Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zuzkolandia-Wykanczamy!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 646
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zuzia! jakie śliczności....zdolniacha:) i kiedy masz czas na szycie???? zdradź patent, bo dla mnie doba jest zdecydowanie za krótka :(

Justynko dla mnie doba tez za krótka ale moj organizm sie juz chyba przyzwyczail do tego ze malo spie i nawet jak moge dłużej pospac to budze sie bez zegarka o 6,30 nawet w niedziele !! Moja najmniejsza córcia ma 10,5 miesiaca i od jakis 3 tygodni chodzi sama wiec juz jest bardziej samodzielna a ze ma towarzystwo sióstr nie wisi na mnie bez przerwy i jeszcze robi sobie w ciagu dnia jedna ale 2-3godz. drzemke ( wlasnie jest taka chwila :lol2: ) Szyje , prasuje , siedze z laptopkiem tam gdzie one sie bawia wiec mam je caly czas na oku !!! Plusem duzej rodziny jest tez to ze dzieciaczki bawia sie ze soba i moge wykorzystac ten czas dla siebie no i jest jeszcze tata ktory jak juz jest w domu to mama ma "wolne " córcie go nie odstepuja !!! :lol2:

Haha - dobry patent! Nam się też rodzina powiększy i jak się wczoraj okazało, znowu będzie dziewczyna :) Rodzinna tradycja zostaje podtrzymana - dziewczyny rządzą! :p

I też mamy sporo wspólnego, bo pierwsza córka to Zuzia, a druga będzie Alicja :)

Jak Zuzia miała loki (do niedawna, do 2,5 r. ż.) i nazywaliśmy ją LOKATA :)

Haha - dobry patent! Nam się też rodzina powiększy i jak się wczoraj okazało, znowu będzie dziewczyna :) Rodzinna tradycja zostaje podtrzymana - dziewczyny rządzą! :p

I też mamy sporo wspólnego, bo pierwsza córka to Zuzia, a druga będzie Alicja :)

Jak Zuzia miała loki (do niedawna, do 2,5 r. ż.) i nazywaliśmy ją LOKATA :)

Asiazett no to GRATULACJE :wave: i witaj w babskim klubie . Teraz juz mozesz sie zabierac za planowanie i urzadzanie pokoiku dla malenkiej Alicji ( Ślicznie :lol2:) I Pozdrowienia dla Zuzi :hug:

A wiekowo masz mala róznice miedzy nimi czy tak jak u mnie jest troche przerwy miedzy dużymi a małymi ?!

Oj, bywa wesoło. Czasem nawet żałuję, że nas tak mało, ale jak wspomnę czym grożą pierwsze latka po urodzeniu, to stwierdzam, że wystarczy.

A róznica między pierwszymi to niecałe dwa lata. A potem było trochę przerwy i między drugim a trzecim pięć lat, więc dwie niańki wykwalifikowane posiadałam na starcie :)

O to prawie tak jak u mnie tylko ja mam miedzy 2 a 3 córcia 6 lat różnicy no i znowu po niecalych dwoch latach dolączyla do nas Alicja :lol2: A ja własnie takie dzieciatka do roczku to kocham najbardziej sa tak słodkie pieszczoszki male :hug:, aż żal że tak szybko rosną. Tylko moje córcie takie "książkowe" były spały i jadły co 2,5-3g , nie było kolek ani bolesnego ząbkowania. Mam koleżanke której synek miał przez pierwsze 5 miesiecy takie kolki że do tej pory nie chce miec wiecej dzieci :no:

Ja też myślałam, że będę mieć dwie parki, ale jakoś nie wyszło :) a teraz to już chyba nie chciałabym :)

Moje spały absolutne minimum, na raty i na zmianę w dodatku. Tortura nieprzeciętna, a żadnej praktycznie pomocy nie mieliśmy. Trzecie było lepsze pod tym względem. Pod tym względem fatalnie je wspominam :) ale inne względy przeważają absolutnie.

Witam się pieknie!

Jakby co mam kawalera 10,5 miesiąca! Przystojniaczek po mamusi:rolleyes::rolleyes:

Oj ja też wózka szukam!

Tylko raczej parasolki, bo głównie użytkowany będzie ten wielofunkcyjny.

A parasolka do samochodu, na zakupy, na wakacje do samolotu :)

Pewnie jakiegoś maclarena dziabniemy.

Dwóch pierwszych nie widziałam, nie wypowiem się. Ale Cadeta znam.

Wykonany nieźle, amortyzacja IMO troszkę kuleje. Materiał, z którego jest wykonany, jest całkiem niezłej jakości. Nie pamiętam czy Cadet ma takie a'la skórzane wstawki w spacerówce... skaj taki no. Gondola na pewno ma. Śmiszne takie skajowe dziurkowane. Jak podsufitka w dużym fiacie :lol2:

A Scoonera znasz? http://navington.com/produkty/scooner/

:welcome: agatah no to kawaler w takim wieku jak moja Mała bo wiesz zapisy już są;)

Ten wózeczek widzialam jest leciutki ale ma nieodwracane siedzisko cadet juz ma odwracane ( ja musze miec dziecko przodem do mnie inaczej co chwilke sie zatrzymuje i patrze co robi :bash:) i rączka jest piankowa i siedzisko jest opuszczane na paskach :no:

Zainteresowal mnie ten Cadet podobno jest w Smyku to podjade sobie oglądnąc i cene ma fajną:wiggle: