M.Krk 20.10.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2014 Co z tą Julką ?, grzeje Cię, nie grzeje, dogadujecie się jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.10.2014 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2014 spokojnie sobie grzeje. przez ostatnie 17 dni zapisywałem zużycie 60kWh produkcja 240kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.10.2014 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nie jednego zdenerwowaleś tym postem. Mi za ost 20 dni wyszło 3,84, ale ja mam on/off- na grzejnikach i grzeje też CWU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 23.10.2014 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 3,84 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 23.10.2014 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 3,84 ? cop... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 23.10.2014 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 cop... Aha. No ale na grzejnikach, z CWU i on/off to wynik przecież dobry, nie gorszy od juli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.10.2014 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 nie jednego zdenerwowaleś tym postem. Mi za ost 20 dni wyszło 3,84, ale ja mam on/off- na grzejnikach i grzeje też CWU. oj, to przepraszam ale jeśli to dobry wynik to tylko dlatego, że było ciepło. podejrzewam jednak spadek COP wraz ze spadkiem temperatury. twój wynik jest jednak lepszy zważywszy do jakiej temperatury grzejesz, ja grzałem około 33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 23.10.2014 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2014 (edytowane) cop... To nie COP i nawet nie KOP to średni KOP dla 20 dni coś jak SCOP dla całego roku. W tym wszystkie pompy, grzałki i sterownik. CO aktualnie grzeje w jednym cyklu 28 - 38C, to się zmienia według krzywej grzewczej. CWU do 45C. Edytowane 23 Października 2014 przez Vld Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.10.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 podsumowanie 2 ostatnich dni grzane w taniej taryfie 2 noce(po 8h) i 2 popołudnia(po 2h) temperatura zewnętrzna 5 *C na piecu 35*CPC Jula zużyła 18,85 kWh, wyprodukowała 0,25 GJ czyli 69,5 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 24.10.2014 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 No to pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noname2 24.10.2014 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 No to pięknie. znaczy się co ? można wchodzić w to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 24.10.2014 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Jak to mówią: jest ryzyko, jest zabawa Zobaczymy zimą, ale na razie fajnie działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.10.2014 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 nie jednego zdenerwowaleś tym postem. Mi za ost 20 dni wyszło 3,84, ale ja mam on/off- na grzejnikach i grzeje też CWU. Który sezon grzejesz ?, masz doświadczenie jak tym sterować, ja próbowałem zmniejszyć temperaturę na zasilaniu do 43 stopnie, ale wydawało mi się że gorzej to wszystko działa, PC dużo pracowała i częściej startowała, przestawiłem ją z powrotem zasilanie 46,5 powrót 41 przy takich temperaturach pompa się zatrzymuje, startuje przy powrocie 37 stopni, teraz to pracuje sensownie, jeśli masz doświadczenie to chętnie skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.10.2014 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 No to pięknie. będzie jeszcze piękniej w niedzielę jestem umówiony z instalatorem i wprowadzam w życie projekt zmiany sterownika : ultranowoczesny sterownik RWXW ( kwantowy ) ale z mechanicznym WIHAJSTREM .... dla wygodniejszego sterowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 24.10.2014 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam wszystkich Bardzo uważnie czytałem to forum i.... sprawiłerm sobie Julcię 6+3 kW 10 dni temu ją odpaliłem. Na razie sprawuje się dobrze. Dziękuję kolegom za wpisy i doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.10.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 Witam wszystkich Bardzo uważnie czytałem to forum i.... sprawiłerm sobie Julcię 6+3 kW 10 dni temu ją odpaliłem. Na razie sprawuje się dobrze. Dziękuję kolegom za wpisy i doświadczenia. ohohoho to zaczyna Jula się rozprzestrzeniać jak ebola czy to twój podstawowy system grzewczy? jesteśmy teraz we dwie hihihihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 24.10.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2014 (edytowane) Niestety nie, ale podoba mi się ta Julka, kupowałem tego chińczyka z wielkimi oporami, jednak zostałem mile zaskoczony ładnym wykonaniem w środku. W każdym razie na razie jadę na Julce. Dotychczasowy system grzewczy to ekogroszek:roll: (zębiec 25 kW), czeka na odpalenie jak przyjdą mrozy i Julcia mimo dobrych chęci nie wydoli . Edytowane 24 Października 2014 przez Juulcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
varmepump 25.10.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Tak to wyjątkowy szajs. Unikac pomp ciepla Jula. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
varmepump 25.10.2014 05:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 W S jeden klient walczyl z Jula o parametry... opomiarowal PC i mial COP 1,5 juz przy 0*C i 2/3 mocy.. a co mamy przy -10 wtedy? Wydaje mi sie za akurat dla tej PC sa lepsz alternatywy... ale nie mam, nie widzialem nie bede krytykowal... Ktos je jednak kupuje sa na rynku od 2009 jak nie dluzej... Tu jest cala prawda o pompach ciepla Jula i innych chinolach. To tak jak z samochodem. Zrobic ladny na wyglad to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 25.10.2014 05:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2014 Tu jest cala prawda o pompach ciepla Jula i innych chinolach. To tak jak z samochodem. Zrobic ladny na wyglad to nie problem. Niby masz racje, też nad tym się zastanawiałem i miałem wielkie opory. Jednak u Qubica sie sprawdza, u mnie też. Ponadto większość produktów czy podzespołów do OZE, również tych zaaawansowanych jest (niestety) chińskich. Pół polski jeżdzi azjatyckimi samochodami.... Napisałem, że Julka jest ładna w środku - tj. jest wykonana bardzo starannie - dokładnie, czysto. To świadczy o jakiejś kulturze technicznej. Zauważałym też że pompa obiegowa jest niemiecka... ale to ona właśnie zrobiła mi największe kuku przy uruchomieniu - była zacięta:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts