marekbo 06.03.2013 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam, Czy na takiej szynie można podzielić PEN? (szyna ma osobne zaciski i mogę uziemić bednarką). Jest to szyna do GSW. Przeglądam sieć i nie znalazłem dedykowanych szyn każdy robi po swojemu. http://img23.otofotki.pl/miniaturki/jm85_6594824500_1297684330.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 06.03.2013 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Witam, Czy na takiej szynie można podzielić PEN? (szyna ma osobne zaciski i mogę uziemić bednarką). Jest to szyna do GSW. Przeglądam sieć i nie znalazłem dedykowanych szyn każdy robi po swojemu. Nie. Jak sam napisałeś, jest to szyna GSW, i niech taką zostanie. Podział PEN robisz w rozdzielnicy, nie poza nią, bo może skończyć się tragicznie dla urządzeń odbiorczych 1-fazowych, gdy ktoś sobie poodpina nie to, co powinien. Przecież można zastosować oryginalną szynę z rozdzielnicy, można dać blok rozdzielczy, wiec w czym problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekbo 06.03.2013 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2013 Nie. Jak sam napisałeś, jest to szyna GSW, i niech taką zostanie. Podział PEN robisz w rozdzielnicy, nie poza nią, bo może skończyć się tragicznie dla urządzeń odbiorczych 1-fazowych, gdy ktoś sobie poodpina nie to, co powinien. Przecież można zastosować oryginalną szynę z rozdzielnicy, można dać blok rozdzielczy, wiec w czym problem ? Podział PEN będzie oczywiście zrobiony w rozdzielnicy za licznikiem (dalej już 5x10), nie wiedziałem że są takie bloki na szyny DIN. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts