jarek_cz 05.03.2013 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Witam, Zwracam się z pytaniem czym można wypełnić szczeliny między sufitem g-k a belkami drewnianymi. Problem jest w tym, że każda z belek ma inny kształt, i w każdym miejscu są różne szczeliny od 2-3 mm do 1,5 cm (wynik zeschnięcia się belek). Gdyby były małe to pewnie wystarczyło by zapuścić silikon akrylowy. Zamieszczam zdjęcie: Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jar.os 05.03.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Ja bym dał delikatnie piankę montażową za pomoca pistoletu bo z wężyka będzie lipa , nadmiar usunąć i na wierzch akryl , samym akrylem ciężko będzie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G.N. 05.03.2013 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 Będzie pracować więc jeśli wypełnienie, to musi być elastyczne bo będzie pękać. Może być i silikon. Belki masz tylko korowane, w kształcie jak natura dała, nie obcinane pod linijkę. Ja bym szpary obił konopnym sznurem (po skończeniu malowania oczywiście), w każdym razie planuję tak zrobić w podobnej sytuacji w swojej wsiowej chałupie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek_cz 05.03.2013 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2013 myślałem o tym sznurze, ale żona nie chciała. To byłby najprostszy sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 06.03.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ja bym dał delikatnie piankę montażową za pomoca pistoletu bo z wężyka będzie lipa , nadmiar usunąć i na wierzch akryl , samym akrylem ciężko będzie ... Dokładnie tak. Piana do PVC niskoprężna . Z tym, że zrobiłbym to po pierwszym sezonie grzewczy. Dopiero jak się belki ułożą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablomoc 06.03.2013 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Ja bym dał delikatnie piankę montażową za pomoca pistoletu bo z wężyka będzie lipa , nadmiar usunąć i na wierzch akryl , samym akrylem ciężko będzie ... gruba spoina z akrylu pęknie, kiedyś taką szczelinę wypełniłem i akryl jak by się skurczył i pękł, zrobił bym tak jak mówi kolega pianka, wyciąć nadmiar i akryl, tylko jakiś lepszy, ja tytana używam i jest w pożądku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts