qubic 16.11.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 byłem dzisiaj w Szczecinie i specjalnie wszedłem do Jula żeby sprawdzić ceny. niestety PC wróciła do swojej dawnej wyższej ceny. kto się załapał na promocję ten się może cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Jesli juz sie nie ma nogi, to lepiej miec proteze nic nic. Najlepiej jednak jest miec noge. Zgodzisz sie? piszesz o tej "trzeciej" ? zgodzę się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2014 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 O jakiebym nie pisal. Dlatego pytam, czy im podziekujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 O jakiebym nie pisal. Dlatego pytam, czy im podziekujesz. Pyxis na razie jesteśmy PRZED sezonem więc spokojnie poczekajmy na bardziej miarodajne wyniki a także podziękowania na teraz to mogę podziękować w tym wątku Vld,rwxw,wihajster i varme za pomoc w uruchomieniu PC Jula wolę planować dalsze usprawnienia niż małostkowo roztrząsać kto,co i kiedy powiedział. ten temat nie musi podzielić losu " ogrzewający elektrycznością - WYSTĄP " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2014 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Ja Ci tylko staram sie pokazac, ile warte sa takie "dobr rady". To raczej dzialanie w stylu: Ja wdepnalem w kable, to i Ty wdepnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 podsumowanie po 15 dniach listopada PC Jula zużyła 146 kWh wyprodukowała 1,82 GJ czyli 505 kWh Wynik super na poziomie pw on off które montowałem z 8 lat temu niestety eurokomuna zakazała takich mało wydajnych pomp ciekawe na jakiej zasadzie są sprzedawane w tym markecie jako wyrób pompo podobny tak jak te podrabiane sery etc. albo czekolada za ruskiej komuny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Wynik super na poziomie pw on off które montowałem z 8 lat temu niestety eurokomuna zakazała takich mało wydajnych pomp ciekawe na jakiej zasadzie są sprzedawane w tym markecie jako wyrób pompo podobny tak jak te podrabiane sery etc. albo czekolada za ruskiej komuny to jakaś propozycja ? jakie teraz montujesz ? co byś zmienił ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 16.11.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Wynik super na poziomie pw on off które montowałem z 8 lat temu niestety eurokomuna zakazała takich mało wydajnych pomp ciekawe na jakiej zasadzie są sprzedawane w tym markecie jako wyrób pompo podobny tak jak te podrabiane sery etc. albo czekolada za ruskiej komuny Zakazała ? To jakim cudem pełno tego na allegro ? To na allegro można a w markecie nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Wynik super na poziomie pw on off które montowałem z 8 lat temu niestety eurokomuna zakazała takich mało wydajnych pomp ciekawe na jakiej zasadzie są sprzedawane w tym markecie jako wyrób pompo podobny tak jak te podrabiane sery etc. albo czekolada za ruskiej komuny Napisz pyszałku jaki cop maja pompy montowane przez ciebie przy podobnych temperaturach- tu około 8oC. I dodaj ile kosztuje najslabszy model z montażem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Wynik super na poziomie pw on off które montowałem z 8 lat temu To byly Twoje zlote czasy. Terasz lowisz jeleni na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Hm... 8*C to akurat kiepski wyznacznik... Dla porownania... Interesujace jest jaka moc i jaki COP maja przy -15* lub -20*, varme... pytalem o konkretne porownanie, a nie wyznacznik , nie wcinaj sie poza tym na huk ci parametry dla -20? Qubic w odwodzie ma kable grzewcze. Nie jest skazany na Jule. Ma układ biwalentny, ktory działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Napisz pyszałku jaki cop maja pompy montowane przez ciebie przy podobnych temperaturach- tu około 8oC. I dodaj ile kosztuje najslabszy model z montażem. cop przy A+7W/35 ok 4,5 ale są takie A7/W30 z cop ponad 5 ale to mało ważne najważniejsze to +2 do -7 bo to 90% zimy no i dobry algorytm odszraniania w nowych pompach jest zawór pozwalający ograniczyć odbiór ciepła do odszraniania z instalacji wykorzystywane jest ciepło odpadowe sprężarki i dwa separatory cieczy (lub jak kto woli osuszcze par) - to rozwiązanie było wcześnie w pompach PP teraz trafiło do PW poczekajmy jak się cudo marketowe sprawdzi zimą co z tego że mało zapłacę i w zimie nie starczy mocy to można od razu kupić zbiornik z grzałką napisz od razu że do ceny tej pompy trzeba doliczyć alternatywne źródło ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 To byly Twoje zlote czasy. Terasz lowisz jeleni na forum. nie to były czasy kiedy rozważałem zakup/lizing wiertnicy jak bym popełnił ten błąd to faktycznie musiałbym łowić jeleni na odwierty a u mnie jeszcze szkody górnicze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 varme... pytalem o konkretne porownanie, a nie wyznacznik , nie wcinaj sie poza tym na huk ci parametry dla -20? Qubic w odwodzie ma kable grzewcze. Nie jest skazany na Jule. Ma układ biwalentny, ktory działa. czyli do tej pompy należy doliczyć koszt(y) drugiego źródła i jeszcze coś do produkcji c.w.u. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 czyli do tej pompy należy doliczyć koszt(y) drugiego źródła i jeszcze coś do produkcji c.w.u http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212810-Pompa-ciep%C5%82a-JULA&p=6584720&viewfull=1#post6584720 kable DEVI DTIP-18 - 4200 zł (6 obwodów - parter 4,3 kW; 5 obwodów - piętro 4,3 kW) sterowniki dotykowe 11 sztuk - 1900 zł bojler elektryczny około 1k jaką masz inną propozycję ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Czyli razem z pompą za 6k mamy 13k, c.w.u. z cop 1 i jeszcze nie wiemy jak będzie cop roczny z c.o.Za ok 16k brutto z montażem jest "firmowa" 7kw z grzałką 3kw do tego cena zbiornika jakieś 2k 200ljaka różnica w rachunkach to trzeba policzyć po zimie,tak jak pisałem ja stawiam pięć lat i jesteś na zero w 6 roku dopłacasz do juli (cwu też licz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 jaką masz inną propozycję ? mojszą,w tym przypadku pompe na P ,najlepiej z kozłem w nazwie pardon, to nie do mnie bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Za ok 16k brutto z montażem jest "firmowa" 7kw z grzałką 3kw do tego cena zbiornika jakieś 2k 200l markieting jak zwykle, a przy -15 ta pompka ile ma mocy, a przy -20 ile, i czy dalej działa, i czy wtedy wespół zespół z tymi wielkimi trzema kilowatami z grzałki ogarnie sytuacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 mojszą,w tym przypadku pompe na P ,najlepiej z kozłem w nazwie pardon, to nie do mnie bylo hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Czyli razem z pompą za 6k mamy 13k, c.w.u. z cop 1 i jeszcze nie wiemy jak będzie cop roczny z c.o. Za ok 16k brutto z montażem jest "firmowa" 7kw z grzałką 3kw do tego cena zbiornika jakieś 2k 200l jaka różnica w rachunkach to trzeba policzyć po zimie, tak jak pisałem ja stawiam pięć lat i jesteś na zero w 6 roku dopłacasz do juli (cwu też licz) jeszcze tylko mały szczególik. jak projektowałem mój system to PC p-w w miarę konkretna kosztowała 40k , nie wiem ile teraz np. zubadan kosztuje ale podejrzewam niewielką zmianę. wszystko liczysz od tyłu bo tak jest dla ciebie najprościej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts