Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

Jeszcze nie mam ich kuchni, ale mam nadzieję, że już od września będę miała. :wink: Dopiero za tydzień zamawiam:)

To "znajoma" firma i dlatego mogę polecić ją z czystym sumieniem, bo 4 z moich znajomych ma już kuchnie u nich zrobione. Na ich stronie są poza tym zdjęcia z realizacji. Poza tym w studiu mają 4 przykładowe typy zabudowy wystawione- fornir, szkło, folia, lakier.

Robią wszystko co jest do zrobienia i mają ogromny wybór materiałów. Możesz pójść z ich przedstawicielem do jakiegoś "profesjonalnego salonu" i pokazać palcem "o taka kuchnię chcę" a oni Ci ja zrobią:)

Robią fronty drewniane, fornirowane, lakierowane, foliowane i oczywiście tak ostatnio popularne- szklane. Szklane mogą być też z oprawą aluminiową (taka kuchnia jest chyba na jednym ze zdjęć w ich galerii na stronie). Blaty laminowane, fornirowane, konglomeraty, corrian- co kto chce. Wszystko b. dobrych firm. Mają salon (no, salonik, bo malutki, ale przez to nie muszą podnosić cen, żeby go utrzymać :lol:), gdzie można się umówić na spotkanie. Mierzą kuchnie, robią projekty itd. A koszt sporo niższy niż w salonach- a jakość równie wysoka jak nie wyższa, bo robione indywidualnie. Mają też sprzęty AGD w bardzo korzystnych cenach. Można sporo zaoszczędzić.

Poza tym dla tych co są z Warszawy i okolic po prostu polecam sie tam wybrać i samemu sprawdzić, wiadomo, że to łatwo radzić innym, ale najlepiej samemu zobaczyć. Są otwarci w soboty.

:)

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 2 months później...
Moja kuchnia póki co pooli powstaje w mojej głowie, w wielkich bólach się rodzi ;) chętnie skorzystam z poleconych firm... już teraz chciałabym się zorientować w cenach i zaplanować co i jak. Zależy mi na tym, żeby kuchnia była funkcjonalna, solidna (jestem skłonna zainwestować w systemy prowadnic rolek etc) ale jednoczesnie nie chce wpychać kasy jakimś wyczesanym salonom. Czy ktoś z Was ... takie moje małe marzenie ;) zrobił porównanie kilku firm - to co zawiera projekt + wycena kilku firm (mieszkam w okolicach Warszawy) + może ilość poleceń, świadomość że firma jest dobra (robili u znajomych itp). Chodzi mi o znalezenie optymalnej proporcji ceny i jakości...

cenowo cos w granicach 2000 za m2 za lakier polerowany, niepolerowany jest ponoc duzo tanszy, ale ceny nie znam.

2000pln za m2 lakierowanego frontu????????????????????Czy to pomyłka w ilości zer?

Nasza kuchnia KLIKu powinna stanąć pod koniec września lub na początku października. Powklejam wtedy.

Nie wiem, może to cena jeszcze z wnętrzem szafek czy coś? Strasznie wysoka!!!

Tam gdzie ja robię kuchnię, m2 lakierowanych frontów to jakieś 600- 700pln? W połysku. Bo w macie chyba mniej. Ale to cena za sam front. Do tego dochodzi jeszcze korpus no i oczywiście całe wnętrze szafki (szuflady, carga, itd), ale to i tak jest płatne oddzielnie. Także jeśli to cena za fronty, to jakas dla mnie astronomiczna. My w końcu zdecydowaliśmy się na fornir, więc nie pamiętam jak to było z lakierem, ale na pewno poniżej 1000pln.

Hahaha, ja na pierwszy rzut oka widzę różnicę: 600pln - 2000pln..... :lol:

Nie ma sensu dyskutowac na temat ceny za metr, wiadomo, ze ja tez chce kupic, jak najtaniej, moze cos zle przekazuje.. :-? Przejade sie lub zadzwonie do Kliku i zrobie tam wycene, zobaczymy jak wyjdzie, bo z tego co piszesz, to powinno wyjsc przynajmniej o polowe taniej, w co nie chce mi sie wierzyc.... Oni robia projekt, czy trzeba miec swoj? Przyjezdzaja na pomiar, czy trzeba podac wymiary? Jak dlugo czeka sie na wycene? Jak cenowo wyszlo u Ciebie i jak duzo bedziesz miec szafek i szuflad? Osprzet blooma?