qubic 20.11.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 .....a tymczasem jak gdyby nigdy nic ON/OFF spokojnie grzeje ustawiony na 30*C tzn.max Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.11.2014 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 chyba przy takich warunkach przerzucę się na PC p-p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.11.2014 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Podaj jeszcze temperatury zasilania, zewn i rurek tuż przed defrostem, gdy wydajność żadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.11.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 tuż przed cienka 30,1*C gruba 32,3*C zasilanie 28-29*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.11.2014 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 a Blyss za 699zł dalej spokojnie swoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 20.11.2014 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Na razie do dziś wymęczyło się 97kWh, więc jest szansa, że 110 pęknie, ale zobaczymy. http://re.jrc.ec.europa.eu/pvgis/apps4/pvest.php Ciekawe by było ,gdybyś podstawił tam swoje dane i porównał z realem.To co wychodzi z programu z tym co osiągnąłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 20.11.2014 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 a Blyss za 699zł dalej spokojnie swoje Twoje relacje się czyta jak najlepszy kryminał. Rodzina zaciska zęby ze strachu . Dobrą robotę robisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.11.2014 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Niepokojące te temperatury. W prawidłowo działającej PC Tks - grubej powinna rosnąć przed defrostem. W miarę spadania parowania i przymykania zaworu rozprężnego. U ciebie wygląda tak jak by zawór rozprężny nie przymykał się, a nieodparowany czynnik zalewał sprężarkę. Być może dlatego właśnie nie następuje wcześniej defrost. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.11.2014 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Twoje relacje się czyta jak najlepszy kryminał. Rodzina zaciska zęby ze strachu . Dobrą robotę robisz. hehe.... nie chcę wyjść na postrach forum ale coraz bardziej się przekonuję, że nie ma systemu idealnego . wszystko bardzo szybko się zmienia i gdyby tak to dokładnie przemyśleć to trzeba nowego spojrzenia na ogrzewanie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.11.2014 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Niepokojące te temperatury. W prawidłowo działającej PC Tks - grubej powinna rosnąć przed defrostem. W miarę spadania parowania i przymykania zaworu rozprężnego. U ciebie wygląda tak jak by zawór rozprężny nie przymykał się, a nieodparowany czynnik zalewał sprężarkę. Być może dlatego właśnie nie następuje wcześniej defrost. coś tam rośnie przed samiutkim defrostem ale może jakieś 2*C .a o ile powinna wzrastać ta temperatura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwxw 20.11.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Ciekawe by było ,gdybyś podstawił tam swoje dane i porównał z realem.To co wychodzi z programu z tym co osiągnąłeś. Moje uzyski roczne można znaleźć na dole strony http://pvmonitor.pl/user.php?idinst=15 więc można porównać z pvgis-em z tym, że 4,4kWp działa dopiero od maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.11.2014 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Masz w sterowniku gdzieś w zaawansowanych/ukrytych itd parametry typu min/max otwarcie zaworu rozprężnego/EZR? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.11.2014 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Jak po defroście masz 53C, to przed powinno być 57-60C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.11.2014 23:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Masz w sterowniku gdzieś w zaawansowanych/ukrytych itd parametry typu min/max otwarcie zaworu rozprężnego/EZR? hehehe ty chyba tego sterownika nie widziałeś ? tam nie ma takiej opcji żeby jakieś opcje były poszukam na szwedzkim forum może ktoś coś opisał ,w innym razie musiałbym się jakoś podłączyć z kompem czy coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 20.11.2014 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Jak po defroście masz 53C, to przed powinno być 57-60C. oj to chyba rzeczywiście coś jest nie tak bo tak to nie rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 20.11.2014 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 Należało by jeszcze uwzględnić spadek mocy i tym samym t na zasilaniu. Więc ten wzrost przegrzania mógłby zostać zniwelowany i zostało by ok 53C, ale ten 20C spadek świadczy o tym, że parowanie kończy się w sprężarce, a to grozi jej przyspieszonym zgonem. Jak nic nie znajdziesz przemyśl zgłoszenie reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.11.2014 00:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 jeszcze sprawdziłem i jest tak samo .dość długo utrzymuje się dT około 2*C i potem spada pobór na około 500W potem słychać zawór spada na 200W i powoli zaczyna kręcić wysoko do 1130W.po kilku minutach w znowu taki sam przebieg i później już normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasza 21.11.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 hehe.... nie chcę wyjść na postrach forum ale coraz bardziej się przekonuję, że nie ma systemu idealnego . wszystko bardzo szybko się zmienia i gdyby tak to dokładnie przemyśleć to trzeba nowego spojrzenia na ogrzewanie domu. nic się nie martw na zapas 3 x droższe PC tez mają defrosty ostatnie 2 noce to defrostowa mini katastrofa u mnie ostatnie 2 noce to 45 min pracy 8 min defrost po uruchomieniu PC po przerwie 14-15h pierwsze 2 defrosty bynajmniej u mnie chyba na samym prądzie bo licznik zasuwa potem jak się PC nagrzeje to lepiej sprężarka u mnie idzie z oszronionymi lamelami przy +2*C i 92% wilgotności na 48 a rano bardziej sucho, +3*C i licznik prądu prawie stoi, sprężarka na 30 jakbym zażądał jak Ty na PC 34*C (bo mam 32*C) to chyba dom w 7h teraz ogrzeję myślałem już czy nie puścić tego od 11 do 18 bo od 13-16 mam tanią taryfę, 10kWh i dom nagrzany bo nocą same defrosty to strzelam z 6kWh ale nie płacze bo nabiłem ok 370kWh od pierwszej połowy października z wygrzaniem domu i średnia temp jest ok 23*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 21.11.2014 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 po uruchomieniu PC po przerwie 14-15h pierwsze 2 defrosty bynajmniej u mnie chyba na samym prądzie bo licznik zasuwa Sorki, ale mnie to jakos razi http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=315 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 21.11.2014 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2014 Twoje relacje się czyta jak najlepszy kryminał. Rodzina zaciska zęby ze strachu . Żeby tylko w tragedię się to nie przerodziło . Ja po zachwalaniu Qubica puściłem się z wrodzoną zachłannością z dwiema Julkami, a teraz się okazuje, że chyba niezłego syfa od nich złapałem . Jak się to potwierdzi, to ktoś tu zostanie bez kulek . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts