Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Pompa ciepła JULA

Stiv32

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

jest jak napisałeś . gruba rura bardzo niechętnie się nagrzewa pomimo pracy na full. jej temperatura od 36*C rośnie bardzo powoli, chociaż dzisiaj będzie ciężko coś zaobserwować bo temperatura na zewnątrz w okolicy 0*C i pewnie będzie męczyć odszranianie. jutro włączę w dzień i napiszę jak to wygląda.

wiesz, jestem coraz bliżej takiego rozwiązania. chyba tak trzeba będzie zrobić.

Ciekawe czy zwrócą koszty demontażu i ponownego montażu :confused:

no i transport też kosztuje bo chyba trzeba im dostarczyć..

a co jak trzeba czekać na rozpatrzenie gwarancji ty masz kable a jak ktoś nie ma?

Gorna jest cofnieta wzgledem dolnej o 15cm, wiec tymczasowo bedzie sie lac za dolna....generalnie pomierzona jest juz obudowa i jutro dam do produkcji. Daszek z blachy pelnej na gorze , boki z siatki zgrzewanej i beda tacki z rynna...tylko jakies podgrzewanie wymysle, zeby nie bylo stalaktytow i stalagmitow.

A jak sie to rozwiazuje w przypadku pomp P?

Ktos ci kiedys zwrocil kase za transport RTV lub AGD, ba, za benzyne przy dojezdzie na servis

gwarancyjny samochodu? :)

Tu cena urzadzenia podobna jak nie jedna lodowka :D

W przypadku P wszystkie koszty po stronie instalatora P dostarcza tylko część zamienną lub jak miałem ostatnio całą jedn. zewnętrzną no ale wymiana to tez jedna dniówka i byłem jeden dzień w plecy za który to dzień oczywiście musiałem opłacić zus.

Nie wyobrażam sobie jak miałbym co roku wymieniać wadliwe pompy (całe) lub naprawiać na gwarancji co drugą bo zamiast zarabiać musiałbym zająć się naprawami gwarancyjnymi dlatego nawet nie myślę o montażu szajsu typu jula czy miting.

Zauważ że nijaki Marek J. zaczął zamiast mitinga oferować P ciekawe jak "wychodzi" na naprawach gwarancyjnych M bo podobno kupują to w całej Polsce a jeżeli to sprzedaje to i musi naprawiać na gwarancji.

Ciekawe czy zwrócą koszty demontażu i ponownego montażu :confused:

no i transport też kosztuje bo chyba trzeba im dostarczyć..

a co jak trzeba czekać na rozpatrzenie gwarancji ty masz kable a jak ktoś nie ma?

w warunkach gwarancji jest napisane że dostarczenie do Jula na koszt własny.

rozpatrzenie gwarancji nie wiem ile trwa, mam nadzieję że nie są zbyt opieszali.