M.Krk 21.08.2014 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 no nie tylko dla siebie Kryspin mnie zainspirował: "wszystko dla wszystkich i żeby było fajnie" Tak też myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.08.2014 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2014 Pies jakis sceptyczny... Moze wymien... A noz wyczul nieszczelnosc hehe no musiał obwąchać a nóż widelec coś do jedzenia wysępi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.08.2014 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 miły pan z alle przysłał ciepłomierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.08.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Zigobar a ta odrobinka oleju gdzie ma być konkretnie wpuszczona dla poprawy odczytów? W tą małą rurkę naprzeciwko zaworu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 22.08.2014 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Sprawdź czy ilość impulsów na litr w przetworniku i liczniku jest taka sama. Jeden miły Pan wysłał z innym przetwornikiem niż był zaprogramowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.08.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 tzn.jeśli chodzi o to co jest na tym niebieskim plastiku i tym mosiężnym to się zgadza. chyba, że chodzi o coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zigobar 22.08.2014 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 Zigobar a ta odrobinka oleju gdzie ma być konkretnie wpuszczona dla poprawy odczytów? W tą małą rurkę naprzeciwko zaworu? Tak, chodzi o wypełnienie przestrzeni pomiędzy czujnikiem i rurką, w którą jest włożony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stiv32 22.08.2014 18:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 przysłali część osprzętu: grupa bezpieczeństwa zbiornik zakupiłem też termometr, czujka będzie blisko jednostki zewnętrznej W tych termometrach po 5-6 miesiącach padają baterie - zakup od razu na zapas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.08.2014 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 W tych termometrach po 5-6 miesiącach padają baterie - zakup od razu na zapas. ci chińczycy... wredne typki a wyglądał przyzwoicie ten termometr.ważne, że sezon grzewczy wytrzyma, dzięki za ostrzeżenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.08.2014 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 W tych termometrach po 5-6 miesiącach padają baterie - zakup od razu na zapas. no i oddaję ten termometr do Leroya za 35zł bo identyczny w Juli jest za 9zł chyba ,mam szkockie geny. kupiłem też w Juli inny termometr na bateryjki AAA za 19zł i chyba ten zamontuję tylko nie wiem czy sonda zewnętrzna wystarczy bo jest krótsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 23.08.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 powoli zaczynamy montaż w "kotłowni" czyli pomieszczeniu pod schodami . jest przewiert na zewnątrz ( pomarańczowa zaślepka w rogu), zawieszona jednostka wewnętrzna oraz częściowo podłączony rozdzielacz( niestety gdzieś się zawieruszyły zdjęcia i nie wiadomo było którą rurkę dać na zasilanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 23.08.2014 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2014 miły pan z alle przysłał ciepłomierz Toz to jakas mechaniczna taniocha pewnie o srednicy 1/2". Po zamontowaniu na GZ takiego czegos od razu lecisz na COP o 0,5 pewnie Przemysl jeszcze sprawe jego montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.08.2014 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Toz to jakas mechaniczna taniocha pewnie o srednicy 1/2". Po zamontowaniu na GZ takiego czegos od razu lecisz na COP o 0,5 pewnie Przemysl jeszcze sprawe jego montazu. Nie strasz go taką perspektywą, on i tak tylko do -5 chce na tym jechać a może uda mu się i będzie ok, ja mu kibicuję niech mu to działa jak najlepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 24.08.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ale z rurką 1/2 " cala to nigdzie nie pojedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.08.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ja nie strasze, tylko ostrzegam. Do pompy ciepla na GZ to raczej ultradzwiekowa calowka, a nie to badziewko za 60 zl z allegro. To z to ma przeplyw maxymalny 0,6m3/h. Przeplyw na jednej petli podlogowki to prawie 0,1m3/h. Zeby to dzialalo generujac niewielkie straty musial by miec ~5 petli. Wtedy OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.08.2014 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Toz to jakas mechaniczna taniocha pewnie o srednicy 1/2". Po zamontowaniu na GZ takiego czegos od razu lecisz na COP o 0,5 pewnie Przemysl jeszcze sprawe jego montazu. Pyxis już jeden wymieniłem właśnie na ten o przepływie 1,5. Co wg. ciebie miałbym zamontować ? Taki ? http://olx.pl/oferta/cieplomierz-sensonic-CID628-ID3ez63.html#d4cb5ab453 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.08.2014 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ale z rurką 1/2 " cala to nigdzie nie pojedzie tzn. pomiędzy rozdzielaczem a jednostką wewnętrzną będzie rura 3/4" i na niej będzie ten ciepłomierz. też ma wejścia 3/4". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.08.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Nie strasz go taką perspektywą, on i tak tylko do -5 chce na tym jechać a może uda mu się i będzie ok, ja mu kibicuję niech mu to działa jak najlepiej z tego co się dowiedziałem to najgorsze dla tych pomp są temperatury -3 do +2 *C. chyba chodzi o możliwość zaladzania wymiennika jednostki zewnętrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.08.2014 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Jak sie przymierzalem, to na Allegro mieli takie uzywki za 600 zl o przeplywie nominalnym 2,5m3: http://www.administrator24.info/images/photos/24/6029/__b_podzielnik-kosztow-cieplomierz-enbra2.jpg To byla najtansza opcja ktora nie zaburzy rownowagi GZ, Niestety to wychodzilo z montazem w kosztachpradu na prawie na caly seon na CO. Poki co odpuscilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.08.2014 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Jak sie przymierzalem, to na Allegro mieli takie uzywki za 600 zl o przeplywie nominalnym 2,5m3: http://www.administrator24.info/images/photos/24/6029/__b_podzielnik-kosztow-cieplomierz-enbra2.jpg To byla najtansza opcja ktora nie zaburzy rownowagi GZ, Niestety to wychodzilo z montazem w kosztachpradu na prawie na caly seon na CO. Poki co odpuscilem. ten model oddałem bo był za "mały" . ale coś może być na rzeczy z przepływami bo większość złączek pod drugi czujnik jest 1/2" i to może być przyczyną duszenia przepływów. z tym nowym kupiłem też większą bo 3/4" złączkę pod drugi czujnik. zaraz się wkur...ę i kupię ten z olx za 5 dych i będzie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts