Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowy polski system ID.

Recommended Posts

@stkop: nawet nie wiesz jak mi dobrze zrobiłeś tymi linkami.

Kontakt z firmą fantastyczny, do tematu podchodzą z pasją.

Włączniki, panele funkcjonalne i estetyczne.

Najbardziej jednak zaskoczyły mnie możliwości integracji, lista robi wrażenie.

Plugin do sterowania ID na TV kosztuje normalnie pieniądze.

Czekam na cały cennik z nadzieją że czar nie pryśnie.

Jeszcze raz dziękuję.

• Odpowiedzi 48
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

@stkop: wielkie Ci dzięki za linki.

Jutro tam dzwonie ;-)

Co do kłamiącego marketingu to wystarczy zajrzeć do wątku o ID za 15000. Niektórzy takie rzeczy wypisują że włos się jeży.

PS: fajny blog, będę zaglądał.

Ciesze się, że moje gryzipiórstwo czasem może się komuś przydać. Co do Bloga to dzięki i zapraszam do komentowania. Jeśli chodzi o IHMS to również czekam na Twoje info odnośnie relacji cena/możliwości, bo nie znam ich oferty od tej strony.

gdyby ktoś chciał sterować swoim domkiem z poziomu TV Samsunga tj. głosem, gestami, pilotem to opis API jest tutaj :

http://developer.samsung.com/smarttv

Ja jestem jednym z tych brodatych adminów i chciałem sobie kiedyś sterować ID z telewizora samsunga, był słoneczny rok 2009. Kupiliśmy do domu telewizor chyba UE40B7000, wersje z najnowszymi bajerami ale w wersji z podświetlaniem krawędziowym. Kolejność działania była taka:

1. Pojawiły się pierwsze polskie widgety, samsung zapowiedział że będzie API i SDK dla hobbystów

2. Pół roku NIC

3. Powstała strona Samsunga gdzie można było się zarejestrować i wyrazić chęć dostępu do systemu. Oczywiście trzeba było podać się za firmę, napisać jakie aplikacje będzie się pisać, itp.

4. Pół roku NIC

5. Oficjalnie Samsung razem z Yahoo uruchomiło dostęp, forum developerskie

6. Udało się pobrać SDK

7. Udało się napisać własny prosty program, uruchomić go na symulatorze

8. Konieczne było "hakowanie" telewizora w menu serwisowym by włączyć tryb developerski, bo Polska to dziki kraj gdzie biegają nieniedźwiedzie i nie ma developerów

9. Udało się zsynchronizować telewizor z kontem developerskim Yahoo i pobrać aplikację

10. Aplikacja działa HURRA

11. Około 2010-11 burza zabiła mój telewizor, z ubezpieczenia kupiłem "nowego" samsunga UE40C7000, bo wersje B były już wycofane i zastąpione czymś nowszym

12. Okazało się że Samsung zmienił engine do widgetów, nie korzysta już z silnika Yahoo, tylko jakiś inszy, insze SDK. Jak ja się ciesze że nie włożyłem pracy w swój własny widget do IB.

Finalnie: Kupiłem sobie tablet, dalej rozwijam własne IB w oparciu o przeglądarkę www, czysty HTML i JS

gdyby ktoś chciał sterować swoim domkiem z poziomu TV Samsunga tj. głosem, gestami, pilotem to opis API jest tutaj :

http://developer.samsung.com/smarttv

Ja jestem jednym z tych brodatych adminów i chciałem sobie kiedyś sterować ID z telewizora samsunga, był słoneczny rok 2009. Kupiliśmy do domu telewizor chyba UE40B7000, wersje z najnowszymi bajerami (LAN, USB, Filmy, Internet) ale w wersji z podświetlaniem krawędziowym. Kolejność działania była taka:

1. Pojawiły się pierwsze polskie widgety, samsung zapowiedział że będzie API i SDK dla hobbystów

2. Pół roku NIC

3. Powstała strona Samsunga gdzie można było się zarejestrować i wyrazić chęć dostępu do systemu. Oczywiście trzeba było podać się za firmę, napisać jakie aplikacje będzie się pisać, itp.

4. Pół roku NIC

5. Oficjalnie Samsung razem z Yahoo uruchomiło dostęp, forum developerskie

6. Udało się pobrać SDK

7. Udało się napisać własny prosty program, uruchomić go na symulatorze

8. Konieczne było "hakowanie" telewizora w menu serwisowym by włączyć tryb developerski, bo Polska to dziki kraj gdzie biegają nieniedźwiedzie i nie ma developerów

9. Udało się zsynchronizować telewizor z kontem developerskim Yahoo i pobrać aplikację

10. Aplikacja działa HURRA

11. Około 2010-11 burza zabiła mój telewizor, z ubezpieczenia kupiłem "nowego" samsunga UE40C7000, bo wersje B były przestażałe

12. Oczywiście Samsung zmienił engine do widgetów, nie korzysta już z silnika Yahoo, tylko jakiś inszy

Finalnie: Kupiłem sobie tablet, dalej rozwijam własne IB w oparciu o przeglądarkę, czysty HTML i JS

• 3 weeks później...

Ja wracam do początku wątku - znalazłem pzred chwilą film na youtubie o darinie, mam nadzieję, że pokażą coś więcej jeszcze, ale zdaje się, że samo sterowanie jest dość proste w obsłudze. Ten przycisk na ścianie wygląda dość dobrze, ale światło się w nim odbija i nie do końca jestem pewny, chyba trzebaby wziąc go "do ręki" żeby ocenić.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 1 month później...