Sztywniak 30.04.2013 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2013 @stkop: nawet nie wiesz jak mi dobrze zrobiłeś tymi linkami.Kontakt z firmą fantastyczny, do tematu podchodzą z pasją.Włączniki, panele funkcjonalne i estetyczne.Najbardziej jednak zaskoczyły mnie możliwości integracji, lista robi wrażenie. Plugin do sterowania ID na TV kosztuje normalnie pieniądze. Czekam na cały cennik z nadzieją że czar nie pryśnie. Jeszcze raz dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sztywniak 01.05.2013 23:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2013 gdyby ktoś chciał sterować swoim domkiem z poziomu TV Samsunga tj. głosem, gestami, pilotem to opis API jest tutaj :http://developer.samsung.com/smarttv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stkop 03.05.2013 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 @stkop: wielkie Ci dzięki za linki. Jutro tam dzwonie Co do kłamiącego marketingu to wystarczy zajrzeć do wątku o ID za 15000. Niektórzy takie rzeczy wypisują że włos się jeży. PS: fajny blog, będę zaglądał. Ciesze się, że moje gryzipiórstwo czasem może się komuś przydać. Co do Bloga to dzięki i zapraszam do komentowania. Jeśli chodzi o IHMS to również czekam na Twoje info odnośnie relacji cena/możliwości, bo nie znam ich oferty od tej strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon321 08.05.2013 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 gdyby ktoś chciał sterować swoim domkiem z poziomu TV Samsunga tj. głosem, gestami, pilotem to opis API jest tutaj : http://developer.samsung.com/smarttvJa jestem jednym z tych brodatych adminów i chciałem sobie kiedyś sterować ID z telewizora samsunga, był słoneczny rok 2009. Kupiliśmy do domu telewizor chyba UE40B7000, wersje z najnowszymi bajerami ale w wersji z podświetlaniem krawędziowym. Kolejność działania była taka: 1. Pojawiły się pierwsze polskie widgety, samsung zapowiedział że będzie API i SDK dla hobbystów 2. Pół roku NIC 3. Powstała strona Samsunga gdzie można było się zarejestrować i wyrazić chęć dostępu do systemu. Oczywiście trzeba było podać się za firmę, napisać jakie aplikacje będzie się pisać, itp. 4. Pół roku NIC 5. Oficjalnie Samsung razem z Yahoo uruchomiło dostęp, forum developerskie 6. Udało się pobrać SDK 7. Udało się napisać własny prosty program, uruchomić go na symulatorze 8. Konieczne było "hakowanie" telewizora w menu serwisowym by włączyć tryb developerski, bo Polska to dziki kraj gdzie biegają nieniedźwiedzie i nie ma developerów 9. Udało się zsynchronizować telewizor z kontem developerskim Yahoo i pobrać aplikację 10. Aplikacja działa HURRA 11. Około 2010-11 burza zabiła mój telewizor, z ubezpieczenia kupiłem "nowego" samsunga UE40C7000, bo wersje B były już wycofane i zastąpione czymś nowszym 12. Okazało się że Samsung zmienił engine do widgetów, nie korzysta już z silnika Yahoo, tylko jakiś inszy, insze SDK. Jak ja się ciesze że nie włożyłem pracy w swój własny widget do IB. Finalnie: Kupiłem sobie tablet, dalej rozwijam własne IB w oparciu o przeglądarkę www, czysty HTML i JS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon321 08.05.2013 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2013 gdyby ktoś chciał sterować swoim domkiem z poziomu TV Samsunga tj. głosem, gestami, pilotem to opis API jest tutaj : http://developer.samsung.com/smarttvJa jestem jednym z tych brodatych adminów i chciałem sobie kiedyś sterować ID z telewizora samsunga, był słoneczny rok 2009. Kupiliśmy do domu telewizor chyba UE40B7000, wersje z najnowszymi bajerami (LAN, USB, Filmy, Internet) ale w wersji z podświetlaniem krawędziowym. Kolejność działania była taka: 1. Pojawiły się pierwsze polskie widgety, samsung zapowiedział że będzie API i SDK dla hobbystów 2. Pół roku NIC 3. Powstała strona Samsunga gdzie można było się zarejestrować i wyrazić chęć dostępu do systemu. Oczywiście trzeba było podać się za firmę, napisać jakie aplikacje będzie się pisać, itp. 4. Pół roku NIC 5. Oficjalnie Samsung razem z Yahoo uruchomiło dostęp, forum developerskie 6. Udało się pobrać SDK 7. Udało się napisać własny prosty program, uruchomić go na symulatorze 8. Konieczne było "hakowanie" telewizora w menu serwisowym by włączyć tryb developerski, bo Polska to dziki kraj gdzie biegają nieniedźwiedzie i nie ma developerów 9. Udało się zsynchronizować telewizor z kontem developerskim Yahoo i pobrać aplikację 10. Aplikacja działa HURRA 11. Około 2010-11 burza zabiła mój telewizor, z ubezpieczenia kupiłem "nowego" samsunga UE40C7000, bo wersje B były przestażałe 12. Oczywiście Samsung zmienił engine do widgetów, nie korzysta już z silnika Yahoo, tylko jakiś inszy Finalnie: Kupiłem sobie tablet, dalej rozwijam własne IB w oparciu o przeglądarkę, czysty HTML i JS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzybagi 27.05.2013 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Ja wracam do początku wątku - znalazłem pzred chwilą film na youtubie o darinie, mam nadzieję, że pokażą coś więcej jeszcze, ale zdaje się, że samo sterowanie jest dość proste w obsłudze. Ten przycisk na ścianie wygląda dość dobrze, ale światło się w nim odbija i nie do końca jestem pewny, chyba trzebaby wziąc go "do ręki" żeby ocenić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 05.06.2013 00:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 i już mi się nie podoba skoro oświetlenie może być "włĄczane", a nie włączane - Polska język-trudna język Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzybagi 03.07.2013 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2013 Są następne filmiki- wpisałem darin dom i wyskoczyły 3. Sterowanie rzeczywiście jest świetne i proste. Chyba pojadę zobaczyć ten system. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlw 24.08.2013 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 System Darin wygląda ciekawie ale zastanawiam się czy jest możliwa i w jaki sposób integracja z systemem alarmowym np. z Integrą Satela? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts