qubic 26.09.2015 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2015 dokładnie. nie chciała wystartować.prawdopodobnie w fabryce robili testy działania z wodą i po jakimś czasie nieużywania pompa się "zastała" .pomogło "ręczne" zakręcenie taki można powiedzieć rozruch na sucho . potem już było wszystko w normie.normalnie diody się świeciły i dlatego nie było wiadomo o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 28.09.2015 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 U mnie natomiast pompa buczy ale na razie składam to na karb powietrza w instalacji. Hydraulik męczył się parę godzin z odpowietrzaniem ale nie skończył bo nadal słychać " przelewanie się" szczególnie w grzałce. Pompa natomiast buczy ( wibruje?). Zdaje się Qubic że miałeś ten sam problem. Czy wystarczyło zainstalowanie automatycznego odpowietrznika czy też robiłeś coś jeszcze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 28.09.2015 05:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 jeśli chodzi o odpowietrzanie to trwało to naprawdę długo ponieważ nie miałem zainstalowanego automatycznego odpowietrznika. jak pompa buczy to być może nie ruszyła. spróbuj poruszyć ją ręcznie bo może być podobnie jak u mnie.jeszcze zwróć uwagę na obudowę grzałki bo u mnie była tak lekko nachylona co uniemożliwiało prawidłowe odpowietrzenie i trzeba ją było lekko przekręcić.nie martw się jak nie masz automatu to hydraulik musi sporo godzin poświęcić w końcu nie będzie bąbelkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 28.09.2015 05:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2015 u mnie dzisiaj rano temperatura na zewnątrz -2*C . PC się męczyła w nocy masakrycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 29.09.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2015 dokładnie. nie chciała wystartować. prawdopodobnie w fabryce robili testy działania z wodą i po jakimś czasie nieużywania pompa się "zastała" . pomogło "ręczne" zakręcenie taki można powiedzieć rozruch na sucho . potem już było wszystko w normie. normalnie diody się świeciły i dlatego nie było wiadomo o co chodzi. Srubke odkrecilem, zakrecilem srubokretem. Rzeczywiscie zastana, trzeba bylo troche sily wlozyc ...ruszyla. W drugiej za to mialem poluzowany przewod przy przekazniku nasunalem zlaczke i tez odpalila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 30.09.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2015 Srubke odkrecilem, zakrecilem srubokretem. Rzeczywiscie zastana, trzeba bylo troche sily wlozyc ...ruszyla. W drugiej za to mialem poluzowany przewod przy przekazniku nasunalem zlaczke i tez odpalila. no i jak to mówią "git malina" pochwal się jak odpalisz do jakiej temperatury wodę grzeje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorecki 07.10.2015 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Witam. Dla zainteresowanych: aktualnie na alle....drogo ta sama pompa w wersji Lumen 5500,-Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 07.10.2015 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Witam. Dla zainteresowanych: aktualnie na alle....drogo ta sama pompa w wersji Lumen 5500,- Pozdrawiam ciekawostka wygląd dość podobny,parametry również. na jednostce zewnętrznej jakiś zegar. działa do -25*C. może jakiś udoskonalony model ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 10.10.2015 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Pierwsza wisi...jutro druga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Pierwsza wisi...jutro druga.[ATTACH=CONFIG]333573[/ATTACH] fajnie.oby tylko ci nie przenosiła drgań na budynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 pojawił się pierwszy problem z PC Jula. nie chciała mi nagrzać wody , dochodziła tylko do temperatury 32*C i obroty do 2 biegu na trzeci nie chciała wejść. poprosiłem instalatora i skończyło się na rozkręcaniu ustrojstwa, wypompowaniu gazu i nabiciu ponownym. instalator zawyrokował 3 możliwości. lekki ubytek gazy, niesprawny zawór rozprężny lub błędy czujników. po nabiciu,dokręceniu złączek i uruchomieniu, wystartowała z pełną mocą ale nagrzewa jedynie do 36*C. nie wiem czy to jest ok czy zapowiedź problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) kilka zdjęć wnętrza przy okazji rozkręcania . kiedyś vld mnie prosił o zdjęcie sprężarki. Edytowane 10 Października 2015 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) Edytowane 10 Października 2015 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.10.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Albo, albo, albo du.a nie instalator. Jaka temp grubej rury przy tych 36C? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 a tu link do kompresora http://www.airmend.com/panasonic-ac-rotary-compressor-dc-inverter-r410a220v-5rs102zaa01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Albo, albo, albo du.a nie instalator. Jaka temp grubej rury przy tych 36C? 39-40 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 10.10.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Jest ok...na trzecim biegu nie slychac nic na gorze w przyleglej sypialni. Powieszona jest na gumach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.10.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Tzn przelewa parownik i zalewa sprężarkę. Nie działa właściwie EZR lub jego czujniki cisnienia/temperatury. Może też nie działać sterownik, tzn czujniki sprawne, ale sterownik nie zmienia pracy EZR. Na dłuższą metę taka praca zabójcza dla sprężarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Jest ok...na trzecim biegu nie slychac nic na gorze w przyleglej sypialni. Powieszona jest na gumach. o to dobrze wytłumiłeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Tzn przelewa parownik i zalewa sprężarkę. Nie działa właściwie EZR lub jego czujniki cisnienia/temperatury. Może też nie działać sterownik, tzn czujniki sprawne, ale sterownik nie zmienia pracy EZR. Na dłuższą metę taka praca zabójcza dla sprężarki. o kuźwa. po twoich słowach zdałem sobie sprawę, że trzeba będzie reklamować Julkę. są jakieś objawy bardziej pomocne dla ciebie które pozwolą na taką "zdalną"diagnozę ? Bo jeśli się to potwierdzi to wolę jakoś wykorzystać gwarancję teraz niż w środku zimy. Może się wybierasz gdzieś w moje okolice? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts