zone 21.04.2004 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 pękne... domyślam się, że nie zamawiane w Polsce, czy ta firma działa również u nas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 21.04.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 pękne... domyślam się, że nie zamawiane w Polsce, czy ta firma działa również u nas? To niemiecka firma, ktora, zeby bylo smieszniej (i taniej), produkuje swoje meble we Francji. Poniewaz w Polsce mozna kupic WSZYSTKO, nawet rozowego slonia z dostawa do domu, pewnie wystarczy skontaktowac sie z centrala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 21.04.2004 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 niestety, zbyt wysoka "półka cenowa" jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 21.04.2004 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 niestety, zbyt wysoka "półka cenowa" jak dla mnie To wzgledne. Sprobowalem zbudowac kuchnie z Ikei do tego samego wnetrza. Wyszlo niewiele taniej- ze sprzetem Whirlpoola 7000 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 21.04.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2004 jestem bardzo zainteresowana, bardzo prosze o kontakt Wysłałam namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.04.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Zone Namiary wysłałam Ci na priva Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zone 22.04.2004 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 dziękuję WAM BAAARDZO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbasia 22.04.2004 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ja nastawiam się na stolarza -kuchnia jest nietypowa i muszę zamawiać szafki na zamówienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anna Wiśniewska 22.04.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2004 Ja nastawiam się na stolarza -kuchnia jest nietypowa i muszę zamawiać szafki na zamówienie. Ja też mam meble kuchenne robione przez stolarza na zamówienie, według mojego własnego projektu. Dzięki temu można mieć w kuchni dokładnie to, czego się potrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anam 24.04.2004 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2004 Wybudowalem sie na belgijskiej ziemi. Doki, nie przyrównuj sie do nas, tylko wybranych stać na kuchnię za 50 tys. zresztą osobiscie uważam że nie ma tu za co tyle zapłacić, a nawet nie obraź się ale jest to chore. Może w Belgii ta suma w porównaniu do dochodów jest niewielka, ale w naszych realiach to głupota wydawac tyle na meble do jednego pomieszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 25.04.2004 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2004 A ja polecam tanie i bardzo solidne mebe firmy :Bodzio Mam je juz kilka lat ,mocno urzytkowuje i jestem bardzo zadowolona! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 27.04.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Doki, nie przyrównuj sie do nas, tylko wybranych stać na kuchnię za 50 tys. zresztą osobiscie uważam że nie ma tu za co tyle zapłacić, a nawet nie obraź się ale jest to chore. Może w Belgii ta suma w porównaniu do dochodów jest niewielka, ale w naszych realiach to głupota wydawac tyle na meble do jednego pomieszczenia. No to lepiej zacznij sie przyzwyczajac. Po pierwsze, podalem cene wraz ze sprzetem, i to dobrej firmy. Po drugie: to naprawde bylo wzglednie tanio i w Polsce tez tak bedzie. Zwiazek cen z dochodami jest zwykle luzny. po trzecie: to nieprawda, ze w Polsce tylko wyjatki stac na kuchnie za 50000 zl. Nie tak dawno przyjechal znajomy znajomych z Warszawy i zamowil kuchnie do swojego mieszkania: 200000 zl. Chore? Ile razy juz widzialem na tym forum posty ludzi z dzialkami do 10000 m˛? Ilu z Was ma ogrzewanie nawiewowe, centralny odkurzacz, skomplikowane systemy alarmowe- rzeczy, na ktore mnie nie byloby stac... Wiec nie rozumiem Twojego komentarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.04.2004 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Doki, a jakiej firmy AGD jest preferowane w Belgii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Doki 27.04.2004 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Doki, a jakiej firmy AGD jest preferowane w Belgii? Trudne pytanie. Sa wszystkie, od Friac do Gaggenau (i pewnie nawet wyzej). Preferowane... chyba Miele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 27.04.2004 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 doki zrobie ci konkurencje jesli ktos chce poogladac http://www.nolte-kuechen.de/web/Infopool.nsf/html/intro http://www.impuls-kuechen.com/e/produkt/index.html http://www.next125.nl/ http://www.habemat-kuechen.de/frameset.html http://www.kuechen-rostock.de/Schuellerkuechen.htm http://www.alno.at/d/index.html bo ceny sa porownywalne z ta podana przez doki. z przywozem raczej nie bedzie problemu, za tydzien na pewno juz nie. z drugiej strony kuchnie zamawiane w polskich salonach na pewno nie beda wiele tansze niz to co podal doki. najdrozszy jest osprzet agd i okucia i na tym na pewno nie warto oszczedzac. tak samo dobry mdf jest w cenie. kuchnia ma to do siebie ze jest praktycznie wbudowywana na amen i trudno mowic o wymianie pojedynczych jej elementow. nie warto wiec ryzykowac. ale zdarzaja sie tez dobrzy stolarze wiec zycze wszytskim powodzenia. wzory oczywiscie mozna podpatrzec za darmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandryta 27.04.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Doki te pierwsze dwie nazwy nic mi nie mowia Ale Miele to moje marzenie - duza pralka i duza suszarka, zeby tych gaci nie wystawiac na ogrodek co jest narodowa cecha Polakow i Wlochow Razem 15 tys PLN, czyli musialabym 3 miechy pracowac bez opodatkowania tylko na te dwie rzeczy. jeszcze licze ze po wejsciu do Unii zejda ceny na AGD. Tak bylo w Austrii i Finlandii po ich wstapieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mieczotronix 27.04.2004 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Doki, jakoś całkiem niezałapałeś o co chodziło autorce wątkuona się zastanawia co zrobić, żeby mieć fajną kuchnie, a się nie zruinować finansowo (myślę, że większość pracujących w Polsce czytelników forum kieruje się podobnym kryterium)"idź i se kup kuchnię za 50 kawałków"to raczej marna porada. Ktoś napisał ci, że to "za wysoka półka cenowa dla niego"a ty dalej o sobie - że dla Ciebie to dobra cena. Udajesz, że nie wiesz, że że żyjesz w zupełnie innym świecie niż większość czytelników tego forum (którzy zarabiają tu w Polsce). Tu ludzie nie czeszą tyle co ty i nie stać ich na Twoje "europejskie" rozwiązania. Oczywiście, że to samo, co w Belgii można kupić teraz tu w Polsce, nawet różowego słonia. Ale jaki to ma sens, skoro trzeba dodatkowo zapłacić komuś kto to tu przywiezie? Przykro mi, ale twoje porady są raczej mało praktyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mik99 27.04.2004 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Wzornictwo kuchni Dokiego odpowiada mi bardzo tylko cena musiała być znacznie (4krtotnie) nizsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 27.04.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Moze cos napisze od siebie... Po 17 latach mieszkania w Anglii moge stwierdzic, ze domy jakie sie buduje w Polsce maja duzo wiecej nowoczesnych roziazan, o ktorych wspominal Doki (rekuperator, ogrzewanie nawiewowe, odkurzacz centralny, kominek z DGP), ceny robocizny sa w Polsce duzo nizsze niz UK. My kuchnie do naszego domu bedziemy zamawiac u stolarza, ktory znajomym robil meble kuchenne, a AGD sprowadzac z UK. Gdybysmy chcieli podobna kuchnie zamowic u angielskiego stolarza, to kosztowalaby duzo wiecej... Ale....Jestem zaszokowana cenami AGD w Polsce, w Anglii sporo rzeczy kupowalam w hurtowniach, przez internet, dodam, ze rzeczy dobrej jakosci. Dla porownania: lodowko-zamrazarka typ side by side firmy Whirpool (produkowana u US) kosztowala nas o 1/3 taniej w UK, mixer firmy Kitchen Aid (bardzo polecam te firme), za ktory w UK zaplacilam £200 (£1 = ok.7 zl) tutaj na targach mebli kuchennych na Torwarze kosztowal 2800zl! Z UK sprowadzimy tez taka kuchenke z piekarnikiem (po angielsku nazywa sie ten typ range cooker, po polsku chyba kombinat, ale nie jestem pewna), gora ceramiczna na 6 palnikow, na dole bardzo duzy piekarnik elektryczny, szerokosc 100 cm. W zeszlym tygodniu dowiedzialam sie, ze dla przykladu model Smeg Opera kosztuje w Polsce 19000 tys zl, po prostu skandal! W UK ten sam model kosztuje £1200, to jest o jakies 5000 tys zl taniej!Moze od 1 maja ceny sprzetu AGD w Polsce spadna, tak jak ceny innych rzeczy importowanych do Polski, przez ostatnie 6 miesiecy mam oczy "szeroko otwarte" kiedy chodze po sklepach w Warszawie, jest duzo pieknych rzeczy, ale jakie to wszystko takie drogie (nawet w przeliczeniu na funty!). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 27.04.2004 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 oj, cos te symbole funtow nie wyszly.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts