qubic 24.11.2014 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Nie co dzień trafia się ślepej kurze ziarno moje twin-turbo ruszyło http://zapodaj.net/images/4673ea96ec617.png jak link nie działa, to ten z reklamami http://zapodaj.net/4673ea96ec617.png.html Temp ok 0C, na zasalaniu CO 35,5C, CWU 46, moc razem 5,9 KW, pobór całości 1805W, lekki szron na chłodnicy (defrost pewnie za 20-30 min), parowanie -6,7K, wilgotność 86% no,no profesjonalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Może być, sprowadzasz to jakoś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 te urządzenia raczej na wyższy parametr niz z PC. poza tym jest to głośne. Można też łatwo przerobić jednostki wew od klimy (te starsze). Wystarczy poprzerabiać wewnątrz rozdzielacze by uzyskać większy przepływ. No to mnie pozbawiłeś złudzeń do reszty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 24.11.2014 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 (edytowane) Panowie jak się ma parametr obciążenia cieplnego do zapotrzebowania u mnie wygląda to tak dla -20 Obciążenie 3800 Zapotrzebowanie 4800 Moc urządzenia dobieramy do zapotrzebowania tak ? Edytowane 24 Listopada 2014 przez kwasniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 24.11.2014 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Panowie jak się ma parametr obciążenia cieplnego do zapotrzebowania u mnie wygląda to tak dla -20 Obciążenie 3800 Zapotrzebowanie 4800 Moc urządzenia dobieramy do zapotrzebowania tak ? Moc dobieramy do obciążenia. Musisz dobrać takie żeby przy -20st miało co najmniej 3,8kW mocy - wtedy będzie dobrze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kwasniak 24.11.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Oby się asolt nie pomylił Czyli taki panasonic 5kW może wystarczy. Tylko czy da radę w drugiej taryfie, ogrzewanie w płycie. Będzie też kominek rekreacyjnie na weekendy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 A mam jeszcze jedno pytanko, dlaczego PC i termostaty na zaworach to zły pomysł ?, ktoś gdzieś o tym wspominał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Kazdy sobie moze zamowic... Przyjdzie w paczce do domu Po co masz kupowac odemnie z 300% nakladem taki jesteś, poczekaj trafisz w moją branżę i na moje usługi, będę umiał liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 24.11.2014 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Oby się asolt nie pomylił Czyli taki panasonic 5kW może wystarczy. Tylko czy da radę w drugiej taryfie, ogrzewanie w płycie. Będzie też kominek rekreacyjnie na weekendy. No teoretycznie powinna wystarczyć. Ona jak dobrze pamiętam oddaje ponad 4kW przy -15st. Co do drugiej taryfy to na pewno zmieści się w niej przez 80-90% sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 wiesz jak jest... W pompiarskim biznesie kroja... Zarty zartami... Mozesz naprawde zamowic bezpisrednio... Dojdzie oplata celna myślę że odpuszczę puki co, minie sezon i wszystko się wyjaśni, jak będzie problem to faktycznie kupię z jeden duży albo dwa mniejsze i będą nadrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 NTS ma też fajne ale też drogie jak diabli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
map78 24.11.2014 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 NTS ma też fajne ale też drogie jak diabli Chciałem zamówić, to czas realizacji podali 3 miesiące;) Nie wiem czy to czas na produkcję, czy sprowadzenie z CHRL:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Chciałem zamówić, to czas realizacji podali 3 miesiące;) Nie wiem czy to czas na produkcję, czy sprowadzenie z CHRL:D raczej to drugie ale cena raczej porównywalna z purmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Kurcze powie mi ktoś co z tymi termostatami i pc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 24.11.2014 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Kurcze powie mi ktoś co z tymi termostatami i pc ? nie nadają się i już Głowica ogranicza przepływ > wzrasta delta na skraplaczu i t skraplania >wzrasta moc pobierana >spada COP i moc grzewcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 nie nadają się i już Głowica ogranicza przepływ > wzrasta delta na skraplaczu i t skraplania >wzrasta moc pobierana >spada COP i moc grzewcza. czyli cały zawór jest do tyłka czy głowicę trzeba wywalić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.Krk 24.11.2014 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 a jak mam bufor to też jest źle ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mitch 24.11.2014 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 a jak mam bufor to też jest źle ? Jeśli masz podłogówkę, to regulowanie termostatem temperatury jest wyrzuceniem pieniędzy w błoto. Jeśli masz grzejniki, to raczej powinno zadziałać, choć przez takie ciągłe mieszanie w prędkościach przepływu może "głupieć" elektronika PC. Bufor przydałby się właśnie w przypadku termostatów na grzejnikach, gdzie zmiana przepływów nie miałaby wpływu na pracę PC. Poza tym, bufor powoduje straty (jak każdy pośrednik, czy to finansowy, czy to energii cieplnej ). Jeśli masz podłogówkę i prawidłowo wyregulowane przepływy, to bufor jest zbędny. Chyba, że producent twierdzi inaczej, a wtedy chyba lepiej poszukać innego instalatora/producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 24.11.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Z buforem lepiej, ale to wszystko trzeba mądrze wysterować wysterować. Bufor wtedy robi za sprzęgło i stabilizator przy on/offie wydłużając okresy pracy. Nie ma czegoś takiego że ładujemy wyżej by potem zmieszać na grzejniki, typu akumulacja z 2 tar. Skontaktuj się z kol vernal z sąsiedniego forum on się w buforach doktoryzował Ps: widziałem tytułową koleżankę na żywo - nie powala chłodnica mniej więcej wielkości skraplacza klimy 3,5 kW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.11.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2014 Ps: widziałem tytułową koleżankę na żywo - nie powala chłodnica mniej więcej wielkości skraplacza klimy 3,5 kW miss universe to ona nie jest ale może chociaż robotna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts