Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła JULA

Stiv32

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

;) nie jednego zdenerwowaleś tym postem.

Mi za ost 20 dni wyszło 3,84, ale ja mam on/off- na grzejnikach i grzeje też CWU.

oj, to przepraszam :) ale jeśli to dobry wynik to tylko dlatego, że było ciepło. podejrzewam jednak spadek ;) COP wraz ze spadkiem temperatury.

twój wynik jest jednak lepszy zważywszy do jakiej temperatury grzejesz, ja grzałem około 33

;) nie jednego zdenerwowaleś tym postem.

Mi za ost 20 dni wyszło 3,84, ale ja mam on/off- na grzejnikach i grzeje też CWU.

Który sezon grzejesz ?, masz doświadczenie jak tym sterować, ja próbowałem zmniejszyć temperaturę na zasilaniu do 43 stopnie, ale wydawało mi się że gorzej to wszystko działa, PC dużo pracowała i częściej startowała, przestawiłem ją z powrotem zasilanie 46,5 powrót 41 przy takich temperaturach pompa się zatrzymuje, startuje przy powrocie 37 stopni, teraz to pracuje sensownie, jeśli masz doświadczenie to chętnie skorzystam.

Witam wszystkich :welcome:

Bardzo uważnie czytałem to forum i.... sprawiłerm sobie Julcię 6+3 kW :wiggle:

10 dni temu ją odpaliłem.

Na razie sprawuje się dobrze.

Dziękuję kolegom za wpisy i doświadczenia.

ohohoho to zaczyna Jula się rozprzestrzeniać jak ebola :D

czy to twój podstawowy system grzewczy?

:welcome::hug:

jesteśmy teraz we dwie hihihihihihi

Niestety nie, ale podoba mi się ta Julka,

kupowałem tego chińczyka z wielkimi oporami,

jednak zostałem mile zaskoczony ładnym wykonaniem w środku.

W każdym razie na razie jadę na Julce.

Dotychczasowy system grzewczy to ekogroszek:roll: (zębiec 25 kW), czeka na odpalenie jak przyjdą mrozy i Julcia mimo dobrych chęci nie wydoli :rolleyes:.

Edytowane przez Juulcia

W S jeden klient walczyl z Jula o parametry... opomiarowal PC i mial COP 1,5 juz przy 0*C i 2/3 mocy.. a co mamy przy -10 wtedy?

Wydaje mi sie za akurat dla tej PC sa lepsz alternatywy... ale nie mam, nie widzialem nie bede krytykowal...

Ktos je jednak kupuje sa na rynku od 2009 jak nie dluzej...

Tu jest cala prawda o pompach ciepla Jula i innych chinolach. To tak jak z samochodem. Zrobic ladny na wyglad to nie problem.

Tu jest cala prawda o pompach ciepla Jula i innych chinolach. To tak jak z samochodem. Zrobic ladny na wyglad to nie problem.

Niby masz racje, też nad tym się zastanawiałem i miałem wielkie opory.

Jednak u Qubica sie sprawdza, u mnie też.

Ponadto większość produktów czy podzespołów do OZE, również tych zaaawansowanych jest (niestety) chińskich.

Pół polski jeżdzi azjatyckimi samochodami....

Napisałem, że Julka jest ładna w środku - tj. jest wykonana bardzo starannie - dokładnie, czysto. To świadczy o jakiejś kulturze technicznej.

Zauważałym też że pompa obiegowa jest niemiecka... ale to ona właśnie zrobiła mi największe kuku przy uruchomieniu - była zacięta:yes:.