bobpoz 04.03.2013 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam Serdecznie, Czy, ktoś może powiedzieć coś więcej o tej konstrukcji?Jakiej produkcji palnik, sterownik, i ogólnie co sadzicie o tej konstrukcji? PozdrawiamSławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nela_32 04.03.2013 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam Serdecznie, Czy, ktoś może powiedzieć coś więcej o tej konstrukcji? Jakiej produkcji palnik, sterownik, i ogólnie co sadzicie o tej konstrukcji? Pozdrawiam Sławek Tu masz ulotkę nt. tego kotła http://499.com.pl/doc/gren/Ulotka-EG-PELLET-MINI.pdf?osCsid=m26lle5vb7mv66cem18j6is0d0 Wszystko jest w niej opisane, palnik masz z firmy Ecofire, sterownik robi Estyma, wymiennik rurowy dobry ale trochę krótki. Poszukaj w google firmy ABC PELLETU, oni robia dobre kotły i palniki na pellet. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 04.03.2013 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Witam Serdecznie, Czy, ktoś może powiedzieć coś więcej o tej konstrukcji? Jakiej produkcji palnik, sterownik, i ogólnie co sadzicie o tej konstrukcji? Pozdrawiam Sławek Palnik Ecovarm. Sterownik dedykowany do palnika prosty ale funkcjonalny. Ale zastanawia mnie jedna rzecz spalanie drewna ??? Palnik się wyłączy - wentylator stanie i skąd powietrze do spalania drewna ??? To już lepiej jest skonstruowany EcoFire DP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 04.03.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2013 Sterownik do tego palnika robi Key. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobpoz 06.03.2013 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Dzięki za informację. Kocioł mi odpowiada ze względu na wymiary i układ. Osobno kocioł, i osobno podajnik.Czy konstrukcja wymiennika jest tu zła? Alternatywnie fajny jest EcoFire PE (tylko jakość ceny nie mogę znaleźć), lub HT Q PELLET DUO (ten jest stosunkowo wąski i wejdzie mi do kotłowni).Chciałbym kupić w dobrej cenie dobry kocioł na pelet, i nie zależy mi specjalnie do dodatkowym ruszcie. Ważne są wymiary, łatwość obsługi (czyszczenie). Puławiak w innym wątku polecałeś mi kociołek MZ INDRO, przyznam że wolę coś z rodzimej produkcji. Reasumując, jeśli nie będę palić drewnem, to czy kocioł z wątku to dobra propozycja i warto ją zakupić?Czy sterownik, pozwala obsłużyć pogodówkę, tem. wewnętrzną, i 2 obiegi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 06.03.2013 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 MZ idro produkowany jest w Kielcach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobpoz 06.03.2013 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 a nazwa taka jakaś włoska mi się wydawała, powiesz coś wiecej o tym kotle i firmie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 06.03.2013 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Konstrukacja kotła jest włoska. Włąscicielem firmy która produkuje te kotły w Polsce jest włoch. Firma wcześniej produkowała i produkuje elementy do maszyn budowlanych np Volvo. Kocioł prosty konstrukcyjnie łatwy do czyszczenia. Ogólnie jest to konstrukcja znana z piecyków na pelet. Tylko w troche innej obudowie dobre proste sterowanie wypozażony w naczynie przeponowe pompę c.o. zawór bezpieczeństwa, palnik wrzutkowy. Kocioł sam się rozpala i wygasza. Ale może też pracować w trybie mocy minimalnej. Moc palnika modulowana. Kocioł pracujący w podciśnieniu na wentylatorze wyciągowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobpoz 10.03.2013 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2013 Podbijam. Wracając do tematu, czy mogę prosić o opinie na temat tej konstrukcji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggieQ 15.03.2013 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 wszystko wskazuje na to, że niebawem będę mogła napisać jakąś opinię. Kociołek ten niedawno zakupiłam w wersji 18kWi na dniach będzie instalowany w naszej kotłowni - nie ukrywam, że właśnie przez Puławiaka. Ciężko będzie znaleźć opinie osób, które ogrzewały tym kotłem w mijającym sezonie ponieważ kociołek dopiero niedawno pojawił się na rynku (z tego co mi wiadomo).Ja planuję nim też ogrzewać wodę użytkową w sezonie letnim. Pewnie nie będzie to prędko zanim się bliżej zaprzyjaźnimy z kociołkiem, bo wprowadzić sie do domu mamy zamiar dopiero latem, ale jeśli będe miała jakieś uwagi czy w ogole informacje na temat użytkowania obiecuję sie podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maggieQ 15.03.2013 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Podbijam. Wracając do tematu, czy mogę prosić o opinie na temat tej konstrukcji? aaaa teraz zajażyłam, że prośba jest o opinie na temat kotła z tematu EG-Pellet-Mini, To nie skojarzyłam, u mnie bedzie MZ Idro 18kW, sorki za offtopa zatem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobpoz 15.03.2013 16:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2013 Dzięki za informację, o Mz Indro mało wiadomo, więc napewno się przyda. Życzę bezproblemowej obsługi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts