Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja poszłam po najmniejszej linii oporu :wink: i zamówiłam kuchnię w BRW. I to była bardzo dobra decyzja! Meble są bardzo starannie wykonane, bardzo dobrze zamontowane (ale to już pewnie zasługa ekipy montującej) i świetnie wyposażone jak na cenę, którą zapłaciliśmy. Zabudowę mamy w kształcie L o wymiarach 270 x 270cm. Meble z płyty MDF (częćś lakierowana) na okuciach Bluma (w tym 8 szuflad typu Tandembox i magic corner ) kosztowały nas 10 500zł razem z montażem. Jutro mogę wkleić fotkę.

Szafeczki będą z MDF (dwa kolory frontów- wanilia i orzech- ale to nie miało wpływu na cenę :wink: )

Tandemboxy będą we wszystkich szufladach, ale samodomykające się jedynie w dóch- płytkiej na sztućce i głębokiej na talerze. Zresztą szuflad mam jedynie 5. Dodatkowo dwie szafeczki 95 cm wysokie cargo.

Blat z płyty włoskiej, dwustronnie oblony.

Oświetlenie halogenowe (nad wyspą, przy okapie i w dwóch chyba szafkach) też jest.

Szafek narożnych i półek obrotowych nie mam (te drzwi do spiżarni...)

Koszyków w szufladach też chyba nie.

Mam za to taką szafeczkę małą, która składa się tak jakby z sześciu prostokątnych szufladek, z tym że szufladki (w całości wyjmowane) są trzy, mogę je wkładać w dowolne z tych sześciu dziurek. Czy to jest zrozumiałe dla normalnego człowieka? :oops:

Wiszące szafki będą trzy- na okap i po obu jego stronach. Z drzwiczkami otwieranymi do góry. To na tej dłuższej nóżce tej L-ki. Na krótszej nad zlewem jest okno więc po obu jego stronach będę miała jedynie odsłonięte półeczki zaokrąglone do wewnątrz, zeby tego okna nie "obstawiać" za bradzo :lol:

Aniu, czy możesz podac mi namiary na ekipę od kuchni? Pozdrawiam

Aga_koty

też przymierzamy się do kuchni BRW, a jaki dokładnie model? Bo myślę o sentimie tuzin róż. Jak rozumiem to cena za meble bez sprzętu agd?

pozdrawaim Ela

Ja mam modern_line: dół wenge a góra biała - lakierowana na wysoki połysk.

Cena jest za meble (z okuciami, wyposażeniem dodatkowym, blatem i uchwytami), ale bez AGD.

Dajcie dziewczyny jakieś fotki tego BRW. Ja też chciałam tam zamówić meble ale naczytałam się dużo niepochlebnych opinii o nich na forum: że kiepska płyta, kiepskie szuflady, itd.

Cały czas jednak o nich myślę, bo są niedrogie, salon BRW mam blisko i ogólnie podobają mi się.

A może znajdą się jeszcze jakieś osoby zadowolone z tych mebli - może wtedy nie będę miała dylematów......

Czy ktoś z Was ma kuchnie z frontami ze szkła w aluminiowej ramce ? Znalazłam takie m.in.w ofercie Alno...Cena...niestety nie mała...

My mamy tylko jedna szafkę właśnie z takimi frontami- zamawiałam cała kuchnie i inne meble u jednego Pana, który robi meble pod wymiar (na zamówienie). Z tego co pamietam te nasze fronty szklane + aluminium, nie były drogie, ale może się mylę... niepamiętam

http://kdamian2.photosite.com/~photos/tn/1856583_348.ts1150114586225.jpg

Pozdrawiam,

KasiaR

Dajcie dziewczyny jakieś fotki tego BRW. Ja też chciałam tam zamówić meble ale naczytałam się dużo niepochlebnych opinii o nich na forum: że kiepska płyta, kiepskie szuflady, itd.

Cały czas jednak o nich myślę, bo są niedrogie, salon BRW mam blisko i ogólnie podobają mi się.

A może znajdą się jeszcze jakieś osoby zadowolone z tych mebli - może wtedy nie będę miała dylematów......

Jeżeli płyta z BRW jest kiepska, to równie kiepską ma większość zakładów stolarskich w Polsce, która zamawia płyty w fabrykach BRW ... A co do szuflad to nie wiem jak to skomentować ... może tylko tak, ze szuflady BLUMA tracą na jakości tylko dlatego, ze zostały sprzedane przez BRW .... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

O tym, że jakość nie jest najlepsza słyszałam wielokrotnie, z różnych źródeł. Co innego jednak meble pokojowe (typu komody, witryny), które używa się sporadycznie, a co innego meble kuchenne, które używa się non stop. Okucia zużywają się wtedy bardzo szybko. :roll: Poza tym masowa produkcja nigdy nie będzie się równać z rzemieślniczą precyzją. A za tą cenę, a nawet taniej znajdę meble w zakładzie stolarskim. :roll: I nie słyszałam o tym, że stolarze zamawiają materiały w fabrykach BRW. :o

O tym, że jakość nie jest najlepsza słyszałam wielokrotnie, z różnych źródeł. Co innego jednak meble pokojowe (typu komody, witryny), które używa się sporadycznie, a co innego meble kuchenne, które używa się non stop. Okucia zużywają się wtedy bardzo szybko. :roll: Poza tym masowa produkcja nigdy nie będzie się równać z rzemieślniczą precyzją. A za tą cenę, a nawet taniej znajdę meble w zakładzie stolarskim. :roll: I nie słyszałam o tym, że stolarze zamawiają materiały w fabrykach BRW. :o

Ale przecież pisałam, że całą kuchnię mamy na okuciach Bluma :o One są jakieś gorsze od takich samych Blumów ale montowanych przez mały zakład stolarski??????? :o Bo przyznam szczerze, ze nie rozumiem tego komentarza ....

A co do rzemieślniczej precyzji ... W starym mieszkaniu mam takie meble, z małego zakładu stolarskiego, zrobione z rzemieślniczą precyzją .... :roll: :roll: :roll: :roll: Wykrojone na średniej jakości maszynach, bo mały zakład stolarski na lepsze sobie nie pozwoli ..... NIGDY WIĘCEJ!

No cóż każdy ma takie doświadczenia, jakie ma. :roll: :roll: :roll: Nie rozumiem tylko czym się różni wykrojenie płyt MDF na maszynach w mniejszym zakładzie od wielkiego. Efekt końcowy jest ten sam. Na pewno nie wychodzi obszarpana płyta. :wink: Co innego gdy proces produkcyjny jest bardziej zaawansowany. Na wysokę jakość efektu końcowego składają się wysokiej jakości półfabrykaty oraz odpowiedni montaż tych elementów. A jeśli to ostatnie pozostaje w gestii klienta, to nie mam więcej pytań. :roll: Bo trzeba skręcić sobie samemu meble albo zapłacić za montaż. No cóż ja się będę upierać przy swoim, Ty zapewne też. :wink: Życzę więc bezwadliwego użytkowania mebli. :D

Wielokrotnie słyszałam złe opinie o meblach BRW, ale chyba nie ma co tu o tym dyskutować, bo był cały wątek we wnętrzach o tych właśnie meblach i jest tam wystarczająco dużo opinii w temacie brw.

Każdy kupuje meble na jakie go stać i takie, jakie chce mieć.

Moi znajomi kupowali w brw i na rozpatrzenie reklamacji i wymianę wadliwych elementów czekali bardzo długo bez komfortu normalnego korzystania z czegoś za co zapłacili.

Ja wolałam swoje meble zamówić w bardziej renomowanej firmie. I był to bardzo dobry wybór i dla mnie duży komfort psychiczny.

• 7 months później...

Ja osobiście odradzam meble BRW mam kilkoro znjomych, którzy zdecydowali się na te meble i teraz bardzo żałują a wcale nie brali tanich szafek,

myślę, że z kuchni korzysta się tak intensywnie a meble robi się na długo

ja szukałam oszczędności gdzie indziej na kuchnie nie załowałam w ko.ńcu to srece domu polecam zakład, w którym ja składałam zamówienie firma nazywa się KAM-meble

bardziej szczegółowe namiary na priv

Ponad 4 lata temu kupiłam kuchnię for Carmen z Forte - mdf, sama wybrałam szafki, mąż je poskręcał i z ojcem zawiesił....przymocowali listwy wieńczące i halogeny w płycie - wygląda jak ze studia kuchennego.

Użytkuję kuchnię intensywnie(gotowanie, chlapanie stukanie i takie tam) a nie na pokaz - nic z tą płytą się nie dzieje - jedyne co , to nigdy więcej nie dałabym zwykłego blatu (bo trzeba uważać na gorące np.), tylko kamienny. To dla tych , którzy chcieliby skorzystać.

Do domu marzy mi się drewniana - i tu pytanie, może ktoś ma sprawdzonego stolarza z Dolnego Śląska?

Imperator z BRW wyszedł mnie ponad 14 tys. same meble a mam małą kuchnię :(

Ponad 4 lata temu kupiłam kuchnię for Carmen z Forte - mdf, sama wybrałam szafki, mąż je poskręcał i z ojcem zawiesił....przymocowali listwy wieńczące i halogeny w płycie - wygląda jak ze studia kuchennego.

Użytkuję kuchnię intensywnie(gotowanie, chlapanie stukanie i takie tam) a nie na pokaz - nic z tą płytą się nie dzieje - jedyne co , to nigdy więcej nie dałabym zwykłego blatu (bo trzeba uważać na gorące np.), tylko kamienny. To dla tych , którzy chcieliby skorzystać.

Do domu marzy mi się drewniana - i tu pytanie, może ktoś ma sprawdzonego stolarza z Dolnego Śląska?

Imperator z BRW wyszedł mnie ponad 14 tys. same meble a mam małą kuchnię

jak ma kto złozyć kuchnie to jest firma z tanimi frontami drewnianymi

http://www.drewpol.pl