Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeżeli chcesz ładne meble kuchenne wg projektu indywidualnego i z montażem w przyzwoitych cenach to chętnie polecę Ci firmy z naszych okolic (Podlaskie, okolice Siemiatycz). Mam znajomych, którzy robili u nich meble, sami tez napewno zamówimy meble u tutejszych stolarzy. Myślę że będą mogli przedstawić referencje u klientów z terenu Warszawy lub okolic, bo nasz rynek słabiutki i chcąc sie utrzymać trzeba sie rozwijać na całą Polske. Jeżeli bedziesz zainteresowany to zdobędę numery telefonów. Pozdrawiam.

Meble naszej kuchni powstaja u stolarza pracującego w fabryce mebli, po godzinach wykonującego zabudowy na zamówienie. Widziałam wcześniej efekty jego pracy, oceniłam je bardzo pozytywnie i teraz jesteśmy już umówieni na konkretną datę, w której zabudowa stanie w mojej kuchni.

Cena oczywiście będzie sporo niższa niż kwoty podawane w studiach zabudowy wnętrz.

łomatko :lol: rozumiem, że pojechać, żeby zobaczyć wzory, itp.

a wcześniej można porozmawiać telefonicznie?

No pewnie :lol:

A podjechać, żeby uzgodnić projekt, wybrać kolory frontów, rodzaj i kolory blatów, kolor półek, dostarczyć wymiary urządzeń do zabudowy i takie tam :lol:

mogę zatem prosic o namiarki? :wink:

ps. ile płacisz za mebelki - metr bieżący?

No to muszę policzyć...

Płacę 6 tys. za wszystko (uzgodnienia projektu, wykonanie, montaż) ale ile ja mam tam metrów bieżących?!? :oops:

Zabudowa jest w kształcie litery L, dłuższa nóżka ma coś około 6 metrów (w tym przerwa na drzwi do spiżarni 80 cm) a krótsza około 2,5 metra. Do tego dochodzi stół- wyspa na rurowych nogach z rurą (będę przy niej tańczyć? :wink: ) na połączeniu salonu z kuchnią.

Namiarki bardzo chętnie, ale jutro, bo oczywiście nie mam przy sobie, tylko w domu spokojnie sobie leżą... :oops:

ja mam podobnie jak Ty :wink:

6 tys. to naprawdę nie dużo :lol:

Możesz napisać z jakiego materiału będa szafeczki, czy będzie system samodomykający bluma w szufladach (np. tandemboxy), z czego blat i może jakieś wyposażenie dodatkowe: oświetlenie halogenowe, koszyki w szufladach, półki obrotowe, szafki narożne, itp.

Szafeczki będą z MDF (dwa kolory frontów- wanilia i orzech- ale to nie miało wpływu na cenę :wink: )

Tandemboxy będą we wszystkich szufladach, ale samodomykające się jedynie w dóch- płytkiej na sztućce i głębokiej na talerze. Zresztą szuflad mam jedynie 5. Dodatkowo dwie szafeczki 95 cm wysokie cargo.

Blat z płyty włoskiej, dwustronnie oblony.

Oświetlenie halogenowe (nad wyspą, przy okapie i w dwóch chyba szafkach) też jest.

Szafek narożnych i półek obrotowych nie mam (te drzwi do spiżarni...)

Koszyków w szufladach też chyba nie.

Mam za to taką szafeczkę małą, która składa się tak jakby z sześciu prostokątnych szufladek, z tym że szufladki (w całości wyjmowane) są trzy, mogę je wkładać w dowolne z tych sześciu dziurek. Czy to jest zrozumiałe dla normalnego człowieka? :oops:

Wiszące szafki będą trzy- na okap i po obu jego stronach. Z drzwiczkami otwieranymi do góry. To na tej dłuższej nóżce tej L-ki. Na krótszej nad zlewem jest okno więc po obu jego stronach będę miała jedynie odsłonięte półeczki zaokrąglone do wewnątrz, zeby tego okna nie "obstawiać" za bradzo :lol:

Standard widziałam na własne oczy. Nie różnił się od standardu mebli z salonów kuchennych. Fronty szafek pochodzą w obu przypadkach z tych samych fabryk. Jeśli ktoś się namyśla- salon meblowy czy taki stolarz, a dodatkowo musi liczyć pieniążki ze względu na oszczędności, to tylko taki stolarz :lol:

pewnie kosztuje też "zadowalająco" :wink:

Szafki MDF z okleina w czeresni, zwykly blat z laminatu, lodowka, piec, zmywarka i 5- palnikowa plyta gazowa NEFF: niewiele ponad 10000 euro.

http://users.skynet.be/wojtek/dom/kuchnia1.jpg

http://users.skynet.be/wojtek/dom/kuchnia2.jpg

http://users.skynet.be/wojtek/dom/kuchnia3.jpg