mkm silesia 16.11.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 markieting jak zwykle, a przy -15 ta pompka ile ma mocy, a przy -20 ile, i czy dalej działa, i czy wtedy wespół zespół z tymi wielkimi trzema kilowatami z grzałki ogarnie sytuacje? Oczywiście że nie i dlatego montuję tylko dwa dni w tygodniu a trzy dni poświęcam na sprawy sadowe bo instalator to taki zawód że człowiek tylko po to robi aby nie działało i biedni konsumenci mieli o czym pisać na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) jeszcze tylko mały szczególik. jak projektowałem mój system to PC p-w w miarę konkretna kosztowała 40k , nie wiem ile teraz np. zubadan kosztuje ale podejrzewam niewielką zmianę. wszystko liczysz od tyłu bo tak jest dla ciebie najprościej. wyceniałeś pompę 20kw a teraz ogarnia to jula - gratuluję projektu Edytowane 16 Listopada 2014 przez mkm silesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 wyceniałeś pompę 16kw a teraz ogarnia to jula - gratuluję projektu bo taka miała gwarancję pracy do -20*C , kable grzewcze będą spokojnie działać do -30*C. masz taką pompę w ofercie? co dodatkowego zaproponujesz na naprawdę spory mróz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Oczywiście że nie i dlatego montuję tylko dwa dni w tygodniu a trzy dni poświęcam na sprawy sadowe bo instalator to taki zawód że człowiek tylko po to robi aby nie działało i biedni konsumenci mieli o czym pisać na forum. Ale proszę uprzejmie - odpowiedz na moje pytanie i podaj moc tej "markowej" przy -15oC i -20oC. I czy Qubic będzie się mieścił, a właściwie mieściłby się w taniej taryfie z grzaniem CWU czy też wskakiwałby w drogą taryfę, a może zalecałbyś wtedy G11? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 bo taka miała gwarancję pracy do -20*C , kable grzewcze będą spokojnie działać do -30*C. masz taką pompę w ofercie? co dodatkowego zaproponujesz na naprawdę spory mróz? nic bo ja nie ruszam się poza Górny Śląsk a u mnie rekord to -21 (przez 4h w nocy masz w stopce) a zaproponuję to co zawsze stosuję i działa ( zwykle 2% energii na c.o. dodatkowa grzałka i 1% cwu dezynfekcja) schron już budujesz jakby putler bombkę wysłał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 (edytowane) bo taka miała gwarancję pracy do -20*C masz taką pompę w ofercie? co dodatkowego zaproponujesz na naprawdę spory mróz? jest sporo pomp działających przy tych temp.Sęk w tym,że marketingowcy mają problem z podaniem mocy / sprawności dla tej temp. W rzeczywistości wystarczy każdy model z grzałką 6 a najlepiej 9kW-w razie W. Kilka przykładów- Atlantic Tri/ Fujitsu Waterstage High Power Wspomniany Zubadan Mitsubishi Wolf i oczywiście Panasonic T-Cap kable grzewcze będą spokojnie działać do -30*C. a przy -40 juz nie? na jaką minimalną temp masz podpisaną umowę z energetyką? Edytowane 16 Listopada 2014 przez simluc zapomniałem o kozłach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Ale proszę uprzejmie - odpowiedz na moje pytanie i podaj moc tej "markowej" przy -15oC i -20oC. I czy Qubic będzie się mieścił, a właściwie mieściłby się w taniej taryfie z grzaniem CWU czy też wskakiwałby w drogą taryfę, a może zalecałbyś wtedy G11? oczywiście może 2k dopłacić do pompy 9kw ale ja widzę że w Gliwicach już syberia choć pomiary z Helenki blisko Gliwic tego nie wykazują ( w stopce) ale one są zmanipulowane przez oszukańczą kastę instalatorów pomp pw czy te kable co ma będą miały lepszy cop od najgorszego pompy "firmowej" chyba nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 oczywiście może 2k dopłacić do pompy 9kw ale ja widzę że w Gliwicach już syberia choć pomiary z Helenki blisko Gliwic tego nie wykazują ( w stopce) ale one są zmanipulowane przez oszukańczą kastę instalatorów pomp pw konkretów nadal brak... mistrzu unikania odpowiedzi, nie myślałeś o polityce? tam mają niezłe dodatki za podróze samochodem czy te kable co ma będą miały lepszy cop od najgorszego pompy "firmowej" chyba nie w temp -15oC? jesli moc pompy będzie mikra,to moze się okazać,ze będzie się grzało ostro w drogiej taryfie, wtedy koszt grzania,dla niskich temperatur bedzie wyższy niz grzanie kablami w taniej, no chyba że proponujesz klientom G11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 chyba mróz idzie bo gorąco na wątku się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 konkretów nadal brak... mistrzu unikania odpowiedzi, nie myślałeś o polityce? tam mają niezłe dodatki za podróze samochodem w temp -15oC? jesli moc pompy będzie mikra,to moze się okazać,ze będzie się grzało ostro w drogiej taryfie, wtedy koszt grzania,dla niskich temperatur bedzie wyższy niz grzanie kablami w taniej, no chyba że proponujesz klientom G11 a kto ci zabrania załączyć grzałkę będziesz miał 80% energii z pompy i 20% z grzałki przez ten tydzień mrozów (w grzałka pompie nie kable za 4k) konkrety masz w każdej tabeli wydajności normalnych pomp nie wiem czy dla juli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 nic bo ja nie ruszam się poza Górny Śląsk a u mnie rekord to -21 (przez 4h w nocy masz w stopce) to i ja się nie ruszę poza lubuskie a temperatury pewnie znasz. do czego mi ten ten cap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 marketinghttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?171750-Pompy-ciep%C5%82a-powietrze-woda&p=6672799&viewfull=1#post6672799 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 to i ja się nie ruszę poza lubuskie a temperatury pewnie znasz. do czego mi ten ten cap? a tam jakiś biegun zimna jest wieje prosto z Syberii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 16.11.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 a tam jakiś biegun zimna jest wieje prosto z Syberii? właśnie o tym piszę. w takim razie po co mi tcap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 marketing http://forum.muratordom.pl/showthread.php?171750-Pompy-ciep%C5%82a-powietrze-woda&p=6672799&viewfull=1#post6672799 nie dane producenta nie tajne jak w juli poparte niezależnymi badaniami http://www.bafa.de/bafa/de/energie/erneuerbare_energien/publikationen/energie_ee_waermepumpe_liste_ab_2013.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 właśnie o tym piszę. w takim razie po co mi tcap? zwykła 7kw nigdzie o capach nie pisałem kolega z Gliwic coś ma wspólnego z kozami chyba pasterz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 16.11.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 właśnie o tym piszę. w takim razie po co mi tcap? Silesia juz trzesie doopa, bo ja sie rozniesie, to straci resztke lienteli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 a kto ci zabrania załączyć grzałkę będziesz miał 80% energii z pompy i 20% z grzałki przez ten tydzień mrozów (w grzałka pompie nie kable za 4k) a skad wiesz ile "zre" dom Qubica i skad te procenty 80/20 - skoro nie wiesz ile mocy ma pompa przy -15 czy -20? I czy podczas tych mrozow bedzie pompogrzałka chodzic non stop czy tylko w taniej taryfie? Za trudne to? wiem konkrety masz w każdej tabeli wydajności normalnych pomp nie wiem czy dla juli Ja sie pytam o moc przy -15 i -20 a ty mnie do tabel odsylasz. Wpisuje w google "fimowa" 7kw i nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 16.11.2014 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Silesia juz trzesie doopa, bo ja sie rozniesie, to straci resztke lienteli. chyba tej nie umiejącej liczyć i jeżdżącej samochodami sang yuong i tata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simluc 16.11.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Silesia juz trzesie doopa, bo ja sie rozniesie, to straci resztke lienteli. Nie ma obaw- zreczny z niego marketingowiec-lawirant. Bedzie nadal montowal klientom pompy na styk dobrane ,ktore wraz z G11 beda rownie tanie w esploatacji co kable grzewcze w nocnej taryfie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts