ZUZIA5 12.03.2013 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2013 Kominek : http://img713.imageshack.us/img713/1438/20130309134417.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 13.03.2013 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 No Zuzka lecicie z pracami fajnie -juz wszystko nabiera powoli kszatłtu i sie klaruje. No ja sie nie moge cieszyc zakupami bo mój coraz wiekszy brzuch nie pozwala mi na szaleństwo zakupowe hehehehe ale po rozwiązaniu to pewnie sie rozkręce. A jak tak patrze na te mebelki dla dzieci ( te z myszka bardzo ładne) ech to mysle sobie ze za moich czasów takie rzeczy były nieosiagnalne. Dziś dzieciaki mają takie mozliwości o których mam sie nawet nie śniło. A kuchenką to sama bym sie pobawiła hihihihihi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 13.03.2013 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Mirabillis tak sie już powoli fajnie zaczyna robic tak "domowo" że aż żal wracac do domu bo juz by sie tam chciało zostac. A co do zakupow to od czego jest internet my naprawde mnóstwo rzeczy zamawiamy w necie, najpierw ogladamy w sklepie a potem wyszukujemy taniej w sklepach internetowych, czasem naprawde kilka ładnych stóweczek zostaje w kieszeni !!! A Ty to dopiero teraz masz pole do popisu bo dla noworodka trzeba tyle fajowych rzeczy trzeba pokupic ( ja to wogóle miałam hop-siup na tym punkcie , bo po każdym dziecku jak troche podrosło wszystko sprzedawalam albo rozdawalam po rodzinie łącznie z łóżeczkiem, wózkiem i innymi rzeczami a dla nastepnego dzidziusia kupowałam nowe ) tym sposobem mogłam sie na nowo cieszyc tzw."wiciem gniazda" a każda moja córcia nie "dokańczała" rzeczy po siostrze tylko miała cos swojego nowego !!! A co do mebelek i zabawek dzieciecych to naprawde teraz jest taki wybór w sklepach, i ciągle sa jakies nowości ze człowiek nie nadąża tylko te CENY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 13.03.2013 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Zuza doskonale rozumiem Twoje pragnienie zamieszkania w domu ,bo ja tego uczucia też doswiadczam nawet teraz kiedy stoi pusty i nieumeblowany. Własciwie to ja juz mieszkac chciałam jak ściany pomalowalismy a podłogi były jeszcze w powijakach,ale moja lepsza połówka ta bardziej rozsadna i poukładana studziła moje zapały. I z ciuszkami dziecięcymi jest tak samo, ja to wogóle jestem tak rozdarta między budową a ciążą ani na jednym ani na drugim nie moge sie skoncentrowaćw 100% .Ale to minie jak hormony sie ustakują wiec nie bierzcie mnie na poważnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 13.03.2013 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Kochana korzystaj z uroków ciąży i tych hormonów puki możesz , bo wiesz teraz to za bardzo nikt ci nie może niczego odmówic można dzieki temu załatwic sporo spraw tych ważnych i mniej ważnych dla siebie oczywiscie:lol2: i zawsze można to zrzucic własnie na hormony ,a po ciazy juz nie ma takiej taryfy ulgowej wtedy najwazniejszy staje sie dzieciaczek nasze potrzeby schodza na plan dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 13.03.2013 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 Cześć Zuziu Nareszcie dotarłam do Twojego dziennika Szykuje się bardzo fajny , przytulny dom! Narazie przejżałam na szybko ale wczytam się dziś lub jutro Zuzuiu jaka kuchnę planujesz??? Co to za sufit w salonie ??? Mozaika pod prysznicem cuuudna!!! Kochana pokoik dziewczynek zapowiadaja się super Jeżeli chodzi o pokój najmłodszych pociech, to ja nie wiem jak planujesz, ale ja nie malowałabym juz skosów na różowo, tylko zostawiła białe, ewentualnie jaśniutko szare,żeby nie było za słodko Kiedy dodasz białe meble będzie super! Czekam na efekt końcowy, a niebo pełne gwiazd, to super pomysł!!! Pozdrawiam serdecznie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 13.03.2013 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2013 (edytowane) Karolinka jakże sie ciesze że do mnie zajrzałas, zależy Mi na twojej opinii ponieważ doświadczenie w budowaniu to ty masz spore i czytałam dziennik z budowy nr2 jak i na bieżaco sledze twoje poczynania z domkiem nr3 Kuchnia: Chyba nie bede tutaj oryginalna bedzie z lakierowanymi frontami w kolorystyce śmietankowo-brązowej ( ma nawiązywac kolorami do salonu i jadalni bo poniekąd tworza całosc ! Jak beda wizualki to załącze !!! Salon: Sufit w salonie to wynalazek mojego męża z Niemiec, robi on tam takie sufity w hotelach i różnych biurowcach jest to specjalna płyta GK z takimi dziurami. Troche drażni mnie w tym to że najładniej taki sufit wyglada pomalowany ( w bialym nie odznaczaja sie tak te dziury , bo one w środku są bialę). Naokoło w rowku pomiedzy sufitem z dziurami a obniżanym białym bedzie taśma ledowa, mielismy kawalek i robilismy już próbe, gdy swiatlo jest zgaszone to wydaje sie jakby te dziurki świeciły Naprawde Efekt jest Super !!! Tak to wygląda mniej więcej w zbliżeniu: http://img41.imageshack.us/img41/8898/20130309134520.jpg Uploaded with ImageShack.us Pokój dziewczynek: Tak wlaśnie chyba bedzie najlepiej sufity łącznie ze skosem beda w szarości reszte pomaluje takim bardzo bledziutkim różem , mebelki na 100% białe tylko dalej mam dylemat z łóżkiem Edytowane 15 Marca 2013 przez ZUZIA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 14.03.2013 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zuza biała kuchnia świetna!! Dla mnie najlepsza. Kochana nie obraź się, ale ten sufit w salonie do końca do mnie nie przemawia, wierzę, że efekt fajny, ale nie wiem czy nie drażniłyby mnie te dziurki Czy sufit zostanie niebieski? Z tego co zrozumiałam nie może być biały, bo wtedy brak tego efektu wieczorem, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.03.2013 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Zuza biała kuchnia świetna!! Dla mnie najlepsza. Kochana nie obraź się, ale ten sufit w salonie do końca do mnie nie przemawia, wierzę, że efekt fajny, ale nie wiem czy nie drażniłyby mnie te dziurki Czy sufit zostanie niebieski? Z tego co zrozumiałam nie może być biały, bo wtedy brak tego efektu wieczorem, tak? Właśnie cały efekt w tych dziurkach ale czy zostanie niebieski to jeszcze nie wiem , na pewno nie biały i to nie chodzi o wieczorny efekt ale nawet w dzien te dziurki sie mało odznaczaja bo one w srodku sa biale. Sufit juz był bialy i go przemalowalismy !!! Kuchnia nie bedzie biala tylko smietankowa, waniliowa pod kolor gresu w kuchni ale tak pół na pół z ciemnym brazem wszystko na wysoki polysk !!! Edytowane 14 Marca 2013 przez ZUZIA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 14.03.2013 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kochana, bo dla mnie to byłoby ok jakby te dziurki się w dzień nie rzucały w oczy, a w nocy efekt był. Zastanawialiście się czy np. kolory śmietankowy, waniliowy itp. nie byłyby ok? Zuza najważniejsze, aby Wam się podobało! Mnie poprostu nie widzi się niebieski sufit, ale wiadomo, każdemu ma prawo podobać się cos innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.03.2013 10:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Monia nam sie akurat te dziury podobaja takie cos innego ale każda opinia jest dla mnie cenna , czasami wiesz lepiej jak ktos z boku popatrzy i doradzi bo wiesz jak w rodzinie wszyscy albo mowia ze ladne ladne ale nikt nic nie doradzi albo nie mowia nic to wtedy juz wogole Sufit jest z płyt więc jak za jakis czas sie nam opatrzy to sie go odkreci i zamontuje zwykly gladki !!! Tylko ten kolor moj M. jest niebieskim zachwycony ja nie za bardzo i chyba przemalujemy go pod kolor scian czyli ten kremowy ( tylko czy sie za bardzo nie zleje z caloscią). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirabillis 14.03.2013 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Dzieki Zuzka bede sie tymi hormonami zasłaniać no ale juz nie ma co temtu rozwijac bo przecież my tutaj mamy kibicowac w Twojej wykanczalni. Sufit jest naprawde czaderski,jeszcze sie z czyms takim nie spotkałam i robi wrażenie.Oczywiscie nie kazdemu sie spodoba,ale nie o to chodzi w urzadzaniu by poodbało sie innym tylko nam. Ja patrze na przestrzeń nie na podstawie aktualnych schematów , wzorców czy trendów - nie ograniczam sie tylko do oceniania wnetrz przez pryzmat własnych upodobań i preferencji bo to bardzo ogranicza naszą wyobraźnię. Lepsze własne ,naturalne zgodne z własną estetyką wnetrza niż powielane dizajnerskie pomysły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 14.03.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zuziu dla mnie dziury są ok ciekawa jestem wieczornego efaktu Ja zrobiłabym jaśniejszy sufit ale to tylko dlatego,zę ja nie jestem z tych niebieskich wiec moje zdanie totalnie subiektywne Moze powtarzając kolor ze scian, pozostałby efekt dziurek a jednoczęsnie za dnia sufit nabrałby lekkości Ale to tylko takie moje gdybanie , nie słuchaj mnie tylko robcie tak żeby Wam sie cudnie mieszkało Co do łóżeczka księżniczki, zaproponuj poza tym jednym córci jeszcze jakieś 2-3 inne ... białe... i jak nadal TO będzie tym jedynym wymarzonym, to kupij i się nie zastanawiaj, w końću nie ma pięniejszej rzeczy niz spełnianie marzeń A samo łozeczko w sobie jest fajne dla księżniczki Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia_22 14.03.2013 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zuzia ja zawsze wolę usłyszeć prawdziwą opinię, wiadomo mogę się z nią zgodzić lub nie, ale czasami warto usłyszeć głos z zewnątrz, bo upatrzymy sobie "coś" i jesteśmy "ślepi" na inne rozwiązania. Odnośnie koloru sufitu to myślałaś o kolorze podobnym do tego przy kominku? Tylko taki kolor może optycznie obnizyć pomieszczenie. Jednak tak jak już pisałam najważniejsze,aby Wam się podobało!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Turlututu 14.03.2013 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Czesc! Bardzo fajny domek sie zapowiada, wiec bede regularnie zagladac. Sufit w salonie - swietny pomysl. Pierwszy raz widze je w domku jednorodzinnym. To jest tzw. sufit akustyczny, ktory w znaczym stopniu likwiduje poglos. Bardzo lubie akustyke takich pomieszczen. Chociaz nie wiem, czy mialabym na tyle odwagi, by zostawic sufit w odcieniu niebieskim. I kominek zapowiada sie bardzo fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.03.2013 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Kochane Forumowiczki właśnie po to wklejam te wszystkie zdjęcia i inspiracje aby zasięgnąc waszej Porady i Opinii. Domek staram sie urzadzic Sama bez porad architektów i innych fachowcow ,dlatego Dziękuje za kazda opinie (nawet krytyczną ) i czekam na dalsze komentowanie bo to dopiero początek i jeszcze wiele dylematów przede Mną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.03.2013 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 (edytowane) Mirabillis Dziękuje Bardzo Ja zdaje sobie sprawe z tego że nie wszystko musi sie nam podobac. Mnie tez wiele rzeczy u innych sie podoba ale nie powieliłabym tego u Siebie !! A gdzie kochana można zobaczyc Twoją wykonczeniówke bo jak klikam na sygnaturke to sa zdjecia ale w trakcie budowy twojego Domku !!! Monia_22 masz na myśli ten beż/ brąz nie wiem jak okreslic ten kolor , to chyba za ciemny i optycznie zmniejszy cale pomieszczenie bo sufit jest spory. Bo jesli chodzi o ten ciemniejszy odcien to chyba tez pojdzie do zmiany bo szedl jakis taki wyblakly ale opisze o tym wieczorkiem!!! Turlututu Dziękuje Bardzo popatrz ,a ja to nawet nie wiedzialam ze on akustyczny, ale moj M. to chyba tak , bo od jakiegos czasu toczymy spor na jakiej scianie ma stanac telewizor i na mojej mu nie pasuje bo nie bedzie mogl kolumienek rozstawic jak nalezy i poglos bedzie nie taki ( nie znam sie na tym) ale chyba o to mu chodzilo !!! Edytowane 14 Marca 2013 przez ZUZIA5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.03.2013 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Zuziu dla mnie dziury są ok ciekawa jestem wieczornego efaktu Ja zrobiłabym jaśniejszy sufit ale to tylko dlatego,zę ja nie jestem z tych niebieskich wiec moje zdanie totalnie subiektywne Moze powtarzając kolor ze scian, pozostałby efekt dziurek a jednoczęsnie za dnia sufit nabrałby lekkości Ale to tylko takie moje gdybanie , nie słuchaj mnie tylko robcie tak żeby Wam sie cudnie mieszkało Co do łóżeczka księżniczki, zaproponuj poza tym jednym córci jeszcze jakieś 2-3 inne ... białe... i jak nadal TO będzie tym jedynym wymarzonym, to kupij i się nie zastanawiaj, w końću nie ma pięniejszej rzeczy niz spełnianie marzeń A samo łozeczko w sobie jest fajne dla księżniczki Buziaki :*** Karolinko bardzo sie ciesze ,ze znajdujesz jeszcze czas zeby do Mnie zagladnac i przeczytac moje posciki. No widzisz Ja znowu z tych kolorowych ale chyba najlepiej bedzie jak przemalujemy sufit na kremowo jak pozostale sciany w salonie bedzie tworzyc całosc ,a nie bedzie tak rzucalo sie w oczy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.03.2013 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 Doradzcie prosze co zrobic ze sciana w kolorze beżowo/brązowym zostawic w takim kolorze jaki jest teraz do kremowej sciany pasuje ale czy do paneli wenge tez podejdzie czy ja przyciemnic o ton lub dwa http://img4.imageshack.us/img4/6465/20130309134434.jpg Uploaded with ImageShack.us Panele kolorystycznie cos takiego: http://img69.imageshack.us/img69/5920/d854.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZUZIA5 14.03.2013 15:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2013 I żeby zakończyc juz temat sufitu z dziurami planowalam takie dwie lampy zwiesic w salonie ( zakochalam sie w nich od pierwszego wejrzenia;)) ale czy beda pasowac do tych Moich dziur. A jeśli nie to jakie bo nie mam pojecia http://img209.imageshack.us/img209/6225/lampadojadalni.jpg Uploaded with ImageShack.us Nasza forumowa kolezanka kanka9 ( Kaneczko ) ma u Siebie w salonie i pisała ze te kryształki pięknie rozpraszaja swiatlo wydaje mi sie ze na tych moim suficie ciekawie by to wygladalo !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts