jasniepan 01.11.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Pytanie, jakie masz tryby pracy juli? Grzanie chlodzenie i cwu? czy tylko dwa pierwsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.11.2014 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Pytanie, jakie masz tryby pracy juli? Grzanie chlodzenie i cwu? czy tylko dwa pierwsze? w Jula są trzy tryby: grzanie,chłodzenie i CWU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 01.11.2014 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Jaki schemat kotlowni proponujecie.2x julka 6kW ,cwu (4 osoby-glownie prysznic od swieta wanna,cyrkulacja) i 180m2 podlogowki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.11.2014 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 a jak to ma pracować ? w kaskadzie czy równolegle?zbiornik jako bufor czy jako osobny do CWU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 01.11.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Jaki schemat kotlowni proponujecie.2x julka 6kW ,cwu (4 osoby-glownie prysznic od swieta wanna,cyrkulacja) i 180m2 podlogowki. jakoś tak Trzeba też się przyjrzeć przepływom, jak jedna Julka była by tu za ciasna , trzeba by coś kombinować ze sprzęgłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.11.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 jakoś tak Trzeba też się przyjrzeć przepływom, jak jedna Julka była by tu za ciasna , trzeba by coś kombinować ze sprzęgłem. świetny schemat ! ja od siebie wkleję zdjęcie z początków instalacji żeby naocznie uzmysłowić ilość potrzebnego miejsca.wysokość tego pomieszczenia to 1,4m tak na szerokość bez ścisku ale poukładane to 1m,oryginalnie podłączenie do sieci elektrycznej najwygodniej przenieść nad Julę,kable wychodzą górą . no i lepiej ją powiesić dość wysoko, pod nią będzie więcej miejsca na rurki i rozdzielacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.11.2014 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 no i jako, że sprzęt niesprawdzony w mrozy to zostawiłbym miejsce na jakieś modyfikacje lub w najgorszym razie plan awaryjny. nie wiem jakieś grzałki,kospel,bufor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 01.11.2014 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 (edytowane) no i jako, że sprzęt niesprawdzony w mrozy to zostawiłbym miejsce na jakieś modyfikacje lub w najgorszym razie plan awaryjny. nie wiem jakieś grzałki,kospel,bufor. Było w jakimś temacie, rura z grzałkami jako zamiennik Kospela. Stąd wcześniej pisałem o braku uzasadnienia ekonomicznego Jula + Kospel. Mamy sprawnie działający układ z Julką. Kospel to dodatkowy kompletny układ razem z naczyniem zbiorczym, pompą obiegową itd. Po co to dublować? Grzałki w rurę + dodatkowe sterowanie nastawione na deltę różnicy temperatur (kiedy pompa nie da rady). Edytowane 1 Listopada 2014 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 01.11.2014 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 rura z grzałkami jako zamiennik Kospela. masz rację , mój znajomy tak zrobił jak będę u niego to cyknę fotkę i wkleję tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 01.11.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2014 Zbiornik buforowy wielofunkcyjny 300 l Nr art:418025 takie cos by bylo dobre...niedostepne niestety. Moze ktos widzial cos podobnego...ciezko cos z nierdzewki znalesc w rozsadnej cenie.Bufor wody kotlowej 300l z wezownica 40m do przeplywowego podgrzewania wodu uzytkowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 02.11.2014 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 dzisiejsze nocne pompowanie przy temperaturze zewnętrznej 7*C, temperatura na piecu 35*C zeżarło 7,4 kWh wyprodukowało 27,77 kWh zrobil bys test... przelaczajac pompe na tryb cwu, czyli na max wydajnosc ..ciekawy jestem max mocy w temp +7 , 0 , -7. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 02.11.2014 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Zrobiłem to drugi raz z Julcią . Teraz oddała mi się za mniejsze pieniądze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 02.11.2014 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 ile ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.11.2014 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Zrobiłem to drugi raz z Julcią . Teraz oddała mi się za mniejsze pieniądze to ile razy już z Julką i za ile? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 02.11.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Pierwszy raz miałem ją za 5,5k (twierdziła, że taniej się nie da), a teraz za 4,7k. I jak tu wierzyć kobiecie. Ciekawe czy da z siebie tyle ile obiecuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 02.11.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Pierwszy raz miałem ją za 5,5k (twierdziła, że taniej się nie da), a teraz za 4,7k. I jak tu wierzyć kobiecie. Ciekawe czy da z siebie tyle ile obiecuje To teraz wiemy ile to warte jest, na niej i chińczyk i importer jeszcze zarabia przy tych 4700, to za co chcą zacni producenci i 6x tyle ? Za mocniejszą sprężarkę i nieco większy parownik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.11.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 rura z grzałkami jako zamiennik Kospela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 02.11.2014 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 To teraz wiemy ile to warte jest, na niej i chińczyk i importer jeszcze zarabia przy tych 4700, to za co chcą zacni producenci i 6x tyle ? Za mocniejszą sprężarkę i nieco większy parownik ? dobre pytanie mam przeczucie, że to nie jest ostateczna cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 02.11.2014 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Trochę OT.Tak naprawdę koszt takiej PC nie powinien odbiegać od kosztu zwykłej lodówki.Niestety "zacni" producenci i montażyści wliczają sobie na swoje konto zysk - ileż to użytkownik uzyska na rachunkach za prąd.To samo z samochodami. Kiedyś przeprowadzałem dokładne porównanie cen tego samego modelu w funkcji mniejsze/większe spalanie. Wynik zawsze wychodził mi ten sam - tzw. eko oszczędniejszy samochód zaczął się opłacać po przejechaniu bodajże 100 czy 150 tys. km, czyli kiedy i tak zacznie się sypać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 02.11.2014 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 mam przeczucie, że to nie jest ostateczna cena Oby nie;) zdarzało mi się już przejechać na próbie przeczekania promocji, czekałem że będzie jeszcze taniej, albo że okazja się powtórzy, a tu nic z tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts