Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zuzkolandia-Wykanczamy!!!

Recommended Posts

• Odpowiedzi 646
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ależ ona bajecznie wyglądała, niczym mała dama. Fajnie macie że dzieciaczki do komuni nie muszą być w habitach tylko mogą w sukienkach.

100latek i duuużo zdrówka dla malutkiej Alicji:)

Hej Marzenka :bye:

U nas już na szczescie odstepuja od tego nakazu i nie ma przymusu aby isc w albach (habitach) bo coraz wiecej rodzicow i tak sie wyłamywało i kupowalo sukienki , chlopcy maja alby w wiekszosci natomiast dziewczynki chyba tylko ze dwie wypatrzylam w albach. Ja ci powiem ze ja wogole mam wstret do tych habitow ,bo moj rocznik u nas w parafi szedl jako pierwszy w tych habitach ( ja jako dziecko bylam zrozpaczona moje kolezanki z podworka rok wczesniej szly w pieknych sukniach a ja wygladalam jak lektor przepasany paskiem , do tej pory mam wstret do tych habitow u nas chlopcy i dziewczynki szli w jednakowych :()

I dziekujemy za życzenia dla ALUNI :hug::yes:

Piękną masz córeczkę :yes: i te długie włosy :eek:.

Bardzo mi się podoba, jak wyglądała w dniu Pierwszej Komunii :yes: - śliczna młoda dama w pięknej sukience :).

Hej Ilonko jak sie ciesze że do Mnie zajrzalas wreszcie , ale teraz to zrozumiale ze mniej czasu poswiecasz forum bo masz ślicznego Szkraba :yes:. Ciesz sie i spedzaj z nim jak najwiecej czasu , bo roczek zleci ani sie obejrzysz jak u Mnie :yes:

Dziekujemy za Córcie , sukieneczke staralysmy sie wybrac w miare skromna bez zadnych zbednych ozdob, odcielysmy żaboty przy rekawkach i usunelysmy nadmiar doszytych kwiatuszkow :yes:

A włosy długie bo żal mi im obcinac sa śliczne i zdrowe, starsza córcia juz w 4 klasie i po komuni nie obciela czasem nachodzi ja ochota ale potem rezygnuje pewnie kiedys obetniemy ale jeszcze nie teraz. Sama mam długie i zawsze pilnuje fryzjerke zeby tylko 1-1,5 skrócila :lol2:ale moje juz nie takie ladne jak u córeczek rozjasnianie i prostownica robia swoje :yes::(

Cześć Zuziu :hug:

Ale ja mam u Ciebie zaległosci :oops:

Córeczka w dniu komini wygladała ślicznie :yes: Pięnkna dziewczyna! :yes:

Ucałuj malutką Alę :hug:

100000 lat dla niej! Spęłnienia marzeń i duuuużo zdrowia :)

Zuzia wrzućjakieś fotki domkowe plissssssss :popcorn:

Miłego dnia :bye:

Hej Marzenka :bye:

U nas już na szczescie odstepuja od tego nakazu i nie ma przymusu aby isc w albach (habitach) bo coraz wiecej rodzicow i tak sie wyłamywało i kupowalo sukienki , chlopcy maja alby w wiekszosci natomiast dziewczynki chyba tylko ze dwie wypatrzylam w albach. Ja ci powiem ze ja wogole mam wstret do tych habitow ,bo moj rocznik u nas w parafi szedl jako pierwszy w tych habitach ( ja jako dziecko bylam zrozpaczona moje kolezanki z podworka rok wczesniej szly w pieknych sukniach a ja wygladalam jak lektor przepasany paskiem , do tej pory mam wstret do tych habitow u nas chlopcy i dziewczynki szli w jednakowych :()

I dziekujemy za życzenia dla ALUNI :hug::yes:

Widzę, że Ty tak samo jak ja przeżyłąś traumę z komunią oczywicie co do stroju, ja również zaliczyłam się do pierwszego rocznika który szedł w albach i wstręt też mam do nich do dzisiejszego dnia. U nas niestety jak narazie dzieciaczki do komuni idą w albach, ale zauwżam, że coraz więcej dziewczynek ma alby podchodzące pod sukienki, mam cicho nadzieję że za 4 lata będę mogła kupić swojej córci sukienkę do komuni a nie albę. Pozdrowionka i udanej sobotniej imprezki:D