qubic 21.12.2015 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 ktoś wie co w końcu z tym ustrojstwem było na rzeczy? działa nie działa grzeje czy nie kolega co sobie elewację przyozdobił kilkoma sztukami może spać czy już przerabia? ja wiem !!! działa.grzeje. na przekór wszystkim "życzliwym" nie chce się rozpaść masz jakiś patent żeby przyspieszyć nieuniknione? bo wiesz gwarancja się powoli kończy........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 21.12.2015 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 moja ogólna konkluzja jeszcze przed zepsuciem się na amen Julki jak się utrzymają takie "zimowe" temperatury to chyba nie ma co się pchać w PC za 30k bo to się nie ma szansy zwrócić przydałaby się PC p-w w dobrych parametrach,solidnego producenta która może modulować z niewielką mocą w cenie do 10k to takie moje "pobożne" życzenia na święta dla wszystkich "pompiarzy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 21.12.2015 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2015 moja ogólna konkluzja jeszcze przed zepsuciem się na amen Julki jak się utrzymają takie "zimowe" temperatury to chyba nie ma co się pchać w PC za 30k bo to się nie ma szansy zwrócić przydałaby się PC p-w w dobrych parametrach,solidnego producenta która może modulować z niewielką mocą w cenie do 10k to takie moje "pobożne" życzenia na święta dla wszystkich "pompiarzy" A w czym był problem przy okazji ostatniej awarii? Za 10k nie mam w ofercie za 15k już są P (netto ) Za 30k to do rezydencji 300m2 12kw t cap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.12.2015 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 A w czym był problem przy okazji ostatniej awarii? Za 10k nie mam w ofercie za 15k już są P (netto ) Za 30k to do rezydencji 300m2 12kw t cap awarii jako takiej nie było. jedynie nie grzała wyżej niż np.33 *C. nie wiem czy teraz działa poprawnie.grzeje. zobaczymy jak jakieś mrozy przyjdą jak to będzie wyglądało. Panas ten najmniejszy powinien być właśnie w cenie poniżej 10k 25-30k to raczej średnia wycena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 22.12.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 ktoś wie co w końcu z tym ustrojstwem było na rzeczy? działa nie działa grzeje czy nie kolega co sobie elewację przyozdobił kilkoma sztukami może spać czy już przerabia? Moze spac....julki dzialaja....cwu + co daja rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.12.2015 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 Moze spac....julki dzialaja....cwu + co daja rade. super. a napisz do jakiej temperatury dochodzi przy tych warunkach zewnętrznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 22.12.2015 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 bufor mi nagrzewa do 45' i to w miare szybko...wysztko zalezy od odbioru...cwu nagrzewa 300l zbiornik jakies 45min .....c.o. w zaleznosci od temp. zewnetrznej oraz nagrzania posadzki ...przy grzaniu tylko w taniej taryfie w nocy to zas. po paruminutach spada do 33' powrot 29'....steruje tym pokojowka wiec jak sie nagrzeje do 22' to wylacza pompe obiegowa i bufor nagrzewa sie ponownie do 45' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.12.2015 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 grudniowe temperatury na parterze. Julka grzeje ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qubic 22.12.2015 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2015 bufor mi nagrzewa do 45' i to w miare szybko...wysztko zalezy od odbioru...cwu nagrzewa 300l zbiornik jakies 45min .....c.o. w zaleznosci od temp. zewnetrznej oraz nagrzania posadzki ...przy grzaniu tylko w taniej taryfie w nocy to zas. po paruminutach spada do 33' powrot 29'....steruje tym pokojowka wiec jak sie nagrzeje do 22' to wylacza pompe obiegowa i bufor nagrzewa sie ponownie do 45' to bardzo ładnie grzeje , zazdroszczę . a grzałki też pracują czy masz odłączone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 23.12.2015 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 to bardzo ładnie grzeje , zazdroszczę . a grzałki też pracują czy masz odłączone? Nic nie musisz zazroscic...jak bys grzal non stop przez miesiac to bys nagrzal posadzke do 50 '....kwestia wpakowanych kW energii....jak bys mial bufor Twoja julka nagrzala by go do 50'. Podklad cementowy ma duza powierzchnie, grubosc , czyli duza mase, co za tym idzie nagrzac go do wysokiej temp. wymaga duzej ilosci energii...a akumulujesz tylko tyle ile oddaje do utrzymania temp. na pobyt staly. Wieksza moc =wieksze zuzycie = brak ekonomi. "We wszystkim trzeba zachować umiar." Jak ktos ma kompleks mocy, moze rozpalic koksownik w salonie... napewno bedzie mial cieplo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 23.12.2015 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Jak sie ogarne w Swieta to podam zuzycie energii na ogrzewanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 23.12.2015 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2015 Nic nie musisz zazroscic...jak bys grzal non stop przez miesiac to bys nagrzal posadzke do 50 '....kwestia wpakowanych kW energii....jak bys mial bufor Twoja julka nagrzala by go do 50'. Podklad cementowy ma duza powierzchnie, grubosc , czyli duza mase, co za tym idzie nagrzac go do wysokiej temp. wymaga duzej ilosci energii...a akumulujesz tylko tyle ile oddaje do utrzymania temp. na pobyt staly. Wieksza moc =wieksze zuzycie = brak ekonomi. "We wszystkim trzeba zachować umiar." Jak ktos ma kompleks mocy, moze rozpalic koksownik w salonie... napewno bedzie mial cieplo. Cieplo w 3 sekundy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 03.01.2016 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Jak pompki sobie radzą przy obecnym mrozie?U mnie było nad ranem -17*C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fachman19 03.01.2016 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Zauważyliście brak szronu na jednostkach zewnętrznych ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasniepan 03.01.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Jak pompki sobie radzą przy obecnym mrozie? U mnie było nad ranem -17*C. U mnie -16,5 ...pomiar przy pompach od strony zachodniej....wschod -18,5. Na szczescie daja rade, umylem sie w cieplej wodzie i przezylem niedziele Ze wstepnych obliczen w grudniu dom pochlonal prad na kwote okolo 700pln (co+cwu+cala reszta). Grzeje tylko pradem. Niska wilgotnosc przy takiej temp. = rzadki defors:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudiusz_x 03.01.2016 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 Zwlekałem w zeszłym roku i zabrakło.Teraz kosztuje 60% więcej.Pewnie i tak warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 03.01.2016 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 (edytowane) U mnie -16,5 ...pomiar przy pompach od strony zachodniej....wschod -18,5. Na szczescie daja rade, umylem sie w cieplej wodzie i przezylem niedziele Ze wstepnych obliczen w grudniu dom pochlonal prad na kwote okolo 700pln (co+cwu+cala reszta). Grzeje tylko pradem. Niska wilgotnosc przy takiej temp. = rzadki defors:) [ATTACH=CONFIG]341990[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]341991[/ATTACH] to chyba jednak dobrze zrobiłem wstawiają śmieciucha bo nie spaliłem wiecej węgla niż za 150-200 zł wraz z ciepła wodą Edytowane 3 Stycznia 2016 przez Konto usunięte_1* Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkm silesia 03.01.2016 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 to chyba jednak dobrze zrobiłem wstawiają śmieciucha bo nie spaliłem wiecej węgla niż za 150 zł wraz z ciepła wodą bardzo dobrze smród i bród bezcenne w mojej okolicy najlepszy klimat na kokota w okolicy strzelnicy osiedle byłych górników wongel maja za frii polecam wybrać się teraz na pewno bobrze dają z kominów. jak to śpiewol bercik sadza sie maże na łoku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik37 03.01.2016 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2016 U mnie brak szronu ale Jula staje żeby się odszronić. Co za cholerstwo ?W instrukcji jest napisanie że pompa "uczy się " kiedy robic defrost ale coś jej chyba słabo ta nauka wychodzi. Poza tym grzeje i za bardzo nie ma się do czego przyczepić . Może jedynie pompa obiegowa za głośno buczy ale i tak mam w planach ją wymienić bo dużo prądu żre .Nie wiem czy czasem Chińczyki sie nie przesadzili bo wsadzili mi tam pompkę 25-80 i to bez zadnej manualnej regulacji. Wg mnie jest za mocna i chyba stąd to buczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_1* 04.01.2016 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2016 bardzo dobrze smród i bród bezcenne w mojej okolicy najlepszy klimat na kokota w okolicy strzelnicy osiedle byłych górników wongel maja za frii polecam wybrać się teraz na pewno bobrze dają z kominów. jak to śpiewol bercik sadza sie maże na łoku smród to z dolniaków wali ja mam górniaka i nie jest żle , ziomal jak widzę mieszkałem do niedawna na ks Niedzieli czyli parę metrów od ciebie i nigdy nie było tak żle jak piszesz a ja teraz mieszkam w małej gminie na Opolszczyżnie i nie kopcę tak jak moi sąsiedzi ale tragedi wielkiej nie ma . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts