Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tym z okolic Warszawy polecam zajrzyjcie na http://www.klik.org.pl/

To co w salonach, tak jak w salonach, tylko sporo taniej. Dobra jakość. Robią projekty, jeśli nie macie. Jak macie to wam wycenią an tej podstawie. W dodatku mają malutkie studio, gdzie można sobie pooglądać wszelkie forniry, szkła i wszystko.

Polecam,

Dagne

A może jest ktoś z chełma(woj.lubelskie) lub okolic, kto może polecić zaufanego stolarza bądź firmę w której projektował i zamówił meble do kuchni pod zabudowe?

moge na poczatek zrobić projekt a noż-widelec :wink:

proszę o wymiary pomieszszczenia i umiejscowienie mediów

pozdr

witaj :)

Meble w stylu nowoczesnym. nie znam się na rodzjach frontów ale chyba MDF.

Ze sprzętu AGD chcemy:

- lodówka

- płyta indukcyja bądź gazowa

- piekarnik, najlepiej 'na wysokości' a nie pod płytą, chyba, że się nie uda

- szafka cargo - raczej niska do wysokości blatu

- zlewozmywak, jednoczęściowy, prostokątny

- mikrofalówka

- zmywarka 60cm

- okap 60cm

Może załącze fotki:

1. widoku salonu z przedpokoju, by było widac układ ,rozmiar okien

del

2. połozenie piecyka

del

piecyk chcielibyśmy zabudować. Nie mamy pomysłu w jaki sposób. Napewno nie może być na 'stałe' zabudowany. Myślimy o takim froncie suwanym jak 'roleta', tylko, że ze względu na rurę nad piecykiem roleta taka muisałaby się suwać w poziomie. Nie potrafię inaczej sprecyzować.

3. jak rozumiem rozmawiamy o kuchni, ale pokaże jeszcze zarys jak ma wyglądać częsć salonowa. Szczególnie chodzi mi o częściowe oddzielenie częsci kuchennej od saonowej, stąd narazie wmysliliśmy taką ściankę (naniej miałby wisieć TV. Nie mam ypomyśłu jak ułożyc tę ściankę tak by udało się jeszcze umieścic nieduży stół jadalny (np na 4osoby).

Na koniec (poieważ nigdy nie korzystaliśmy z usług projektanta)pytanie organizacyjne - gdyby Twoj projekt nam się spodobał to.....ile za projekt? Co się naniego składa poza rozrysowaniem?

PS

wymiary pomieszczenia 4,5 x 5,5. W drugiej 'połowie' pomieszczenia ma być salon.

ps 2

to mialo isc na PW :-?

Witam,

Przymierzam sie do zamowienia kuchni, dzis odwiedzilem RUST (Targowek), po powrocie zaczalem szukac informacji na temat firmy i 99% opinii na forach jest zdecydowanie przeciw (wiekszosc piszacych najchetniej ukamieniowalaby pracownikow RUSTa) - mowa glownie o zlej obsludze i wysokich cenach, malo kto pisal o jakosci samych mebli, a to mnie bardziej interesuje, niz wylewanie pomyj za to, ze ktos komus nie powiedzial dzien dobry. Czy ktos moze podac mi porzadna firme z salonem w Warszawie, taka w ktorej nie kupuja frajerzy ;) ?

Pozdrawiam

PS prosze o to, zeby kuchenne dziwaki, rustofobi, nudziarze i marudy nie wklepywali sie tutaj, jesli nie maja informacji na temat

Czy ktos moze podac mi porzadna firme z salonem w Warszawie, taka w ktorej nie kupuja frajerzy ;) ?

coś chyba nie zrozumiałeś , są ci którzy walą do salonu i wywalaja kase nie zastanawiając sie czy to jest warte , i są tacy którzy nie chcą płacić za metry kw tegoz salonu i pracowników .

a ty masz wolny wybór -jak kazdy :wink:

pozdr

nudziarz i maruder 8)

Pytanie brzmi:

Czy jest jakas firma z salonem w Wwie, do ktorej nie ma wiekszych uwag?

Uzasadnienia dlaczego salon a nie pan Jasio, tzn:

1. dlatego ze mnie stac

2. dlatego ze wole zobaczyc gotowa kuchnie, ktora stanie u mnie w domu

3. zalezy mi na wygodzie i czasie

nie powinny byc nikomu potrzebne :)

PS

Moja prosba o nie podejmowanie tematu przez dziwakow, ktorzy wpisuja sie przy byle okazji i nie maja nic konkretnego do powiedzenia byla po to, zeby nie zasmiecac watku. Ludzie szukaja tu informacji. Nie macie co ze soba zrobic, idzcie na spacer :)

• 3 weeks później...

No i wątek zamarł.....

chyba nie ma tutaj ludzi, którzy maja takie wymagania jak Ty (czas, wygoda, pieniądze)... więc może dlatego odpowiedzi brak...

hm.... zdaję się że większość z nas to jednak marudy, którzy chcą mieć dobrze, ale jednak nie za każdą cenę jaką śpiewnie sprzedawca...

... czyli marudy górą.

• 1 month później...

Dołączam się do tematu meble kuchenne Warszawa.

Jestem obecnie na etapie poszukiwań wykonawcy mebli do drugiego mieszkania.

Pierwsze robiłem w legionowskim Lemaxie, i jestem zadowolony z ich użytkowania, tylko trochę wkurzyli mnie tam, bo łaskawie nie policzyli mi za podłączenie sprzetu nie zakupionego u nich! Jacyśtacy sknerowaci i mało elastyczni, ale meble ok! Sama ekipa montująca wywodziła się z Kalwarii Zebrzydowskiej i w 1 dzień skręciła te meble w "eLkę".

Postanowiłem jednak poszukać nowego wykonawcy. No i mam dylemat...

czytałem tu jakieś pozytywne opinie o Chobot, Stolmar, Janmar, Szafy-kuchnie, ArinoHouse, ale nie wiem na kogo sie zdecydować... może jeszcze jakieś macie typy z okolic PragiPłn, Żerania, Tarchomina...?

ja zmówiłem kuchnie w Strzelinie. Strzelińska kuchnia na ul.Borowskiej-zaułek. bardzo solidni i słowni. to juz druga kuchnia jaka kupuje u nich. nawet jeśli jest coś nie tak, to nie ma problemu z reklamacja :p mi wymienili front z malym odpryskiem na drugi dzien po wykonanym telefonie. z checia podam namiary i telefon. wiem ze nie sa drodzy a materialy ktorych uzywaja sa solidne bo dbaja o reputacje pozdrawiam hej.

• 2 weeks później...
Na pewno bedzie dobrze, a nawet jak jakis drobiazg sie nie uda, to od razu bez slowa poprawia, wszystko w terminie... U nas pare razy przyjechali tylko po to aby nam powiedziec gdzie, co i jak zrobic... Nie bylo im ciezko. Na prawde, jak budujemy to tylko na wykonawce od kuchni, schodow i kominka nie mozna zlego slowa powiedziec.., no moze parkieciarz sie przecisnie, bo kazda klepke ogladal.., tak dokladnie sprawdzal parkiet.., tylko z terminem mu nie wyszlo...

To czekam na fotki Twojej kuchni i trzymam kciuki. :D

Zelijko, zachęciłas mnie do skorzystania z oferty firmy Ewelina. Niestety wykonanie projektu kosztuje teraz już 500 pln ( :cry: ), oczywiście do rozliczenia przy zamówieniu. Ale mam prośbę, czy możesz przysłać mi na priva zdjęcie swojej kuchni, bo to które było tu kiedyś umieszczone gdzieś zniknęło. Czy nadal jesteś zadowolona z mebli Ewelina?

Moj adres: [email protected]

Pozdrawiam.

• 4 weeks później...
Tym z okolic Warszawy polecam zajrzyjcie na http://www.klik.org.pl/

To co w salonach, tak jak w salonach, tylko sporo taniej. Dobra jakość. Robią projekty, jeśli nie macie. Jak macie to wam wycenią an tej podstawie. W dodatku mają malutkie studio, gdzie można sobie pooglądać wszelkie forniry, szkła i wszystko.

Polecam,

Dagne

Masz kuchnie od nich?? Mozna zdjecia :) ?