Pyxis 24.08.2014 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Dlaczego 6000 / 60 ? Bo sie latwo liczy? Wczesniej bylo wspominane o mocy grzewczej tej pompy na poziomie 6kW a rurki na powierzchni 60m2. Nie wiem jakie dokladnie parametry ma ten sprzet i do tej podanej wartosci sie po prostu odnioslem, uslyszawszy jak "rozbudowane" jest GZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.08.2014 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ja pytam o obciązenie cieplne (W/m2) kondygnacji na której ma wodną podłogówkę, a ty mieszasz w to moc pompy, ktora zresztą nie jest stała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.08.2014 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ja pytam o obciązenie cieplne (W/m2) kondygnacji na której ma wodną podłogówkę, a ty mieszasz w to moc pompy, ktora zresztą nie jest stała... A gdzie ja napisalem, ze jest stala? Ja mowie o rzekomej maksymalnej. Na koncu zdania byla emotka sztywniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 24.08.2014 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 zdjęcie z instalacji podłogówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 24.08.2014 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 A gdzie ja napisalem, ze jest stala? Ja mowie o rzekomej maksymalnej. Na koncu zdania byla emotka sztywniaku. Ale co ma pompa do tego ? Przecież tu chodzi o obciażenie cieplne tej kondygnacji,która ma grzać pompa... Myślisz, ze emotikonka na końcu usprawiedliwia napisanie każdej bzdury ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 24.08.2014 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2014 Ale co ma pompa do tego ? Przecież tu chodzi o obciażenie cieplne tej kondygnacji,która ma grzać pompa... Myślisz, ze emotikonka na końcu usprawiedliwia napisanie każdej bzdury ? Palisz glupa, czy faktycznie masz ciezki wieczor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.08.2014 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Palisz glupa, czy faktycznie masz ciezki wieczor? bardzo proszę bez inwektyw chociaż na tym wątku. nie ma co robić kolejnego typowo polskiego piekiełka forumowego.tu jest wątek dla chińczyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.08.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Palisz glupa, czy faktycznie masz ciezki wieczor? Nie odwracaj kota ogonem - zadałem proste pytanie o wskaźnik W/m2 pomieszczeń z podłogówką, wyliczony w OZC, a Ty proponujesz podzielenie mocy pompy przez powierzchnię. Może ta emotikonka to znak,że uważasz taką odpowiedź za genialny żart. Dla mnie znów naśmieciłeś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.08.2014 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Gostek rozlozyl i zalal betonem rurki w podlodze. Kupil tez pompe ciepla. Ty go teraz pytasz o projekt. Jak mu sie projekt nie zgodzi z rzeczywistoscia, to co mu "doradzisz"? Twoja wyrocznia - programik z Purmo - cos na to poradzi? To nie jest smiecenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.08.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Gostek rozlozyl i zalal betonem rurki w podlodze. Kupil tez pompe ciepla. Ty go teraz pytasz o projekt. Jak mu sie projekt nie zgodzi z rzeczywistoscia, to co mu "doradzisz"? Twoja wyrocznia - programik z Purmo - cos na to poradzi? To nie jest smiecenie? Jak umiesz tak dobrze liczyć bez programów to tu masz dane: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212810-Pompa-ciep%C5%82a-JULA&p=6588176&viewfull=1#post6588176 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hippek 25.08.2014 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Pamiętam jak pisałeś,że twoja instalacja jest tak samo prosta i bezproblemowa jak kable.Wycofujesz się z tego sciemniania nowych inwestorów? On się boi, ze tym ciepłomierzem i julką obalisz jego mitomaństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.08.2014 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Jak umiesz tak dobrze liczyć bez programów to tu masz dane: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?212810-Pompa-ciep%C5%82a-JULA&p=6588176&viewfull=1#post6588176 Ja nie licze, bo to Ci juz zrobil asolt. Ja zglaszam watpliwosci co do psucia instalacji goownianym cieplomierzem i zbyt malego GZ do pompy 6kW. - jesli by miala kiedys z taka moca pracowac. Ot tylko tyle. Nie licze palenia "glupa" przez kolege fotografa i z nim dyskusji, bo to raczej jakas jego gleboko ukryta "taktyka". Jak widac nawet gosposia "smrodek" cienkiej pompy wyczula i leci podbudowac sie psychicznie przed nowym sezonem z kablami. Wczesnie cos tego roku z nory wylazla. To zapowiada ostra zime? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.08.2014 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 (edytowane) Gostek rozlozyl i zalal betonem rurki w podlodze. Kupil tez pompe ciepla. Ty go teraz pytasz o projekt. Jak mu sie projekt nie zgodzi z rzeczywistoscia, to co mu "doradzisz"? Twoja wyrocznia - programik z Purmo - cos na to poradzi? To nie jest smiecenie? Jesli ktoś się zastanawia, czy jego instalacja będzie OK, dla danej kombinacji obciazenia/ilosci rur/mocy pompy mozna udzielić odpowiedzi. Ilośc rur podał, moc pompy także, dlatego zapytałem jeszcze o wartosc obciązenia. A Ty błysnąłeś dowcipem : "podziel 6000/60" Śmieci, podobnie, jak 2/3 Twojej tu tworczości. A pompa i ilosc rur i podłodze powinna spokojnie ogrzać tą kondygnację - przy takich parametrach na jakie pozwala konstrukcja pompy Edytowane 25 Sierpnia 2014 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.08.2014 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 A pompa i ilosc rur i podłodze powinna spokojnie ogrzać tą kondygnację - przy takich parametrach na jakie pozwala konstrukcja pompy Czyli? Na zasilaniu 45-48*C i ogrzeje. Na tyle "pozwala konstrukcja pompy"? Masz kolego mniej niz mgliste pojecie w temacie pomp ciepla, a "doraaaadzaaaaasz" i zdalnie leczysz problemy z fizyka "dobrym slowem". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 25.08.2014 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 A jak wpadłeś na to, ze qubic będzie potrzebowal 48 stopni, Sherlocku ?? Pompa ciepła to prosta konstrukcja, nie trzeba sie doktoryzować w tem temacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 25.08.2014 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Pyxis , a może pochwalisz się swoim ciepłomierzem , i jego wskazaniami , będzie można porównać różnicę między tymi cienkimi chinkami a twoją pc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.08.2014 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Pyxis , a może pochwalisz się swoim ciepłomierzem , i jego wskazaniami , będzie można porównać różnicę między tymi cienkimi chinkami a twoją pc dobra propozycja. pyxis już kilka sezonów obserwuje swoją pompę i można by było stworzyć małe porównanie chińczycy vs reszta świata. pyxis podniesiesz rzuconą rękawicę? wiemy, że twoje COPy są nie do pokonania ale dla mnie warto w imię nauki narazić się na śmieszność. może nawet zaczniemy wrzesień powietrzny kontra wrzesień gruntowy ? ty chyba masz w pompę wbudowany fabrycznie ciepłomierz? ale może cię z kimś innym pomyliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jbloch 25.08.2014 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Nie sądze, że ma opomiarowaną , inaczej dawno już by wiedział że o COP -e 4 to jego pompka może tylko pomarzyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 25.08.2014 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 Nie sądze, że ma opomiarowaną , inaczej dawno już by wiedział że o COP -e 4 to jego pompka może tylko pomarzyć . to okrutne stwierdzenie w stosunku do właściciela najpiękniejszej pompy świata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pyxis 25.08.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2014 A jak wpadłeś na to, ze qubic będzie potrzebowal 48 stopni, Sherlocku ?? Pompa ciepła to prosta konstrukcja, nie trzeba sie doktoryzować w tem temacie. Jak widzisz w Twoim przypadku trzeba, bo wiedz w temacie masz zadna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts