zone 20.04.2004 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 zastanawiam się gdzie kupic meble, czy w tzw. "salonie" za koszmarne pieniądze, czy może zamówić gdzieś w jakiejś małej firemce. Nie chciałabym się zrujnować finasnowo, ale zależy mi też na dobrych materiałach i równie dobrym wykonaniu. P olećcie coś Moi Drodzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 20.04.2004 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2004 Jeżeli chcesz ładne meble kuchenne wg projektu indywidualnego i z montażem w przyzwoitych cenach to chętnie polecę Ci firmy z naszych okolic (Podlaskie, okolice Siemiatycz). Mam znajomych, którzy robili u nich meble, sami tez napewno zamówimy meble u tutejszych stolarzy. Myślę że będą mogli przedstawić referencje u klientów z terenu Warszawy lub okolic, bo nasz rynek słabiutki i chcąc sie utrzymać trzeba sie rozwijać na całą Polske. Jeżeli bedziesz zainteresowany to zdobędę numery telefonów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 07:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 jestem bardzo zainteresowana, bardzo prosze o kontakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 21.04.2004 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Czy ja też mogę prosić namiary do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Oldswan 21.04.2004 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 I ja po wizycie w stołecznych salonach z meblami chetnie zobacze co można utargować u fachowców z mniej zmanierowanych stron Polski Bardzo proszę o info : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.04.2004 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Meble naszej kuchni powstaja u stolarza pracującego w fabryce mebli, po godzinach wykonującego zabudowy na zamówienie. Widziałam wcześniej efekty jego pracy, oceniłam je bardzo pozytywnie i teraz jesteśmy już umówieni na konkretną datę, w której zabudowa stanie w mojej kuchni.Cena oczywiście będzie sporo niższa niż kwoty podawane w studiach zabudowy wnętrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 a twój stolarz jest "do wzięcia"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.04.2004 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 a twój stolarz jest "do wzięcia"? Myślę, że tak, z tym, że do niego trzeba przyjechać do Sianowa koło Koszalina. To ten Sianów od zapałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 łomatko rozumiem, że pojechać, żeby zobaczyć wzory, itp. a wcześniej można porozmawiać telefonicznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.04.2004 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 łomatko rozumiem, że pojechać, żeby zobaczyć wzory, itp. a wcześniej można porozmawiać telefonicznie? No pewnie A podjechać, żeby uzgodnić projekt, wybrać kolory frontów, rodzaj i kolory blatów, kolor półek, dostarczyć wymiary urządzeń do zabudowy i takie tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 mogę zatem prosic o namiarki? ps. ile płacisz za mebelki - metr bieżący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.04.2004 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 mogę zatem prosic o namiarki? ps. ile płacisz za mebelki - metr bieżący? No to muszę policzyć... Płacę 6 tys. za wszystko (uzgodnienia projektu, wykonanie, montaż) ale ile ja mam tam metrów bieżących?!? Zabudowa jest w kształcie litery L, dłuższa nóżka ma coś około 6 metrów (w tym przerwa na drzwi do spiżarni 80 cm) a krótsza około 2,5 metra. Do tego dochodzi stół- wyspa na rurowych nogach z rurą (będę przy niej tańczyć? ) na połączeniu salonu z kuchnią. Namiarki bardzo chętnie, ale jutro, bo oczywiście nie mam przy sobie, tylko w domu spokojnie sobie leżą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 11:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 ja mam podobnie jak Ty 6 tys. to naprawdę nie dużo Możesz napisać z jakiego materiału będa szafeczki, czy będzie system samodomykający bluma w szufladach (np. tandemboxy), z czego blat i może jakieś wyposażenie dodatkowe: oświetlenie halogenowe, koszyki w szufladach, półki obrotowe, szafki narożne, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.04.2004 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Szafeczki będą z MDF (dwa kolory frontów- wanilia i orzech- ale to nie miało wpływu na cenę ) Tandemboxy będą we wszystkich szufladach, ale samodomykające się jedynie w dóch- płytkiej na sztućce i głębokiej na talerze. Zresztą szuflad mam jedynie 5. Dodatkowo dwie szafeczki 95 cm wysokie cargo. Blat z płyty włoskiej, dwustronnie oblony. Oświetlenie halogenowe (nad wyspą, przy okapie i w dwóch chyba szafkach) też jest. Szafek narożnych i półek obrotowych nie mam (te drzwi do spiżarni...) Koszyków w szufladach też chyba nie. Mam za to taką szafeczkę małą, która składa się tak jakby z sześciu prostokątnych szufladek, z tym że szufladki (w całości wyjmowane) są trzy, mogę je wkładać w dowolne z tych sześciu dziurek. Czy to jest zrozumiałe dla normalnego człowieka? Wiszące szafki będą trzy- na okap i po obu jego stronach. Z drzwiczkami otwieranymi do góry. To na tej dłuższej nóżce tej L-ki. Na krótszej nad zlewem jest okno więc po obu jego stronach będę miała jedynie odsłonięte półeczki zaokrąglone do wewnątrz, zeby tego okna nie "obstawiać" za bradzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 widzę, że mamy tu niezły zbieg okoliczności Ja tez chcę łaczone wanilia + czereśnia (dla odmiany) Z tego wynika, że mebelki o wysokim standardzie za naprawdę dobra cenę. Już cieszę się na te namiarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 21.04.2004 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 Standard widziałam na własne oczy. Nie różnił się od standardu mebli z salonów kuchennych. Fronty szafek pochodzą w obu przypadkach z tych samych fabryk. Jeśli ktoś się namyśla- salon meblowy czy taki stolarz, a dodatkowo musi liczyć pieniążki ze względu na oszczędności, to tylko taki stolarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 masz rację, trzeba tylko trafić do kogoś z polecenia, bo czasami stolarze - niewiadomego pochodzenia obiecują "złote góry", a jak przyjdzie do wykonania, to albo drastycznie wzrasta cena, albo spartolą tak, że nie wiadomo co z tym zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 21.04.2004 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 http://www.schmidt-kuechen.de Jedyna firma, ktora zadowolila Najlepsza Zone Swiata. A to juz cos znaczy. I, musze przyznac, kuchnia jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 14:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 pewnie kosztuje też "zadowalająco" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 21.04.2004 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 pewnie kosztuje też "zadowalająco" Szafki MDF z okleina w czeresni, zwykly blat z laminatu, lodowka, piec, zmywarka i 5- palnikowa plyta gazowa NEFF: niewiele ponad 10000 euro. http://users.skynet.be/wojtek/dom/kuchnia1.jpg http://users.skynet.be/wojtek/dom/kuchnia2.jpg http://users.skynet.be/wojtek/dom/kuchnia3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts