qubic 10.10.2015 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Może też nie działać sterownik, tzn czujniki sprawne, ale sterownik nie zmienia pracy EZR. Na dłuższą metę taka praca zabójcza dla sprężarki. piszesz o sterowniku w jednostce zewnętrznej tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 jest jak napisałeś . gruba rura bardzo niechętnie się nagrzewa pomimo pracy na full. jej temperatura od 36*C rośnie bardzo powoli, chociaż dzisiaj będzie ciężko coś zaobserwować bo temperatura na zewnątrz w okolicy 0*C i pewnie będzie męczyć odszranianie. jutro włączę w dzień i napiszę jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.10.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Nie, nie jeżdżę tam, szukaj kogoś kto ma narzędzia i potrafi sprawdzić przegrzanie. Nie wiem też gdzie w tej pompie znajduje się sterownik EZR. Sprawdź jego czujnik i wszystkie wtyczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 (edytowane) nie wiem czy to o to chodzi ale coś instalator sprawdzał i tam jest jakiś nietypowy układ na 6 żył i nie mógł znaleźć nic na ten temat Edytowane 10 Października 2015 przez qubic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 10.10.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 Zdaje się nie widać obrazka, ale może to tylko u mnie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 10.10.2015 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2015 poprawiłem uprawnienia zdjęć. te wcześniejsze też są widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 11.10.2015 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Druga odpalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 11.10.2015 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Druga odpalona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 11.10.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Druga odpalona. [ATTACH=CONFIG]333702[/ATTACH] Może być nie ciekawie jak zaczną się lać skropliny z "górnej" pompy... p.s. daszek chyba droższy od pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 11.10.2015 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 nie wiem czy to o to chodzi ale coś instalator sprawdzał i tam jest jakiś nietypowy układ na 6 żył i nie mógł znaleźć nic na ten temat nie widzę w tym ezr nic wyjątkowego pewnie saginomiya otwarła fabrykę w chinach a odrzuty produkcyjne pakują do juli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.10.2015 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 nie widzę w tym ezr nic wyjątkowego pewnie saginomiya otwarła fabrykę w chinach a odrzuty produkcyjne pakują do juli jeśli to trafna dygresja to dzięki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.10.2015 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Druga odpalona. [ATTACH=CONFIG]333702[/ATTACH] niezłe Twin Turbo w zimie może górna jednostka zaladzać dolną swoimi skroplinami. jednak trochę tej wody leci..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.10.2015 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 qubic, jak jest na gwarancji to reklamuj! Przypuszczalnie dostaniesz nowa PC wiesz, jestem coraz bliżej takiego rozwiązania. chyba tak trzeba będzie zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 11.10.2015 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 wiesz, jestem coraz bliżej takiego rozwiązania. chyba tak trzeba będzie zrobić. Ciekawe czy zwrócą koszty demontażu i ponownego montażu no i transport też kosztuje bo chyba trzeba im dostarczyć.. a co jak trzeba czekać na rozpatrzenie gwarancji ty masz kable a jak ktoś nie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 11.10.2015 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Gorna jest cofnieta wzgledem dolnej o 15cm, wiec tymczasowo bedzie sie lac za dolna....generalnie pomierzona jest juz obudowa i jutro dam do produkcji. Daszek z blachy pelnej na gorze , boki z siatki zgrzewanej i beda tacki z rynna...tylko jakies podgrzewanie wymysle, zeby nie bylo stalaktytow i stalagmitow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 11.10.2015 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A prubowane było zaklęcie z odłączaniem jej od prądu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 11.10.2015 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A jak sie to rozwiazuje w przypadku pomp P? Ktos ci kiedys zwrocil kase za transport RTV lub AGD, ba, za benzyne przy dojezdzie na servis gwarancyjny samochodu? Tu cena urzadzenia podobna jak nie jedna lodowka W przypadku P wszystkie koszty po stronie instalatora P dostarcza tylko część zamienną lub jak miałem ostatnio całą jedn. zewnętrzną no ale wymiana to tez jedna dniówka i byłem jeden dzień w plecy za który to dzień oczywiście musiałem opłacić zus. Nie wyobrażam sobie jak miałbym co roku wymieniać wadliwe pompy (całe) lub naprawiać na gwarancji co drugą bo zamiast zarabiać musiałbym zająć się naprawami gwarancyjnymi dlatego nawet nie myślę o montażu szajsu typu jula czy miting. Zauważ że nijaki Marek J. zaczął zamiast mitinga oferować P ciekawe jak "wychodzi" na naprawach gwarancyjnych M bo podobno kupują to w całej Polsce a jeżeli to sprzedaje to i musi naprawiać na gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.10.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 A prubowane było zaklęcie z odłączaniem jej od prądu? było niestety. teraz np. jest -6*C na zewnątrz i gruba rura nagrzewa się do 42*C ale woda w rurkach ma tylko 32*C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.10.2015 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 Ciekawe czy zwrócą koszty demontażu i ponownego montażu no i transport też kosztuje bo chyba trzeba im dostarczyć.. a co jak trzeba czekać na rozpatrzenie gwarancji ty masz kable a jak ktoś nie ma? w warunkach gwarancji jest napisane że dostarczenie do Jula na koszt własny. rozpatrzenie gwarancji nie wiem ile trwa, mam nadzieję że nie są zbyt opieszali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 11.10.2015 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2015 temperatura na zewnątrz -6 *C , zaraz po defroście temperatura grubej rury dochodzi do 49 *C ,natomiast woda w rurkach około 32-33 *C, szału nie ma i raczej nie będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts