Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

:cry: No ale moze kogos natchne... Mnie tez sie zdarzalo skorzystac z kompletnie niepraktycznych porad na tym forum...

Popieram Cie kolego stuprocentowo.

Tylko pokazujac rozwiazania lepszej jakosci mozna "natchnac" ludzi do szukania i wymagania wyzszego standartu a co za tym nastepuje, to zmuszenie firm do oferowania lepszych uslug.

Sam przechodze teraz proby wykanczania domu w Polsce, wciaz jeszcze mieszkajac w Stanach. Niestety jedno wielkie rozczarowanie.

Ale nie poddaje sie, wiem czego chce i w jakiej jakosci.

I dzieki za linki do stron ktore podales, szczegolnie wyciagi- napewno cos da sie zaadoptowac do mojej kuchni (a planuje wyciag w dol i przez piwnice na zewnatrz, gdzie bedzie silnik i wiatrak).

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zdecydowałam się na Janmar, zobaczymy co z tego wyniknie.

A co do mebli z Radomska, to nie nastawiałabym się tak pesymistycznie. Faktycznie ceny mają bardzo niskie, i widzialam ich mebelki po 4-5 latach i nic się nie luzuje, wszystko wizualnie jest OK (oczywiście, nie piszę, że wszyscy wytwórcy zachowują stałą jakość). Jasne, że za niską ceną idzie to, że prowadnice są zwykłe, brak jakiś super okuć, standardowe fronty itp itd. Ale jak dla mnie dla osób które nie mają dużo pieniędzy i nie zależy im na super wyposażeniu to te kuchnie są w porządku.

Moją kuchnie zamówiłam w firmie Meble -Biały w Kędzierzynie -Koźle

http://meble-bialy.pl/?s=galeria

polecam - dobry zespół :D

Jakie było moje zdziwienie ,kiedy po roku od montażu -zadzwonił do drzwi właściciel firmy z zapytaniem ,czy z meblami wszystko w porządku ,czy mam jakieś zastrzeżenia i uwagi ..... :D

To sie nazywa dbałość o klienta :lol:

Jakie było moje zdziwienie ,kiedy po roku od montażu -zadzwonił do drzwi właściciel firmy z zapytaniem ,czy z meblami wszystko w porządku ,czy mam jakieś zastrzeżenia i uwagi ..... :D

Ew-ka proszę napisz, czy takie fronty zaokrąglone są drogie, bo mi się bardzo podobają.

Ew-ka proszę napisz, czy takie fronty zaokrąglone są drogie, bo mi się bardzo podobają.

trudno mi teraz ocenić kwote -tam jest wycena całego projektu -u mnie wyszlo bez sprzetu ok 12tys.

http://www.ewelina.pl/

Jest to w Bramkach około 6km za Bloniem, za Warszawą.

Projekt w cenie 200zl. Fajnie się go potem ogłada, jak w kinie, na dużym ekranie. Jak już jest zaakceptowany, to przyjeżdżają do domu i wszystko na ścianach "malują" gdzie płytki, gdzie elektryka itp...

W umowie maja, ze jeśli sie nie wyrobią do uzgodnionego terminu są odsetki karne dla nich. Jeśli z kolei klient nie przygotował pomieszczenia i są opóźnienia z winy klienta, to klient płaci odsetki karne...

Bardzo mila obsługa. :p Maja duży wybór, mebli i sprzętu tez.

Meble dopiero będziemy mieli montowane, wiec potem napisze jak jest z ta dalsza częścią... :wink:

Mam pytanko jak z Twoimi meblami.Czy może już zamontowane?Może jakieś fotki?Dzwoniłam do nich projekt już 300zł.

• 1 month później...
  • 1 month później...

Yorki_man

Proponuję Ci spróbować producenta ( jednego z wiekszych w Polsce) w Chobocie. To od Ciebie ok 30-40km w stronę W-wy. Musisz skręcić z drogi do W-wy na Halinów i dalej prowadzą kierunkowskazy na Chobot.

Sama wybieram się tam w najbliższych dniach. Strona internetowa jest bardzo ciekawa i zachęcająca do odwiedzenia tego salonu. Na miejscu są architekci.

Ceny podobno przystępne a jakość bardzo dobra.

http://www.chobot.pl

Yorki_man

Strona internetowa jest bardzo ciekawa i zachęcająca do odwiedzenia tego salonu. Na miejscu są architekci.

Ceny podobno przystępne

Betsi - znalazłem już wcześniej namiary na Chobot i wybrałem się do tej "rewelacyjnej" fabryki. Na swojej stronie reklamują się największym salonem ekspozycyjnym - niestety na mnie nie zrobił wrażenia, co prawda niektóre pomysły są fajne i widać, że meble nienajgorsze, ale wyeksponowane fatalnie, kiepsko poskręcane, bez pełnego wyposażenia. Było 2 architektów i żaden z nich nie raczył mnie przyjąć chociaż mieli tylko 1 klienta, z którym skończyli rozmowę zanim opuściłem budynek. Kazano mi zadzwonić i umówić się - szczerze przyznam, że na pewno meble niezłe ale obsługa fatalna. Rozmawiałem z klientem, któremu tam zrobiono aranżację - cena maleńkiej kuchni oscylowała w granicach 6 tys., troszkę dużo jak na projekt, który zaproponowano tej Pani. Ale pojechać i zobaczyć zawsze można.

Yorki_man

Dziekuje za komentarz.

Ja o tej firmie usłyszałam od znajomych, którzy maja zupełnie odmienne doswiadczenia dotyczace obsługi. Pojechali w sobote, bez żadnego umówienia.

Przemiły architekt zaproponoawał coś na poczetek i dał wstepna wycene

( oczywiście potem projekt był wielokrotnie modyfikowany po zrobieniu dokładnych obmiarów). Za sporą kuchnię zapłacili poniżej 10 tys.

Myslę, że to zależy od tego na kogo trafisz.

Ale spróbuję.

Mam jeszcze firmę STOLMAR - też polska.

Nie wiem czy gdzieś w Twoich okolicach jest jakis przedstawiciel, ale sprawdź na stronie internetowej. Też ładne mebelki i obsługa jaką otrzymałam do tej pory jest bardzo dobra.

( oczywiście potem projekt był wielokrotnie modyfikowany po zrobieniu dokładnych obmiarów). Za sporą kuchnię zapłacili poniżej 10 tys.

Hmm - to teraz mnie zaskoczyłaś :) - też byłem w sobotę, ale może rzeczywiście źle trafiłem ;) - no cóż może spróbuję jeszcze raz i tak mam po drodze :) - dzięki i pozdrawiam