Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła JULA

Stiv32

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

masz 100% rację i szczerze qubicowi kibicuję, bo to dobry chlopak. Co prawda 1,9x taniej, ale licze, ze dobije do 3x taniej, bo jak pyxis wyciaga prawie 5, to nie moze sie udac:-):-)

"Dobry chlopak"? A jakie Ty masz podstawy traktowac go z gory. Przynajmniej nie lze jak .... Hipolit, podajac na forum jakies dane ze swojej instalacji i domu. ;)

Te "5" to znowu z brudnego palucha wyssane.

co jakiś czas mimo, że PC jest nieuruchomiona to włącza się obiegówka i pobiera 32W, na czuwaniu pobiera 20W

Pewnie grzałka karteru sprężarki. Jak Ci szkoda, to odłącz, lub zamontuj w jej obwód ręczny przełącznik. Włączać na pół godziny przed startem jak pompa dłużej nie pracowała. Jak bedzie ciepła wyłącz i zapomnij

.

Mimo, że się starała t i tak dochodziła do 31C, więc się w... i poszła spać.

Mi tam ryba, jak masz zimno to grzej. Ja jescze nie włączam CO.

dokładnie jakbyś tam był :)

nie mam zimno ale wolę teraz potestować i dzięki m.in tobie nauczyć się PC a nie jak będzie zimno a wy zajmiecie się swoimi pompami ;)

Pewnie grzałka karteru sprężarki. Jak Ci szkoda, to odłącz, lub zamontuj w jej obwód ręczny przełącznik. Włączać na pół godziny przed startem jak pompa dłużej nie pracowała. Jak bedzie ciepła wyłącz i zapomnij

.

plan mam taki żeby kupić taki sterownik programator do gniazdka i ustawić włączanie PC w taniej taryfie. chyba, że jest możliwość jakoś podłączyć programator tygodniowy, taki zwykły sterownik jak do pieców

plan mam taki żeby kupić taki sterownik programator do gniazdka i ustawić włączanie PC w taniej taryfie. chyba, że jest możliwość jakoś podłączyć programator tygodniowy, taki zwykły sterownik jak do pieców

qubic, chłopaku, no proszę Cię... nie uprawiaj druciarstwa, jak większość Polaków... jeszcze dwa routerki - o pardą - accespointy postaw i będzie jak u pyxisa...

o 20W się spalasz?

absolutnie nie.nawet o tym nie pomyślałem. raczej o taniej taryfie w której PC jeszcze bardziej jest efektywna kosztowo.

pomyśl, mogę być pierwszym użytkownikiem na forum który udowodni na własnym przykładzie, że kable ruleezzz a PC ma COP 2 :stirthepot::D

chłopaku, udowadniają to wszysy, którzy nie położyli faktury na stół.

Jedyny pompiarz, ktoremu zwracam honor i chylę czoła, nazywa się bodajze map78, bo u niego to działa zgodnie z założeniami oraz weteranowi Liwko, bo miał jaja, żeby pokazać, co i jak i przez te parę lat, kiedy tutaj go widuję, jest konsekwentny w podawaniu zużycia.

cała reszta papraków typu pyxis, pumpareiro i paru innych, którzy są małymi kłamczuszkami, doskwiera ewidentny brak pamięci, co gdzie chlapnęli...

a wujek google ma tę zaletę, ze nie zapomina... jak ktoś chce się doszukać, to znajdzie... tyle w temacie.