Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dagne, już się ucieszyłam, że Warszawa, że w miarę tanio... a oni mają tylko nowoczesne kuchnie :cry:

Jak to? U szwagra teraz robią taką "angielską" z kratkami, słodkimi klameczkami i murowanym okapem.

rzejade sie lub zadzwonie do Kliku i zrobie tam wycene, zobaczymy jak wyjdzie, bo z tego co piszesz, to powinno wyjsc przynajmniej o polowe taniej, w co nie chce mi sie wierzyc.

Ja wcale na nich nie namawiam!!!!! Tylko zastanawiałam sie nad tą cena, skąd taka różnica??

Oni robia projekt, czy trzeba miec swoj? Przyjezdzaja na pomiar, czy trzeba podac wymiary? Jak dlugo czeka sie na wycene? Jak cenowo wyszlo u Ciebie i jak duzo bedziesz miec szafek i szuflad? Osprzet blooma?

Robią projekty, wszystko mierzą sami, żeby mieć pewność, że nie ma mowy o pomyłce, bo czasem jest tak, że o 2mm się nie mieszczą. Na wycenę czeka się krótko, jak zrobią projekt to na jego podstawie robią wycenę.

Co do ceny i ilości szafek to mniej więcej: Cena końcowa ok.30 000- 35 000. Wyspa 120x140cm, i 410cm szafek pod ścianami. Do tego słupek 100cm szerokości, 200cm wysokości z wysokim cargo. Blaty z kwarcu, szuflady z systemem cichego zamykania, młynek w narożniku, i jedno małe cargo. Aha, i jedna szafka wisząca. Fronty i boki w Palisandrze, front słupka i jednej szafki wiszącej w czarnym lakierze w pełnym połysku, szubienica słupka też w palisandrze.

bo u nas straszne drogi był blat z kwarcu, no i sobie wybraliśmy palisander najdroższy na fronty;) Trzeba szukać i porównywać oferty, bo czasem można trafić na fajne promocje. Znajomi ostatnio właśnie w Atlasie zdaje się tak trafili, że dawali im albo jakieś chyba...1000 pln (nie chce skłamać), na wszystkie "wnętrzności" jak cargo, młynki, itd., wymiennie na spory upust na meble. Także warto popytać.

• 1 month później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...
Polećcie proszę jakąś solidną i niedrogą firmę "kuchniarską" z okolic Wrocławia.

Cześć Jolu,

przeglądałam sobie ten wątek o kuchniach i natrafiłam na Ciebie. Cofnij się na 4 stronę , 5 post od dołu. Jakaś firma ze Stzregomia. :roll:

Jola, a spróbuj w blac red white - podobno też mają przystępne ceny.

jezeli chodzi o Wrocław to masz na Placu Solidarności i na Bielanach - ja osobiście robię u nich projekt i zobaczymy "Pan" przy wtępnym projekcie wycenił mi na ok 4 do 5 tys. (same meble) - więc uważam że jest to cena przystępna - wiem że zaraz ktoś mi powie że tanie do złe, ale przynajmniej nie będę miała skrupułów jak za 4 lata mi się znudzi i będę chciała ją zmienić.

Pozdrawiam

Moi rodzice kupowali meble na pl. Solidarności, tam gdzie jest BRW, znajdują się na samej gorze o ile dobrze pamietam. Twierdzili że mają najniższe ceny we Wrocławiu. Za kuchnie w kształcie litery L ok. 2,5x2,5 z okapem i zlewozmywakiem zapłacili ok. 6500 zł. ale mieli trochę problemów z montażem, gostek coś żle pomierzył, montażysta mówił że zawsze mają z nim problemy i najlepiej zamawiać w ich drugim sklepie na ul. legnickiej w wysokim niebieskim budynku.

Ja co prawda mam stan surowy zamknięty ale już powoli rozglądam się za kuchniami:) pewnie i tam podrzuce swój projekt do wstępnej wyceny. Meble mają jakieś połtora roku, wyglądają ładnie,jeszcze nic się nie rozwalilo;p

Z racji, że zamieszkałam na kompletnie "obcej mi ziemi" i nie miałam żadnych osób, u których mogłabym poradzić się ad fachowców od kuchni, rozważałam więc wybór pomiędzy Ikea a lokalny stolarz. Wygrała Ikea, bo jest zawsze pod ręką, mogę dowolnie rozbudować/zamienić elementy. Niestety w przypadku zakładów stolarskich różnie bywa. Po upływie 1,5 roku użytkowania jestem bardzo zadowolona. Nie mam żadnych zastrzeżeń, sądzę że i cenowo warto było! Tak jak pisałam – dla mnie koronny argument to „stałość” Ikei. Jedynie blat kupiłam w leroy, gdyż w Ikei nie ma długości 2,8m a nie chciałam mieć łączeń.

witam

czy jest tu może ktoś, kto ma meble kuchenne firmy EBKE? starsznie mi się podobają, cena jest dość wysoka, ale nie wiem jak z obsługą klienta w PL.

dlatego szukam kogoś, kto ma już meble tej firmy i może poweidzieć jak sie sprawuja na codzień.

albo proszę o namiar na inną firmę tej klasy, której meble dostęne są w PL

z góry dziękuję za odpowiedź

• 3 months później...

Witam, w ciągu najbliższych tygodni muszę zdecydować się na wybranie kuchni do mieszkania. Nie bedę ukrywała, że zależy mi na trwałych meblach, które kilka ładnych lat wytrzymają. Czy ktoś może mi polecić jakiegoś wykonawcę z Warszawy, Pruszkowa, Brwinowa etc Podabają mi się meble BRW, ale z obserwacji uznajomych widzę, że nie są one zbyt wytrzymałe... zwłaszcza jeśli chodzi o wykończenie, szuflady etc. Ogladałam też meble firmy Ebano, Tompre, Meblo-Projekt (Ełk), Remeb i Meblotex. czy ktoś moze zna te firmy i wie jak sprawdzają sie ich meble?

Padło już wiele nazw, ale najbardziej interesuje mnie firma Ebano i Meblo-Projekt z Ełku.

Będę wdzięczna za porady.

No własnie a ja niedawno byłam w BRW pokazałam im moje wymiary kuchni wszystko pieknie elegancko , ale na sam koniec Pan z usmiechem na twarzy oznajmił mi 12 tys. - Lekki Szok, za kilka szafeczek!!!!!!!!!

Wiec zaczełam szukać i znalazłam firme(niewielki zakładzik) która wykona mi kuchnię za 5 tys!!!!!!!!!!!!!!!

No własnie a ja niedawno byłam w BRW pokazałam im moje wymiary kuchni wszystko pieknie elegancko , ale na sam koniec Pan z usmiechem na twarzy oznajmił mi 12 tys. - Lekki Szok, za kilka szafeczek!!!!!!!!!

Wiec zaczełam szukać i znalazłam firme(niewielki zakładzik) która wykona mi kuchnię za 5 tys!!!!!!!!!!!!!!!

Czy możesz podać informacje co to za firma? jakieś namiary np na stronę www?

będę wdzięczna.