qubic 08.12.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 a kable chodzą? kable są włączone wszystkie na piętrze i na parterze w salonie. w tym okresie piętro zużyło 74 kWh a na parterze salon zużył 18 kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.12.2014 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 U mnie w analogicznym okresie na CO poszło 639 kWh, na CWU 66,6 kWh, a prądu 234 kWh na CWU zużyłem 41 kWh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 08.12.2014 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 1. to daj dane OZC, m2 domu i temperaturę w domu jaką masz, 2. napisz czy chodzi coś i za ile oprócz Juli bo teraz to nie wiem wiele z Twoich danych jak do domu tego nie odniosę. od poczatku grudnia włączyłem kable na piętrze i jeden obwód w salonie na parterze. kable piętro 74 kWh , parter salon 18 kWh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 08.12.2014 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 (edytowane) U mnie w analogicznym okresie na CO poszło 639 kWh, na CWU 66,6 kWh, a prądu 234 kWh a u mnie 413kwh na CO i 24kwh na CWU... temp. na zewnątrz cały czas w przedziale -3 do -6* i leży śnieg... w domu do 23*...( wszędzie... ) w ubiegłym roku było 374kwh i odpowiednio 22kwh na CWU ... Edytowane 8 Grudnia 2014 przez jasiek71 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 08.12.2014 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2014 a u mnie 413kwh na CO i 24kwh na CWU... No i? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asaselllo 09.12.2014 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 a u mnie 413kwh na CO i 24kwh na CWU... temp. na zewnątrz cały czas w przedziale -3 do -6* i leży śnieg... w domu do 23*...( wszędzie... ) w ubiegłym roku było 374kwh i odpowiednio 22kwh na CWU ... U mnie się wszyscy w domu myją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.12.2014 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 No i? no i.... nic... masz odniesienie... COP-2...( tak jak u sąsiada... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rwojtek 09.12.2014 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Jasiek, a jakie ma zapotrzebowanie kWh/mkw.?I może podaj jakieś dane o Swoim domku i strefę klimatyczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.12.2014 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Ciekawe czy u tych grzejacych gazem i weglem tez sie "odnosi". Czy mu za pompkami teskno odnosi..., odnosi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 09.12.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 Podaj jeszcze ile paliwa do auta kupiles w tym okresie i moze tez ile razy pralke wlanczales... Wiesz, tak zeby sie odniesc zawsze tankuję za setkę ... a pralki w to nie mieszaj bo rozwieszone w chałupie pranie wyciąga z niej energię tak średnio 1-1,5kwh z jednego suszenia.... jak ktoś chce jeszcze kilka kwh uskrobać to niech wiesza pranie poza chałupą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 09.12.2014 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 (edytowane) Poczekajmy z wyrokiem dla Julki do końca sezonu. Właściciel ma dane, podaje zużycie kabli, wszystko wyjdzie do maja. Dla mnie istotnym jest czy obleci na niej połowę zapotrzebowania na CO. Jeśli tak, nie ma o czym gadać. Brać w ciemno, mimo tego iż według danych innego użytkownika tego cuda (niepełnych danych), pompa Gubica jest niepełnowartościowa. Do tego należy dodać grzanie CWU w okresie lata Edytowane 9 Grudnia 2014 przez klaudiusz_x Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 09.12.2014 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2014 -4C, wilgotność 95%, widoczność ze 200m, defrosty dosłownie wiszą w powietrzu (40-45 min) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.12.2014 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 UWAGA!! nie dla ludzi o słabych nerwach !! Julka się wyłożyła na łopatki...... dzisiejszej nocy PC Jula niespodziewanie wyłączyła się RiP na wyświetlaczu pokazał się błąd F4. w nieoryginalnej instrukcji jest opisywane jako usterka napędu kompresora,usterka zabezbieczenia przeciwprzeciążeniowego i porada co zrobić tzn. sprawdzić lub wymienić czujnik albo wymienić płytkę drukowaną jednostki zewnętrznej w chacie resztki akumulacji trzymają 21*C .....ale robi się zimno. poczekam do taniej taryfy niech zadziałają kable grzewcze a w międzyczasie zadzwonię do instalatora. jak to dobrze, że jest podstawowy niezawodny system grzewczy czyli kable grzewcze bez nich w takim momencie byłbym ugotowany tzn. zamrożony jak myślicie ? w Jula wymienią mi jednostkę zewnętrzną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieciornik 10.12.2014 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 jakbyś nie miał prądu to nie grzałbyś ani pc ani kablami. Poważnie zastanawiam się nad alternatywnym źródłem ciepła w razie "W" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.12.2014 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Ładne kwiatki Coś zrobić będą musieli - sposób załatwienia tej sprawy też będzie ważnym czynnikiem w dalszej karierze kol Juli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
funky_koval 10.12.2014 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 jakbyś nie miał prądu to nie grzałbyś ani pc ani kablami. Poważnie zastanawiam się nad alternatywnym źródłem ciepła w razie "W" Polecam używaną lub nową kozę ale to trzeba mieć komin .Po nowemu się już go nie buduje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JTKirk 10.12.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Ładne kwiatki Coś zrobić będą musieli - sposób załatwienia tej sprawy też będzie ważnym czynnikiem w dalszej karierze kol Juli. nie da się ukryc, ze to prawdziwy test czekam z niecierpliwością na dalszy ciąg relacji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 10.12.2014 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 No to pieknie zajechales julke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juulcia 10.12.2014 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 UWAGA!! nie dla ludzi o słabych nerwach !! Julka się wyłożyła na łopatki...... dzisiejszej nocy PC Jula niespodziewanie wyłączyła się RiP na wyświetlaczu pokazał się błąd F4. w nieoryginalnej instrukcji jest opisywane jako usterka napędu kompresora,usterka zabezbieczenia przeciwprzeciążeniowego i porada co zrobić tzn. sprawdzić lub wymienić czujnik albo wymienić płytkę drukowaną jednostki zewnętrznej w chacie resztki akumulacji trzymają 21*C .....ale robi się zimno. poczekam do taniej taryfy niech zadziałają kable grzewcze a w międzyczasie zadzwonię do instalatora. To najgorsza wiadomość dzisiejszego dnia A moja Julka jeszcze pracuje. Czy są to ostatnie jej chwile ? Mi też pojawiał się czasami komunikat, tylko nie pamiętam jaki P4 czy F4, albo P1 ale wyczaiłem, że jest to błąd związany z obiegiem CO. W końcu po takiej przerwie Julka sama odpalała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 10.12.2014 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2014 Dramat pochodzila 1,5 miesiaca.....ja jeszcze swoich nie odpalilem. Moze bede mial wiecej szczescia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts