aanet 19.05.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Podejrzewam ,że nie maja strony www? A firma mieści sie w Łodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aanet 19.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2009 Znalazłam ten zakładzik przypadkiem jadąc samochodem i weszłam tam z czystej ciekawości:))))) A żeby było jeszcze śmieszniej w tej cenie mam juz blaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgosia0023 20.05.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2009 Znalazłam ten zakładzik przypadkiem jadąc samochodem i weszłam tam z czystej ciekawości:))))) A żeby było jeszcze śmieszniej w tej cenie mam juz blaty. ja tak samo Wyliczyli mi na 6k z 3 halogenami podszafkowymi i blatem.Fronty z mdf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 08.06.2009 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 No a ja mam problem bo chcą mi wcisnąć meble ale chyba są złej jakości.Kuchnia ma 3x2 m i dałem za nie 6800. Jest wniej trochę bajerów jak szklane fronty czy żaluzja no i blum'y jednak mam spore zastrzeżenia co do płyt ,a raczej okleiny. Na narożach pod paznokciem już można spokojnie odkleić laminat i w niektórych miejscach pod światło jest jakby pofałdowany . Co do frontów to już wszystkie poszły do reklamacji bo okleina była tak tandeciarsko położona, że na narożach się marszczyła . Nigdy takiego szaisu nie widziałem nawet na targu . I teraz co zrobić ???Meble stoją u mnie złożone bez frontów ,a ja zapłaciłem 20% wartości.Czy oddać im te meble ? bo normalnie są nowe ,a na 70 % tej kuchni widać wady i to nawet laik zauważył jak ja... Nigdy sie nie interesowałem takimi błachostkami ale coś czuję ,że te meble długo nie pociągną .Miał ktoś takie problemy bo szlag mnie trafia normalnie już będzie 1,5 miecha po terminie ,a kuchnie zamawiałem chyba w lutym i nie mogę zamieszkać . Myślałem też żeby zbić z ceny np. 30-40% za takie wady ale przecież mam na to kasę i chce sie cieszyć jakością ,a nie później patrzyć codziennie na ten szais i martwić sie kiedy odejdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
viola_13 09.06.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Witaj Kubo 1978, właściwie to sam odpowiadasz sobie na zadane pytania. Przeczytaj swoją wypowiedz jeszcze raz. Przecież kuchnia to inwestycja na długie lata,męczyć się tylko po to żeby komuś oszczędzić problemów? To Ty płacisz, więc wymagaj. Niesolidni wykonawcy tylko wtedy nauczą się szanować klienta, kiedy nie uda im się wcisnąć klientowi gniota i skasować szybką i niemałą kasę. Jeśli nie oddasz tej kuchni, to zostaniesz z bublem długie lata, a facet zgarnie kasę , zapomni o problemie , nawet nie zdąży wyciagnąć wniosków , bo już będzie zajęty kolejną radosną twóczością. Może trochę pojechałam, ale denerwuje mnie to,że pozwalamy się rozwijać gniotorobom. Tak tylko na marginesie, masz umowę, dowód wpłaty, zamówienie?? Sorki, ale chciałeś rady... Oddaj kuchnię, zamów u innego. Projekt już masz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 09.06.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Założe sie że pewnie ich te meble kosztowały grosze . Niestety mam u nich zaliczkę bo już nawet myślałem żeby sobie to wzięli w cholere ten szais . Powiem tylko tyle ...że nie spodziewałem się ,że będę miał takie problemy .Nie dość że człowiek wykończony po pracy to jeszcze musi się użerać z takimi firmami i nie mogę się wprowadzić do mieszkania bo kuchnia nieskończona .A teraz studiuje internet w celu zaznajomienia sie z technologiami bo chce wydać mądrze pieniądze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 09.06.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Założe sie że pewnie ich te meble kosztowały grosze . Niestety mam u nich zaliczkę bo już nawet myślałem żeby sobie to wzięli w cholere ten szais . Powiem tylko tyle ...że nie spodziewałem się ,że będę miał takie problemy . Nie dość że człowiek wykończony po pracy to jeszcze musi się użerać z takimi firmami i nie mogę się wprowadzić do mieszkania bo kuchnia nieskończona . A teraz studiuje internet w celu zaznajomienia sie z technologiami bo chce wydać mądrze pieniądze . ja tak się na schodach przejechałem...wziałem takich k...a magików spod Grójca parapety to może i zrobią, ale schodów nie powinni.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 09.06.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 KUBEK1978 zamawiajac meble nie widziales ich wykonania na ekspozycji albo u kogos juz zamontowanych mebli.No, bo chyba nie zamawiales w ciemno na podstawie probek z katalogu. U nas kazdy zamawiajacy moze kazdy zawias, uchwyt, szybe, mechanizm, kosz, rodzaj frontu i cale kuchnie obejrzec na zywo i jak mu sie podoba wykonanie i cena to zamawia, jesli do czegos sie przyczepi to szuka dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobak2002 10.06.2009 02:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Ja swoja kuchnie robilem sam. Mam mala stolarnie w stanach, ale jak czytam jak borykacie sie ze swoimi kuchniami czy innymi uslugami stolarskimi i jak pozwalacie z siebie zdzierac pieniadze to zadaje sobie pytanie dlaczego tak pozno postanowilem wracac do kraju. Malo elastyczni wykonawcy nie przetrwali by tutaj. Konkurencyjnosc cen i wachlarz swiadczonych uslug pozwala mi pracowac w tym zawodzie juz osiem lat. Ale ceny za fronty lakierowane 2000 PLN - czyli jakies $600-700 to nawet tutaj nie spotkalem. Dla swoich klientow sam wymyslam wzory, sam projektuje i robie aranzacje wnetrz. Bazuje na drewnie, czasami na MDF. Fronty jak i ozdoby wykonujemy we wlasnym zakresie i jak na razie wszyscy sa zadowoleni. Ciekawe jak bedzie w polsce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tula 10.06.2009 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 aanet, podaj mi proszę adres tego zakładu stolarskiego. Też szukam normalnego stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 10.06.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Otóż oglądałem kuchnie wystawione w tym małym salonie i nie było się do czego doczepić ,a że jestem człowiekiem który zwraca uwagę bardzo na szczegóły to tym bardziej. Jednak te moje meble dużo różnią sie od tych na wystawie tzn jakością . Poza tym ja nie jestem od tej branży i nie muszę się znać . Płacę wysokie pieniądze to powinienem nie myśleć już o tym. Co innego jakbym miał dać 1000 zł za meble to można sie wtedy martwić .Chciałem tutaj napisać czy po prostu miał ktoś taki problem i co w tym przypadku zrobił. Bo nie wiem czy jest sens reklamować skoro przywiozą mi w to samo ,gdzieniegdzie podkleją ,podpicują i po 2 latach mi to będzie złazić. O to się boje. Nie mam nikogo niestety do doradzenia bo wszyscy znajomi i rodzina są ciemni (bez obrazy ) na ten temat. Z resztą oni też sądzą ,że to jest chyba szais bo nie widzieli takich niedoróbek nawet u siebie w kuchniach z 2000 tyś zł. I tak na umowie było ,że przed montażem mebli trzeba zapłacić prawie całość ale jakoś zapomnieli . Całe szczęście bo po montażu zauważa się niedoróbki i NA TO NIGDY NIE DAJCIE SIĘ ZWIEŚĆ. Pieniążki po skończonej robótce. Bo gdy sie da kase to już pies pogrzebany z resztą jak to w życiu bywa. Szkoda mi tej zaliczki bo tak to bym kazał je rozmontować i zabrać w pizdu.. Aha wykonawcą jest jakaś filia "szafy senator "większej znanej firmy tylko nie wiem jak oni działają...Może każdy na własny rachunek i biorą materiały skąd każdy uważa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magpie101 10.06.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 KUBEK1978 nie plac kasy dopoki nie zamontuja calej kuchni i nie zatwierdzisz, ze Ci sie podoba i nie ma niedorubek.Moze ta kuchnia tak strasznie wyglada, bo jest zmagazynowana i przed montazem, poczekaj az zamontuja i jesli bedzie sie roznic jakoscia od tych wystawionych to zazadaj zdemontowania i zwrotu kasy.Moze byc tak, ze na ekspozycji maja meble firmy z jaka wspolpracuje, a wykonanie zlecaja jakims drobnym grzebka. Napisz na czym polegaja te niedorobki, o ktorych pisales i z czego masz te meble, ja jestem z branzy ale nie bardzo Ci doradze, bo jakos nie mialam takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KUBEK1978 10.06.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Może postaram się zrobić jakieś zdjęcia....Gdzieniegdzie z mebli (nie frontów) na narożach już odkleja się laminat (czy cholera wie co to jest). Na niektórych płytach ten laminat jest jakby pofałdowany i widać to pod światło tzn. na całeym przednim brzegu płyty jak np leży jako półka . Porównywałem to z różnymi kuchniami np w IKEI czy gdziekolwiek i nie widziałem takich niedoróbek i takich wad. Bo to są raczej wady skoro ja to zauważam - laik w tym temacie.Czy to jest zastosowanie słabego kleju czy okleiny czy cholera wie co....nie wiem...Ogólnie kuchnia wygląda OK i kolor także . Jakość montażu średnia bo krzywo półki są zamocowane i latają. Poza tym mechanika z blum'a. Mam jeszcze pytanie czym sie różni płyta MDF od wiórowej czy to to samo ??? Jakie najlepiej wybrać okleiny żeby sie to nie sypało nawet po 5 latach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Helios 14.06.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Czy ktoś zna firmę z Kobieli Wielkich pod nazwą Gregor-Speed ??? Reklamują się na allegro i mają stronę internetową. Meble wyglądają ciekawie w internecie... A jak w realu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamak 01.07.2009 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2009 Zgodnie z zapytaniem forumowicza Ankaha w tym wątku o firmy m. in. firmę EBANO, służę moją historią z firmą EWELINA, która jest poprzednikiem firmy EBANO. Jest to ta sama firma, tylko teraz już funkcjonuje pod nazwą EBANO. Mają tę samą stronę internetową. Jestem na końcowym etapie budowy ale z takim traktowaniem klienta i koszmarną arogancją jeszcze się nie spotkałam. Nasza historia została opisana w wątku "Czarna lista wykon. w mazowieckim" właśnie ku przestrodze innych. Może większość klientów jest zadowolonych z usług tej firmy ale my niestety nie. Może dlatego, że firma przywiozła meble niezgodne z zamówieniem i to drastycznie niezgodne. Chyba na tym wątku nie muszę wspominać, że dobór rodzaju frontu i rodzaju materiału jest kluczowym elementem podjęcia decyzji. My otrzymaliśmy inne fronty i z innego drewna a w zamian za to firma zafundowała nam aroganckie traktowanie i wymyślanie jakichś kwot do zapłaty przez nas (pewnie chcą zrekompensować straty wynikłe z ich winy) a cała kwota za meble łącznie z kosztami montażu musiała być i była zapłacona przed przywiezieniem mebli (marzec 2009 r.). Jak wiecie niestety większość "renomowanych" form z tej branży ma takie warunki umów. Finał jest taki, że EWELINA do tej pory nie zechciała przywieźć właściwych mebli a w ostatnim piśmie nawet postraszyła, że oni mają nieogrzewany magazyn i meble ulegną zniszczeniu. Tak to nie pomyłka, pismo z czerwca 2009 r. Czyż to nie jest arogancja a jak ktoś chce może nazwać dosadniej. Nie możemy się wprowadzić bo nie mamy mebli kuchennych i wszelkich urządzeń AGD bo to była usługa kompleksowa i do tego nie mamy pieniędzy, które zostały wpłacone firmie EWELINA. Mam nadzieję, że mimo wszystko żyjemy w państwie prawa i rozstrzygnięcie sądu pozwoli nam odzyskać pieniądze łącznie z odszkodowaniem bo oczywiście koszty wynajmowania mieszkania nie omieszkamy również odzyskać od w/w firmy.I jeszcze jedno, do momentu podpisania umowy obsługa wzorowa, tylko zadowolenie klienci (tylko dlaczego firma zmienia nazwę skoro "dobrze" kojarzyła się klientom?), no to firma już ma co najmniej jednego niezadowolonego klienta. Padło nawet stwierdzenie przedstawiciela firmy, że z ich prawnikiem to jeszcze nikt nie wygrał, czas pokaże ale jak widzicie szkoda słów, niepotrzebny stres i świadomość, że jedna niewłaściwa decyzja o wyborze firmy może zniszczyć radość z oczekiwanego momentu wprowadzenia się do własnego domu. Mam nadzieję, że nasza historia będzie sygnałem dla innych jak uniknąć gigantycznych kłopotów za własne pieniądze.Ostatnio firma EWELINA czyli obecnie EBANO kojarzy mi się z taką reklamą: " SUPER MEBLE NA ZAMÓWIENIE, PROFESJONALNA OBSŁUGA I KŁOPOTY KLIENTÓW GRATIS !!!!!, ZAPRASZAMY DO KORZYSTANIA Z NASZYCH USŁUG".PozdrawiamKamak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eli_kon 13.07.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Prośba o pomoc!!!Mieszkam we Wrocławiu od niedawna.Brak mi rozeznania na rynku - szukam godnej polecenia firmy, która zrobi meble kuchenne na zamówienie w rozsądnej cenie.wzornictwo nowoczesne, proste, minimalistyczne. Będę wdzięczna za namiary. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 13.07.2009 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Prośba o pomoc!!! Mieszkam we Wrocławiu od niedawna.Brak mi rozeznania na rynku - szukam godnej polecenia firmy, która zrobi meble kuchenne na zamówienie w rozsądnej cenie.wzornictwo nowoczesne, proste, minimalistyczne. Będę wdzięczna za namiary. Może szybciej uzyskasz takie info we wrocławskich grupach budujących Np. tu: http://forum.muratordom.pl/grupa-wroclawska,t798.htm http://forum.muratordom.pl/nowa-grupa-wroclaw-i-okolice-zaczynamy-2008,t122809.htm http://forum.muratordom.pl/najnowsza-grupa-wroclaw-i-okolice-zaczynamy-na-wiosne-2009,t142343.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 13.07.2009 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 ja kupiłam meble w Ikea. Jestem bardzo zadowolona i cenowo zmieściłam sie w połowie tego co chcieli wrocławscy stolarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 16.07.2009 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 a wyspę da się kupić w IKEA ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XX 16.07.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2009 dahttp://www.superfoto.pl//zdjecia/foto/q/1/1/2/45559356_m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts