sawanna 05.03.2013 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Moi Drodzy, w MPZP mam taki zapis:"zakazuje się stosowania pokrycia dachów w kolorystyce innej niż tradycyjna ceramika budowlana" Czy mogę w takim razie położyć na dachu dachówkę ceramiczną w kolorze ciemnego brązu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 05.03.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Czemu nie zapytasz w gminie, tylko tutaj? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMI1975 05.03.2013 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Przejrzyj ten obowiazujący Plan w całości. Zwykle na poczatku znajdują się definicje pojęć występujących w Planie. Jeśli nie ma tam nic o "tradycyjnej ceramice budowlanej" to moim zdaniem wolna droga o ile nie zrobisz jakiejś jaskrawo zielonej, przebarwianej jak łuska ryby czy innego bezguścia w tym stylu. Nikt nie udowodni ci co znaczy hasło " w kolorze tradycyjnej ceramiki budowlanej", to może być zarówno odcieńc zerwieni jak ibrązu, ale też szary lub czarny. Ja u siebie miałem debilny zapis o pastelowych kolorach elewacji ( kto takie coś wymyśla?! ) a zależało mi na białym. Zrobiłem więc w projekcie "biały pastelowy", tak też pomalowałem fasady, jak komuś się chce niech mi udowodni, że to nie jest pastelowa biel. Chętnie podyskutuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 05.03.2013 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 (...)Zrobiłem więc w projekcie "biały pastelowy", tak też pomalowałem fasady, jak komuś się chce niech mi udowodni, że to nie jest pastelowa biel. Chętnie podyskutuję. bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysztofLis2 05.03.2013 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Szczerze powiedziawszy, akurat zapis o kolorystyce budynku budziłby mniejsze moje wątpliwości, niż np. możliwość budowania tylko dachów dwuspadowych, albo dachu pod określonym kątem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 06.03.2013 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 W moim MPZP, kolory tradycyjnej ceramiki budowlanej są sprecyzowane jako "kolory ziemi". A dach kąt 35-45 st. Kalenica max 8,20 m A pastelowa biel -piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 07.03.2013 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2013 Przejrzyj ten obowiazujący Plan w całości. Zwykle na poczatku znajdują się definicje pojęć występujących w Planie. Jeśli nie ma tam nic o "tradycyjnej ceramice budowlanej" to moim zdaniem wolna droga Też tak uważam. Bo co to znaczy "tradycyjna ceramika"? Jeśli śródziemnomorska, to spłowiała czerwień, a nawet ciemny beżyk, jeśli anglosaska, to brunatno-brązowo-szara BTW co do odcieni bieli, to najlepiej porozmawiać z przyszłą panną młodą biel śnieżna, kryształowa (?), śmietankowa, złamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts