Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła JULA

Stiv32

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No i masz. Julkowe "spece" od marketingu chyba czytają to forum i podbili cenę Julki:

http://www.jula.pl/catalog/artykuly-budowlane-i-farby/klimatyzacja-wewnetrzna/ogrzewanie/pompy-ciepla-powietrze-woda/pompa-ciepla-powietrze-woda-416107/

A ja ją oddałem za 4,7k :cry:

ale masakra 8k !

no to jak ktos kupił w tej promocji co była to ma 3k do przodu.

Skoro tak jest, to co stoi na przeszkodzie, by wasze Julki nagle zaczęły mieć COP 0,5 albo całkiem "zepsuły"?

Ale faktem jest, że ten przykład nauczanie pokazuje jak bardzo jeszcze ceny tych urządzeń są oderwane od rzeczywistości.

o i to jest dobra strategia. co tu by mogło nagle się wysypać?

masakra 8k !

no to jak ktos kupił w tej promocji co była to ma 3k do przodu

Jula jest cwana, nie doceniałem ich.

Teraz podbili na 8k, bo wiedzą, że są jacyś chętni goście.

Za parę miesięcy katowania ceną 8k, w hiperpromocji "łaskawie" obniżą na 7k albo i 6k, i wszyscy co się jeszcze wahali pobiegną kupić Julkę... bo przecież znowu może zdrożeć.

I tak się to kręci.

Jula jest cwana, nie doceniałem ich.

Teraz podbili na 8k, bo wiedzą, że są jacyś chętni goście.

Za parę miesięcy katowania ceną 8k, w hiperpromocji "łaskawie" obniżą na 7k albo i 6k, i wszyscy co się jeszcze wahali pobiegną kupić Julkę... bo przecież znowu może zdrożeć.

I tak się to kręci.

Jeszcze wczoraj czy przedwczoraj była za 5999PLN , kiedyś przez chwilkę 4999PLN - wtedy się zastanawiałem czy się nie zapożyczyć i jej nie kupić ...

Za 5kPLN to był hit ...

Teraz to będzie "królową półek" ... "janusze" promocji

Jeszcze wczoraj czy przedwczoraj była za 5999PLN , kiedyś przez chwilkę 4999PLN - wtedy się zastanawiałem czy się nie zapożyczyć i jej nie kupić ...

Za 5kPLN to był hit ...

Teraz to będzie "królową półek" ... "janusze" promocji

Raczej bym spokojnie czekał , w marketach nie lubią jak towar zbyt długo leży na półce , tam musi towar rotować , tam się miele kasą , poleży julcia ze trzy miesiące na półce , zapali się w komputerze kierownikowi działu na czerwono pozycja jula i cena poleci w dół , zacznie się sprzedawać i cena poleci w górę , spokojnie wiem co mówię, kiedyś dawno temu pracowałem w casto , to normalny obrót rzeczy w marketach . Przy czym trzeba pamiętać że julcIa może inną mieć cenę w Szczecinie inną w Katowicach.

Raczej bym spokojnie czekał , w marketach nie lubią jak towar zbyt długo leży na półce , tam musi towar rotować , tam się miele kasą , poleży julcia ze trzy miesiące na półce , zapali się w komputerze kierownikowi działu na czerwono pozycja jula i cena poleci w dół , zacznie się sprzedawać i cena poleci w górę , spokojnie wiem co mówię, kiedyś dawno temu pracowałem w casto , to normalny obrót rzeczy w marketach . Przy czym trzeba pamiętać że julcIa może inną mieć cenę w Szczecinie inną w Katowicach.

tak tylko w tej sytuacji cena poleci najdalej na 6k a była już lepsza promocja i Polacy o tym pamiętają :D

tak tylko w tej sytuacji cena poleci najdalej na 6k a była już lepsza promocja i Polacy o tym pamiętają :D

Raczej się mylisz , Jula pewnie sprowadza tą pc sama z Chin , przy tych 6k mają marży pewnie z 40-60% , a jak nie idzie towar to zaczynają sprzedawać np cena zakupu +1 pln , jak dalej nie idzie to i poniżej ceny zakupu pójdzie,odzyskają chociaż część pieniędzy , kupią za to jakiś gwoździ ,obrócą nimi ze trzy razy w miesiącu i zarobią lepiej ,niż na słabo się sprzedającej julci, a ze jesienią gwoździe nie będą się sprzedawać , to znowu wystawią julcie i tak kółko, pieniądz musi się mielić , towar leży na półce trzy miechy i już kierownik dostaje po jajach , czemu kisi towar.

Market JULA kupuje tą jucie w Chinach za jakieś 500-600$ , nawet jak sprzedają w super promocji 4999 pln to i tak nie mało zarabiają . tam w Juli w końcu jakieś głąby nie rządzą ,oni biorą pod uwagę że , ileś tam procent klientom mogą oddać nawet kasę w razie W , a i tak sprzedaż będzie opłacalna.