Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

• 5 months później...
  • Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 5 months później...

Nie dawno wykończyłam mój wymarzony dom. Długo zastanawialiśmy się z mężem którą firmę wybrać, aby zrobiła nam meble do całego domu. Wczytywałam się w liczne fora internetowe, bo chciałam znaleźć firmę z polecenia, ale nie sieciówkę, bo tam traktują klientów jak zlecenia.

Zaciekawiła mnie oferta jednej z firm, miała wiele pozytywnych opini, wiele osób ją polecało. Najpierw zamówiliśmy jednak meble wyłącznie do sypialni, chociaż firma specjalizuje się w produkcji MEBLI KUCHENNYCH.

CENY BARDZO PRZYSTĘPNE, MEBLE BARDZO DOBRZE WYKONANE, TRWAŁE, BARDZO MIŁY KONTAKT I OBSŁUGA.

Wkońcu zamówiliśmy u nich resztę mebli, na pomiar przyjechał sam właściel, kosztorys miałam tego samego wieczora, razem z dwoma projektami, własnym oraz firmy.

FIRMA DZIAŁA NA TERENIE MAŁOPOLSKI, ALE DO MNIE PRZYJECHALI Z MONTARZEM DO RZESZOWA.

Jeśli komuś przydadzą się te informację, to bardzo się cieszę. To mój adres e-mail, gdybyście mieli jakieś pytania:) [email protected]

Pozdrawiam.

• 3 weeks później...
  • 2 months później...

W 100% nie polecam tej firmy !!! Na całe szczęście zamówiłam u nich tylko, a może aż garderobę, szafę w przedpokoju i szafkę na buty. Też miałam do czynienia z Panem Marcinem, którego w porównaniu z innymi pracownikami firm meblarskich nazwać profesjonalnym nie można. Chaotyczny, dużo gadający, a w sumie niewiele sam proponował, tylko mówił klient chce to tak będzie.

Wszystko cacy do momentu podpisania umowy i tu już zaskoczenie 95% przed montażem. Skandal !! Przyjechało zaczęli montować i tu już porażka. Ekipa słaba, trzeba było nad nim stać i pilnować, a jeszcze totalnie niemyślący. Kiedy na chwilę poszłam do innych obowiązków, zmontowali w garderobie ściankę od szafy, która była z krótka. I jeszcze zdziwieni, że się czepiam o parę centymetrów. Podpisałam protokół z uwagami i co …. Reklamacja w nieskończoność. Wymiana maili z Panem Marcinem na poziomie koszmarnym. Po 4 tygodniach P. Marcin był zdziwiony, że monituję reklamację po raz kolejny, skoro on myślał, że montażysta już dawno u mnie był. To wymyślili, że nie odbierałam telefonów jak dzwonili, albo zmieniłam numer telefonu. W końcu przyszła informacja, że w sprawie reklamacji to kontaktować się z właścicielem p. Grzegorzem, bo p. Marcin się zwalnia. Z p. Grzegorzem też rozmowy były niemiłe i z łaski w końcu ktoś poprawił co źle zrobił, ale i tak odpuściłam już wiele, bo chciałam korzystać, a nie wiecznie czekać, aż p. Grzegorz coś zrobi. O fakturę za usługę dopominałam się 3 miesiące, nie mówiąc o gwarancji, którą dostałam bez podpisu, pieczątki, bo wielu prośbach.

Jeszcze nigdy, żadna firma nie była tak niemiła, niesolidna, nieterminowa i tak partaczyła robotę jak Meblux7. Do tego dostałam od Kancelarii Prawnej przesądowe wezwanie do zapłaty tych 5%. Zero telefonu, maila czy listu od firmy przypominającego, tylko od razu windykacja. Za takie wykonanie, takie opóźnienia to ja im powinnam jeszcze kary naliczyć!!! Ale cóż… Lepszą „reklamą” dla nich będzie moja opowieść…..

u mnie kuchnia na wymiar, wykonana przez solidnego stolarza z Wielkopolski. Zalezało mi na jakości, nie tylko wyglądzie. Stolarz miał zamontować szuflady blum 50kg, przyjechał i mówi, że kupił mi jeszcze lepsze - 65 kg, od razu zyskał plusa :)

dodatkowo, za stosunkowo niewielkie pieniądze zamontował blat, płyty laminowane na ścianie, podłączył sprzęt, montował mi też drzwi wewn. Bardzo się starał i mi się cos takiego bardzo podoba :)

Dzięki a to Twoja kuchnia? można jakąś większą fotkę, mam wyceny kuchni ale ciągle się wacham, kwota między 8900 a 11 tyś mnie przeraża :cry:

takie są ceny...

mozna zrobić kuchnię za 4000 zł, ale zapomnij wtedy o systemach BLUM [czy innych], bez tych systemów kuchnia nie będzie wygodna, a to bardzo ważne ;)

u mnie kuchnia na wymiar, wykonana przez solidnego stolarza z Wielkopolski. Zalezało mi na jakości, nie tylko wyglądzie. Stolarz miał zamontować szuflady blum 50kg, przyjechał i mówi, że kupił mi jeszcze lepsze - 65 kg, od razu zyskał plusa :)

dodatkowo, za stosunkowo niewielkie pieniądze zamontował blat, płyty laminowane na ścianie, podłączył sprzęt, montował mi też drzwi wewn. Bardzo się starał i mi się cos takiego bardzo podoba :)

czy mogę poprosić o jakieś zdjęcia kuchni albo namiar na pana stolarza bo jestem też z Wielkopolski a dokładnie z Poznania i właśnie jestem w trakcie poszukiwań dobrego pana stolarza. z góry dziękuje.

• 4 months później...
My pierwotnie mieliśmy robić na wymiar u stolarza. Jednak 9.000zł dało nam do myślenia. Padło w końcu na IKEA bo prawie to samo wychodzi nas 6.000 bez montażu ale w połysku ( w robionej kuchni dół miał być matowy; za połysk byłoby około 10.000). 25 lat gwarancji z IKEii tez swoje na + robi

• 1 month później...
  • 1 month później...

Jeśli nie zdecydowaliście się jeszcze na żadnego wykonawcę, to Wam jednego sprawdzonego, ponieważ miałam wiele problemów przy wyborze. Wiem, że najwięcej zleceń mają w Krakowie i Warszawie, ale przyjechali też do mnie do Lublina za darmo.

Nie wybrałam najtańszej oferty, ale wiarygodnego wykonawcę z poleceń znajomych. Nie najtańszy, ale w dolnej granicy cenowej.

Dziwię się jak widzę wypowiedzi powyżej reklamujące problemy typu zmatowiały połysk (chociaż od roku jestem posiadaczką takich mebli), zarysowania , problemy z fakturą, czy serwis po montażu.

Chociaż wiem, że takie sytuacje się zdarzają, na szczęście trafiłem na tą dobrą stronę mocy (solidną firmę).

Jedno u nich zauważycie, że są bardzo pedantyczni - wręcz perfekcyjni i na to szczególnie zwracam uwagę, bo mam gwarancję, że wszystko będzie jak należy, a nawet za bardzo

[usunięto reklamę]

Życzę powodzenia wszystkim i mam nadzieję, że troszeczkę pomogłem.

• 4 weeks później...
kazda wade mozna przekuc w zalete...

tu za jedna kuchnie mozesz miec dwie,a nawet trzy,co pozwala mniej zamoznym na zmiane szafek,bo nie kazdy moze i chce patrzec na ten sam wystroj cale zycie

Idź do castoramy, są tam "meble" po kilkaset złotych. Wymienisz kilkanaście, na pewno nie zmuszą do patrzenia przez całe życie.

Połysk może być wykonany z folii pcv (Ikea) lub lakierowanej z modyfikacjami jakości i materiałów. Może warto byłoby foliować samochody skoro to się sprawdza? :)

Na co masz te 25 lat gwarancji? Czytałeś? Czy Ikea uwzględni uszkodzenia eksploatacyjne wynikające z tandetności materiałów?

Nie dało tobie do myślenia, że wydajesz 6 tyś za materiały stosowane powszechnie w tanich meblach modułowych? Firmy z Elbląga sprzedają takie meble po góra 2 tysiące.