rwxw 29.10.2014 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2014 W lodówka zegarem czasowym są połączenia rurek stalowych z aluminiowymi na klej lub lockring. Dodatkowo w alu robią się wżery które też powodują rozszczelnienie. Wszystko jest tak wyliczone, żeby był ruch w interesie. Mnie taka polityka strasznie wkurza i zamiast kupować w miejsce zepsutej nową lodówkę, która się też zepsuje zaraz po gwarancji, zdecydowałem się na wyprucie aluminiowego parownika i zamianę na miedzianą rurkę od klimy. Zabawa była fajna i na razie "nowa" lodówka działa bez problemów ponad pół roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.10.2014 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 mini podsumowanie mixa 28-30.10PC została właczona na noc Tzew. -7 *C, potem chodziła w dzień gdzie powoli temperatura się podniosła do 10*C i ostatnia noc Tzew. -2*C. czyli noc,dzień( około 7 h pracy),noc / -7,10,-2zużyła 26,3 kWh wyprodukowała 0,25 GJ = 69,44 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 30.10.2014 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Wklejam z wątku o grzaniu prądem. Okres przejściowy to średnio 40 % sezonu grzewczego , tak na to patrze IX 1,0% X 6,8% XI 13,4% XII 18,2% I 21,2% II 16,6% III 12,9% IV 7,5% V 2,4% j. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.10.2014 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Wklejam z wątku o grzaniu prądem. fajne zestawienie. nie wiesz czym właściciel ogrzewa i jaki ma dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.10.2014 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 dzisiejsze popołudnie w taniej taryfie przy temperaturze zewnętrznej 7*C zeżarło 2,2 kWh a wyprodukowała 8,33 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukaszja 30.10.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Qubic! Mówił Ci ktoś kiedyś, że robisz kawał dobrej roboty? Że też Tobie się chce:) Szacunek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.10.2014 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Qubic! Mówił Ci ktoś kiedyś, że robisz kawał dobrej roboty? Że też Tobie się chce:) Szacunek! uuu dzięki za uznanie ale to tylko przekazywanie dobrej energii dalej. jeszcze nie tak dawno inne osoby z tego forum dawały coś od siebie i ja na tym skorzystałem budując dom, teraz jak mam wybudowany to mam nadzieję ktoś inny skorzysta. niech się kręci ta pompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 30.10.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Qubic, też jestem Ci wdzięczy i pod wrażeniem pracy jaką wykonujesz Mnie natomiast niepokoi, że radiator na zewnątrz przy temperaturze obecnej tj. w okolicach +4 st.C jest zaszroniony tylko do około połowy, od dołu. Może moja Julka ma za mało gazu czy co ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.10.2014 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Qubic, też jestem Ci wdzięczy i pod wrażeniem pracy jaką wykonujesz Mnie natomiast niepokoi, że radiator na zewnątrz przy temperaturze obecnej tj. w okolicach +4 st.C jest zaszroniony tylko do około połowy, od dołu. Może moja Julka ma za mało gazu czy co ? wiesz ja też tak miałem na początku. nawet gdzieś wcześniej wkleiłem zdjęcie musisz poszukać . też się zastanawialiśmy czy wszystko jest ok a potem już cały się szronił. może daj jej popracować i za jakiś czas poobserwuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 30.10.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zakupilem jule...a nawet dwie. Jedna z wystawy(-8% rabat), jedna nowka(-5% rabat). Z jednej kolega odda mi vat ,wiec sumujac zaplacilem 8450pln. W niedziele dam na tace zeby to wszystko dzialalo przez pare lat:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.10.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zakupilem jule...a nawet dwie. Jedna z wystawy(-8% rabat), jedna nowka(-5% rabat). Z jednej kolega odda mi vat ,wiec sumujac zaplacilem 8450pln. W niedziele dam na tace zeby to wszystko dzialalo przez pare lat:) no to pojechałeś po bandzie jak jeszcze chyba nikt w Polsce ! cena bardzo przyjazna dla człowieka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 30.10.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zanim zima nadejdzie Qubic będzie miał całe stado Julek na sumieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.10.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Zanim zima nadejdzie Qubic będzie miał całe stado Julek na sumieniu Vld no tak to nie żartujmy .... ja nigdy nie polecałem tej PC, tylko opisuję swoje rozwiązanie C.O. w moim domu.(mocno eksperymentalne) chociaż dzięki Tobie wierzę, że jednak poprawnie działające. de facto już jestem przekonany ponieważ przy -7*C ostatni test nie zakończył się kompletną klapą . jednakże wcześniej odłączyłem grzałkę a nie wiem czy gdyby grzałka się załączała po każdym defroście to COP mógłby być naprawdę mizerny. a tak już mniej serio to na wiosnę może być wysyp prawie nowych PC na Alledrogo w cenach mocno promocyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 30.10.2014 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 Vld no tak to nie żartujmy .... ja nigdy nie polecałem tej PC, tylko opisuję swoje rozwiązanie C.O. w moim domu.(mocno eksperymentalne) chociaż dzięki Tobie wierzę, że jednak poprawnie działające. de facto już jestem przekonany ponieważ przy -7*C ostatni test nie zakończył się kompletną klapą . jednakże wcześniej odłączyłem grzałkę a nie wiem czy gdyby grzałka się załączała po każdym defroście to COP mógłby być naprawdę mizerny. a tak już mniej serio to na wiosnę może być wysyp prawie nowych PC na Alledrogo w cenach mocno promocyjnych nie przesadzajcie ....i tak taniej niz lpg wychodzi ....moi rodzice placa 12k-16k pln za rok grzania srednia z 4 lat( od czasu jak lpg kosztuje powyzej 2,5pln) . Ostatno przegladalem fv z 2000 roku lpg 1,0 pln za l z BP Ile podziala i jak zobaczymy i tak sie zwroci po sezonie( do lpg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r2req 30.10.2014 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 nie przesadzajcie ....i tak taniej niz lpg wychodzi ....moi rodzice placa 12k-16k pln za rok grzania srednia z 4 lat( od czasu jak lpg kosztuje powyzej 2,5pln) . Ostatno przegladalem fv z 2000 roku lpg 1,0 pln za l z BP Ile podziala i jak zobaczymy i tak sie zwroci po sezonie( do lpg). no to rodzice chyba mają durszlak (bez obrazy) moi rodzice w 15-to letnim domu (220m2) grzanym olejem płacą za sezon 6-8Kpln, a jednak olej trochę droższy od gazu (chyba, że piszesz o gazie z butli a nie ziemnym - ale to i tak koszt powinien wychodzić na poziomie oleju) ps. po zimie rodzice przechodzą na PC P-W, pomimo kompletu grzejników w domu zamiast podłogówki (rozwiązanie sprawdzone przez znajomego - jedna zima póki co - i dało radę, z kosztów oleju zeszli o ponad połowę) pozdrawiam, Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 30.10.2014 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2014 fajne zestawienie. nie wiesz czym właściciel ogrzewa i jaki ma dom? Temat szedł wokół klimatyzatora z funkcją grzania. Wątek zszedł na psy. Nie zaglądam regularnie. Parę czynników zewnętrznych spowodowało, iż nie zrobię wylewek w tym roku. A pompa mnie ciągnie. Szczególnie że grzeje do tych -7*C. Teoretycznie spełnia moje kryteria. Cena do niedzieli. Gdyby podłogówka była gotowa, już bym ją miał. PS. Znów mam awarię samochodu, tego samego co przy poprzedniej próbie zakupu tej pompy w grudniu zeszłego roku. Mam drugie auto, ale daje do myślenia Wtedy kosztowała 6k z obniżki z 7tys. Panowie sprzedawcy (w sumie tylko jeden?) od wyliczeń kosztów zakupu/eksploatacji markowych pomp ws Julki, zamilkli. Co mamy myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 31.10.2014 00:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Niech no Chińczyków się zechce, to pokażą i im "кузькину мать" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 31.10.2014 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 dzisiejsze nocne pompowanie przy temperaturze zewnętrznej 7*C, temperatura na piecu 35*Czeżarło 7,4 kWh wyprodukowało 27,77 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 31.10.2014 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 Panowie sprzedawcy (w sumie tylko jeden?) od wyliczeń kosztów zakupu/eksploatacji markowych pomp ws Julki, zamilkli. Co mamy myśleć? jak nie widać róznicy, to po co przeplacać no i jeszcze to, ze prawo serii działa. p.s. na wiosnę będą tańsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 31.10.2014 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2014 p.s. na wiosnę będą tańsze Jak nawet na wiosne beda je za darmo rozdawac, to gdzie ty sobie osiolku ja podlaczysz? Do kabelkow w podlodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts