Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kolorystyka dachu a Miejscowy Plan Zagospodarowania Przestrzennego

Recommended Posts

Przejrzyj ten obowiazujący Plan w całości. Zwykle na poczatku znajdują się definicje pojęć występujących w Planie. Jeśli nie ma tam nic o "tradycyjnej ceramice budowlanej" to moim zdaniem wolna droga o ile nie zrobisz jakiejś jaskrawo zielonej, przebarwianej jak łuska ryby czy innego bezguścia w tym stylu. Nikt nie udowodni ci co znaczy hasło " w kolorze tradycyjnej ceramiki budowlanej", to może być zarówno odcieńc zerwieni jak ibrązu, ale też szary lub czarny. Ja u siebie miałem debilny zapis o pastelowych kolorach elewacji ( kto takie coś wymyśla?! ) a zależało mi na białym. Zrobiłem więc w projekcie "biały pastelowy", tak też pomalowałem fasady, jak komuś się chce niech mi udowodni, że to nie jest pastelowa biel. Chętnie podyskutuję. :)

Przejrzyj ten obowiazujący Plan w całości. Zwykle na poczatku znajdują się definicje pojęć występujących w Planie. Jeśli nie ma tam nic o "tradycyjnej ceramice budowlanej" to moim zdaniem wolna droga

Też tak uważam. Bo co to znaczy "tradycyjna ceramika"? Jeśli śródziemnomorska, to spłowiała czerwień, a nawet ciemny beżyk, jeśli anglosaska, to brunatno-brązowo-szara ;)

BTW co do odcieni bieli, to najlepiej porozmawiać z przyszłą panną młodą ;) biel śnieżna, kryształowa (?), śmietankowa, złamana :rolleyes: