Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

gdzie kupujecie / kupili?cie meble do kuchni

zone

Recommended Posts

Mamy zrobiony projekt kuchni za 400 zł przez projektantkę z salonu kuchni w ETC /firma Meblobuk - wcześniej jej nie znaliśmy ale mebelki ładne/ . Kobieta bardzo dobrze poradziła sobie z zagospodarowaniem przestrzeni. Szybko załapała o co nam chodzi, nic nie wciskała. Kuchnia miała być jasna i ciepła, z cargo obok lodówki i jakąś fajną szafką przy wejściu plus stolik . I tak jest w projekcie. Ponieważ kuchnia będzie prosta - bez wrębków, wklęsłości, dodaliśmy w dwóch szafkach mleczne szkło z delikatnym wzorkiem.

Koszt mebli bez urządzeń 10 tys. Z okapem, zlewem i baterią to będzie 12,400. Resztę sprzętu mamy swoją -niestety nie do zabudowy.

Wybieramy się na konsultację do sprawdzonego stolarza /w końcu to Swarzędz/, jestem ciekawa jaka cenę zaśpiewa. Nie omieszkam powiadomić szacownego forum.

• Odpowiedzi 341
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 8 months później...
Jeżeli chcesz ładne meble kuchenne wg projektu indywidualnego i z montażem w przyzwoitych cenach to chętnie polecę Ci firmy z naszych okolic (Podlaskie, okolice Siemiatycz). Mam znajomych, którzy robili u nich meble, sami tez napewno zamówimy meble u tutejszych stolarzy. Myślę że będą mogli przedstawić referencje u klientów z terenu Warszawy lub okolic, bo nasz rynek słabiutki i chcąc sie utrzymać trzeba sie rozwijać na całą Polske. Jeżeli bedziesz zainteresowany to zdobędę numery telefonów. Pozdrawiam.

Jestem bardzo zainteresowana, czy mogę prosić o namiar na tych stolarzy?

Ja juz też powoli rozgladam się za kuchnią. Ostatnio zobaczyłem w salonie w Szczecinie bardzo fajną kuchnie z http://www.meblobuk.com.pl . Coś w tym stylu (zdjęcie nie oddaje tego co widziałem - inne były uchwyty, kuchnia była bardziej rozbudowana):

http://www.meblobuk.com.pl/grafika/stilovenge.jpg

Fronty to dąb venge i dąb mleczny.

• 8 months później...
  • 1 month później...

Kuchnię kupiłem na targowisku.Jest wytwórnia frontów,blatów itd w Radomsku.Chyba pół Radomska robi meble.Ci ludzie jeżdżą z miasta do miasta i oferują meble.Wymierzyłem i zamówiłem to co trzeba.W sumie ok.4,3m zabudowy dolnej i ok.3,4m górnej. Cena? śmieszna,- .....z przywiezieniem.....z rozładunkiem. Kupiłem jeszcze fajną rzecz.Taki kącik kuchenny ze stołem ławą i taboretami z litego drewna z tapicerką za 550,-

Też na zamówienie na konkretny wymiar.A garderobę również na targowisku meblowym.Też na wymiar i z przywiezieniem.650,-

Wiesz, ja jakoś nie ufam jakości mebli targowiskowych. Widziałem, przyglądałem się wielu mebelkom na wymiar sprzedawanym na targu i - może tobie taka jakość nie przeszkadza i ją akceptujesz w zamian za niską cenę - ale ja nie.

Stolarze bazarkowi walą typówkę, a gdy mowa o jakimś nietypowym rozwiązaniu materiałowym czy konstrukcyjnym - niestety rozkładają ręce i mówią, że to się nie da.

Różnice w jakości wykonania i wykończeń idą w parze z ceną - i są znaczące na niekorzyść niestety mebli bazarkowych.

Dziś cieszysz się z niskiej ceny, a za rok, dwa będziesz walczyć z luzującymi się drzwiczkami, odchodzącą okleiną itp.

Nie chciałbym przepłacać za swoją kuchnię, bo to nie jest cel mojego życia - ale poszukam raczej (a może już znalazłem - choć wszystko jest jeszcze na bardzo wstępnym etapie) dobrego, sprawdzonego producenta - który za rozsądną cenę wykona meble dobrej jakości, porządne.

Meble bazarkowe precz!!!!

pozd.

• 3 weeks później...

http://www.ewelina.pl/

Jest to w Bramkach około 6km za Bloniem, za Warszawą.

Projekt w cenie 200zl. Fajnie się go potem ogłada, jak w kinie, na dużym ekranie. Jak już jest zaakceptowany, to przyjeżdżają do domu i wszystko na ścianach "malują" gdzie płytki, gdzie elektryka itp...

W umowie maja, ze jeśli sie nie wyrobią do uzgodnionego terminu są odsetki karne dla nich. Jeśli z kolei klient nie przygotował pomieszczenia i są opóźnienia z winy klienta, to klient płaci odsetki karne...

Bardzo mila obsługa. :p Maja duży wybór, mebli i sprzętu tez.

Meble dopiero będziemy mieli montowane, wiec potem napisze jak jest z ta dalsza częścią... :wink:

• 4 months później...

Witam!

My polecamy firme Efekt http://www.efekt.konin.pl.

Kuchni wprawdzie jeszcze nie mamy, ale firma ta robiła już kuchni u naszych znajomych razy dwa i obie rodzinki są bardzo zadowolone. Firma jest z Konina, ale przyjeżdżali na wymiar w okolice Warszawy i nie było żadnych problemów.

Zoabczymy, jak będzie u nas...

POzdrawiam

Mephisto