynku jak się rozejrzysz, to znajdziesz producentów, którzy dają 10 lat i na pompę i na odwierty

nie wiem jak autor tego wątku się na to zapatruje i kiedy sprawdzi ale ja np. po zakupie mam gwarancję i jeśli się w tym czasie coś zepsuje to myślę, że nie będzie większych problemów.

co do sprężarki to nie wiem jaka dokładnie tam siedzi bo też dość ciężko się tam dostać. pewnie można znaleźć zamiennik.

i pomyśleć, że jeszcze niedawno jak ktoś kupił pompę za 40k i dostał takie pytanie to zbywał taką odpowiedzią :" a co tam ma się zepsuć? " ;)

A jakie są warunki gwarancji poza tym, że masz ją 5 lat gdy instalację przeprowadza instalatora a pompa nie jest kupiona na fakturę ?

Są wymagane jakieś roczne przeglądy techniczne ?

A jakie są warunki gwarancji poza tym, że masz ją 5 lat gdy instalację przeprowadza instalatora a pompa nie jest kupiona na fakturę ?

Są wymagane jakieś roczne przeglądy techniczne ?

jest protokół odbioru i jak go zrobi instalator to wyślę do Jula i wtedy coś będę mógł więcej napisać.

Pięknie kuwa, pięknie, jak się zepsuje to demontujesz i zawodzisz do Juli. Później ponownie bierzesz instalatora do nabicia. ;)

wynika z tego, że trzeba serwisować raczej co roku aby mieć gwarancję

jeśli dojdzie do wymiany na nową to chyba nie ma wyjścia i trzeba zdemontować bo nie sądzę żeby to naprawiali.

włączyłem PC na 30*C o godzinie 22, temp. zewnętrzna 8*C,licznik GJ 203,11, pochodzi do rana

14nUXSyE24UJK1g7MTROSvIhmmdWHXryR5h8aB2ARZk=w843-h589-no

wyłączyłem PC w następnym dniu o godzinie 07, temp.zewnętrzna 8*C, licznik GJ 203,27

3P4Ni2vTmkisd_3w5qvJzElIzYCAxtbDsleyDb8FRU4=w910-h589-no

ustawiając temperaturę na sterowniku pomyliłem się i była co prawda ustawiona na 30*C ale nie na piecu tylko na temperaturę powietrza pokojowego.za to temperatura na piecu była przypadkowo ustawiona na 45*C. tak więc PC chodziła całą noc dosyć konkretnie,rano w łazience sauna.

zżarło przez 9 godzin 12,38 kWh a wyprodukowała 0,16 GJ czyli 44,4 kWh

Edytowane przez qubic